Σπανούλης-Τολιόπουλος: Ο δάσκαλος και ο μαθητής

Σπανούλης-Τολιόπουλος: Ο δάσκαλος και ο μαθητής

Ο Τολιόπουλος βαδίζοντας στα 28 του χρόνια κάνει ένα ξεπέταγμα που ελάχιστοι έχουν καταφέρει σε τέτοια ηλικία.

Υπήρξαν για κάμποσο διάστημα συμπαίκτες στον Ολυμπιακό ο Βασίλης Σπανούλης και ο Βασίλης Τολιόπουλος. Φτασμένος παίκτης ο (πρώην) κάπτεν των Ερυθρόλευκων, φέρελπις νεαρός ο γκαρντ, ήταν μαζί από το καλοκαίρι του ’15 έως τον Ιανουάριο του ’19 όταν και ο Τολιόπουλος αποχώρησε από τον Πειραιά. Ισως ήταν δύσκολο να βρει χώρο και να παίξει, να καθιερωθεί ο νυν σκόρερ της εθνικής ομάδας. Πήρε, όμως, εικόνες, γέμισε εμπειρίες και εν τέλει έζησε παρέα με το είδωλό του, τον Βασίλη Σπανούλη.

Ναι, έτσι αποκάλεσε τον κόουτς μετά τη νίκη επί της Ολλανδίας ο Τολιόπουλος και είναι αλήθεια πως έχει «κάτι που του μοιάζει». Αυτή η διείσδυση για το 71-72 και ενώ η μπάλα «έκαιγε» ήταν μια υπογραφή ενός παίκτη που λέει «έχω ταλέντο και δεν φοβάμαι να το δείξω». Οντως, ο Τολιόπουλος βαδίζοντας στα 28 του χρόνια κάνει ένα ξεπέταγμα που ελάχιστοι έχουν καταφέρει σε τέτοια ηλικία.

Οι φίλοι του μπάσκετ αναρωτιούνται «πού βρισκόταν τόσον καιρό»; Αλλά αποχωρώντας από τον Ολυμπιακό, σταδιακά άρχισε να πιστεύει παραπάνω στον εαυτό του και να …ζωντανεύει την επαφή με το καλάθι.

Πέρυσι, σε ένα ματς με τον Αρη στο Περιστέρι, μπροστά στα μάτια του αντίπαλου προπονητή, του Σπανούλη ντε , ο Τολιόπουλος σταμάτησε στους 38 πόντους με 9/15 τρίποντα. Εντυπωσιακός. Εφέτος, δεν δίστασε να νικήσει μόνος του τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, η πρώτη νίκη του Αρη στην Αθήνα έπειτα από 27 χρόνια. Με την εθνική ομάδα και στην Ολλανδία, ένιωσε σημαντικός καθόσον οι …Ευρωλιγκάτοι απείχαν και έκανε «μικρά θαύματα».

Σουτ εξαιρετικά αξιόπιστο, μπασίματα και ευστοχία, σκορ υψηλό, ένας έλληνας παίκτης που είχαν καιρό να δουν στα παρκέ οι φίλοι του μπάσκετ. Θα επανέλθει σε υψηλό επίπεδο, άρα σε ομάδα Ευρωλίγκας; Ουδείς μπορεί να το προεξοφλήσει.

Η παρουσία του Βασίλη Τολιόπουλου στην εθνική είναι ένα πρώτο στοίχημα για τον ίδιο. Επαιξε περίπου 30’ και ήταν καθοριστικός. Καμμιά αντίρρηση. Αλλά σε μια ομάδα που είχε έξω τον Γουόκαπ και δεν κλήθηκαν οι Σλούκας και Καλάθης. Τι θα συμβεί όταν είναι όλοι διαθέσιμοι;

Το μέλλον θα δείξει, αν και κάτι μας λέει πως ο Σπανούλης θα εξακολουθήσει να ποντάρει στον αναγεννημένο Τολιόπουλο. Ισως γιατί στο πρόσωπο του παίκτη βλέπει ξανά …κάτι από τον εαυτό του!

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ