Σπανού: «Όποτε σκέφτομαι και μιλάω για το Ευρωμπάσκετ 2025 νιώθω ανατριχίλα»

Σπανού: «Όποτε σκέφτομαι και μιλάω για το Ευρωμπάσκετ 2025 νιώθω ανατριχίλα»

Η Άρτεμις Σπανού μίλησε για την εμπειρία της στο εξωτερικό, για το επικείμενο Ευρωμπάσκετ, αλλά και φυσικά για την Εθνική Ομάδα.

Η φόργουορντ/σέντερ της γαλλικής Μπουρζ, Άρτεμις Σπανού, έκανε τη δική της παρέμβαση στην εκπομπή «Woman to Woman» του EOK WebRadio και μίλησε για την πρόκριση της ομάδας της στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας, καθώς και το Eurobasket 2025.

Oι δηλώσεις της Άρτεμις Σπανού:

Για τον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας: «Απ’ ό,τι έχω ακούσει για την εμπειρία των τελικών Κυπέλλου Γαλλίας, είναι ένα event καταπληκτικό. Είναι μια μέρα ολόκληρη όπου ξεκινούν παιχνίδια απ’ τις 9 το πρωί, με τα under 18 αγοριών και κοριτσιών και κλείνει με των ανδρών. Φέτος είναι διήμερο. Γίνεται sold-out, αν και ακόμα δεν είναι διαθέσιμα τα εισιτήρια.

Παίζουμε εναντίον της Μπάσκετ Λαντ που έχει πάρα πολλούς οπαδούς και φανατικούς που την ακολουθούν παντού, οπότε θα είναι μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα την οποία ήθελα να ζήσω. Σίγουρα θα είναι κάτι καινούργιο και κάτι για το οποίο πρέπει να προετοιμαστώ ψυχολογικά. Νομίζω θα μου φέρει ενθουσιασμό.

Θυμάμαι πέρυσι που είχα έρθει με την Πολκοβίτσε να παίξω μες στη Μπουρζ, σε ένα σχεδόν γεμάτο γήπεδο, όπου αυτό που έζησα πριν τον αγώνα ήταν ενθουσιασμός, γιατί υπήρχε κόσμος που ήθελε να δει το ματς. Πιστεύω θα υπάρχει λίγο άγχος που θα πρέπει να το ελέγξω, αλλά θα υπάρχει και ο ενθουσιασμός γιατί είναι κάτι ξεχωριστό».

Για την εμπειρία της στη Γαλλία και τη Μπουρζ: «Σίγουρα είναι μια πολύ όμορφη εμπειρία σαν επαγγελματίας αθλήτρια στη Γαλλία. Σε σέβονται, έχω πάρει πολλή αγάπη απ’ τον κόσμο εδώ, απ’ την ομάδα. Είναι διαφορετικό μπάσκετ, στο οποίο χρειάζεται μια προσαρμογή απ’ τον τρόπο που παίζω εγώ. Είναι οργανωμένη η λίγκα και η Ομοσπονδία, όλα γίνονται για το καλύτερο των αθλητριών.

Για ‘μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό, γιατί είμαι μια παίκτρια που έχει τη ρουτίνα της, την οργάνωσή της, οπότε δεν έχω προβλήματα. Είμαι πολύ ικανοποιημένη, δεν έχω να πω κάτι αρνητικό για το γαλλικό πρωτάθλημα».

Για τον αποκλεισμό τους απ’ τη Μπεσίκτας στο EuroCup: «Ο Ιανουάριος ήταν ένας δύσκολος μήνας για ‘μας, γιατί η δική μας “κοιλιά” ήταν τότε που είχαμε πολύ σημαντικά ματς. Εκεί ήταν και το παιχνίδι με τη Μπεσίκτας, όπου μάς απέκλεισε απ’ το EuroCup.

Είχαμε στεναχώρια γιατί ξέραμε ότι μπορούσαμε να περάσουμε στην επόμενη φάση, αλλά αυτός ο αποκλεισμός μάς πείσμωσε παραπάνω και αυτός ήταν ένας λόγος που κερδίσαμε τη Βιλενέβ στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Σε αυτό το ματς τα δώσαμε όλα, ακόμη κι ας μην ήμασταν σε καλή κατάσταση.

Δεν το κερδίσαμε μπασκετικά, αλλά γιατί το θέλαμε παραπάνω. Ναι μεν ήταν κακή στιγμή αυτό με τη Μπεσίκτας, αλλά, απ’ την άλλη πλευρά, είμαστε στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας. Είχαμε δύο πλευρές συναισθημάτων»

Για το logo του Ευρωμπάσκετ 2025, στο οποίο φαίνεται και το πρόσωπο της ίδιας: «Σίγουρα είναι μεγάλη τιμή. Είναι ένα logo που θα παίζει 2 χρόνια τώρα σε social media και γενικά. Αφού κι εγώ έχω περάσει τα 30 πια, με ξέρουν και είναι σειρά μου να βγει και το πρόσωπό μου».

Για το αν ανυπομονεί για το Ευρωμπάσκετ 2025: «Την ημερομηνία του Ευρωμπάσκετ την έχω σημειώσει και στο ημερολόγιο στο κινητό. Υπάρχει ήδη κίνητρο σε εμένα, στις κοπέλες με τις οποίες μιλάω και ξέρω ότι όλες θα ήθελαν να έχουν μια θέση στην ομάδα. Σίγουρα είναι κάτι ξεχωριστό, κάτι σπουδαίο να παίζεις στο Ευρωμπάσκετ και ειδικά όταν γίνεται στη χώρα σου».

Για το αν έχει διαφορετικά συναισθήματα σε σχέση με προηγούμενα Ευρωμπάσκετ επειδή θα γίνει στην Ελλάδα: «Κάθε πανευρωπαϊκό για ‘μένα είναι κάτι σπουδαίο. Τα συναισθήματα θα είναι μεγαλύτερα και διαφορετικά γιατί θα γίνει στην Ελλάδα.

Ακόμα δεν το έχω αναλύσει πολύ, αλλά κάθε φορά που το σκέφτομαι και μιλάω γι’ αυτό νιώθω την ανατριχίλα και τον ενθουσιασμό. Ξέρω ότι θα είναι κάτι ωραίο για εμάς, ένα ωραίο ταξίδι. Είναι κάτι μεγαλύτερο, γιατί είναι στη χώρα μας και νιώθω τυχερή που έχω την ευκαιρία να έχω μια εμπειρία πανευρωπαϊκού στη χώρα μου».

Για τις φιλοδοξίες της Εθνικής Γυναικών στο Ευρωμπάσκετ 2025: «Το να ονειρεύεσαι είναι το ωραιότερο και όπως είδαμε με δουλειά, υπομονή και λίγη τύχη όλα μπορούν να γίνουν. Δε θέλω να πω κάτι μεγάλο. Για εμάς ο αρχικός στόχος είναι ο ίδιος με κάθε Ευρωμπάσκετ, να περάσουμε πρώτα τον όμιλό μας, να μπούμε στην 8άδα και ύστερα πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Έτσι θα σκεφτούμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ