Τι έκανες στα παράθυρα του Σεπτεμβρίου Ολυμπιακέ;

Τι έκανες στα παράθυρα του Σεπτεμβρίου Ολυμπιακέ;

Ο έλεγχος των Ερυθρόλευκων που αγωνίστηκαν με τις εθνικές τους ομάδες στα δύο παιχνίδια της δεύτερης φάσης των παραθύρων για το Παγκόσμιο της Κίνας.

Τα «παράθυρα» της FIBA για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας διακόπτονται προς το παρόν. Οι ομάδες έδωσαν μεγάλο μέρος των παικτών τους και η αλήθεια είναι ότι είδαμε παιχνίδια με τεράστιο ενδιαφέρον και με καταλήξεις που έσπασαν καρδιές.

Ο Ολυμπιακός από τη μεριά του είχε εκτός προετοιμασίας του και στις εθνικές τους ομάδες εφτά αθλητές του. Οι Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου, Βαγγέλης Μάντζαρης, Γιάνις Στρέλνιεκς, Γιάνις Τίμα, Νίκολα Μιλουτίνοφ και Σάσα Βεζένκοφ έφυγαν από τις… αγκάλες του Ντέιβιντ Μπλατ για εκείνες των εκάστοτε ομοσπονδιακών τεχνικών των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων του καθενός.

Ολοι τους είχαν συμμετοχή στα ματς των «παραθύρων» με τους Γιώργο Πρίντεζη και Βαγγέλη Μάντζαρη να έχουν μία μόνο και τους υπόλοιπους να αγωνίζονται και στα δύο παιχνίδια των ομάδων τους.

ΟΙ ΦΟΒΕΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟΙ ΛΕΤΟΝΟΙ

Τι έκαναν λοιπόν οι αθλητές του Ολυμπιακού σε αυτούς τους αγώνες που έπαιξαν με τις εθνικές τους ομάδες; Δια γυμνού οφθαλμού καταλαβαίνει κανείς πως αυτοί που έκλεψαν τις εντυπώσεις ήταν οι Λετονοί των Ερυθρόλευκων, ο Γιάνις Τίμα και ο Γιάνις Στρέλνιεκς. Αρχίζοντας βάσει παλαιότητας στο ρόστερ των Πειραιωτών, ο Στρέλνιεκς ήταν ο ιθύνων νους των Λετονών. Είχε στη νίκη επί της Σλοβενίας με 85-74 και στην ήττα στις λεπτομέρειες στο εκτός έδρας ματς με την Ισπανία και το τελικό 85-82 υπέρ των Ιβήρων. Ο γκαρντ του Ολυμπιακού είχε 18 πόντους και 10 ασίστ απέναντι στη Σλοβενία ενώ με την Ισπανία σταμάτησε στους 20 πόντους και τα 5 ριμπάουντ. Και αυτά σε 34 λεπτά μέσο όρο στα δύο παιχνίδια.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα στατιστικά του στα δύο παιχνίδια….

Τι έκανε ο έτερος των Λετονών του Ολυμπιακού, Γιάνις Τίμα, στα παράθυρα της FIBA; Ηταν το ίδιο εντυπωσιακός με τον παίκτη που θα συμπορευτούν στην ομάδα του Πειραιά τουλάχιστον τη σεζόν 2018-19. Εκτός από το επιθετικό κομμάτι, ο πρώην παίκτης της Μπασκόνια, ήταν το ίδιο αποδοτικός και στην άμυνα, σημείο που αρέσει ήδη πολύ στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο. Πολυεπίπεδος στο παρκέ, με εκτελεστική δεινότητα στην περιφέρεια, ο Τίμα είχε 18 πόντους με την Σλοβενία και 12 ριμπάουντ και 20 πόντους με την Ισπανία, μαζεύοντας και πάλι πολλά… σκουπίδια (7 ριμπάουντ) για τη θέση που αγωνίζεται. Μιλώντας για τις αμυντικές αρετές του, στα 34 λεπτά κατά μέσο όρο που έπαιξε στα «παράθυρα» της FIBA, ο Τίμα είχε 4 κλεψίματα στο σύνολο και ένα κόψιμο, με το ράνκινγκ του να φτάνει στους 22 βαθμούς κατά μέσο όρο!

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα στατιστικά του στα δύο παιχνίδια….

ΤΡΙΑΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Δεν τα πήγαν άσχημα όμως και οι Έλληνες του Ολυμπιακού στα «παράθυρα» της FIBA για το Παγκόσμιο της Κίνας. Η Εθνική μας ομάδα έκανε το 2Χ2, επικρατώντας και της Σερβίας και της Γεωργίας, νίκες που «σφράγισαν» το εισιτήριο για την μεγάλη διοργάνωση του 2019! Οι Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου και Βαγγέλης Μάντζαρης  συμμετείχαν  με τον Θανάση Σκουρτόπουλο να έχει τους δύο πρώτους, στην αποστολή της Γαλανόλευκης για πρώτη φορά.

Πως τα πήγε ο Γιώργος Πρίντεζης;

Ο εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού βοήθησε τα μέγιστα για να μπορέσει να κάμψει η Ελλάδα την αντίσταση της Σερβίας. Εκανε ότι ήθελε τους ψηλούς του Τζόρτζεβιτς, πέτυχε κομβικά καλάθια στα 29 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ και ήταν από τους παίκτες που με την εμφάνισή του ήταν ο δεύτερος MVP μετά τον πληθωρικό Γιάννη Μπουρούση. Ο Πρίντεζης είχε 15 πόντους με 7/12 σουτ, ενώ κατέβασε και 4 ριμπάουντ και παράλληλα με το πάθος του, συμπαρέσυρε και τους υπόλοιπους για το ροζ φύλλο αγώνα επί της Σερβίας. Στο δεύτερο ματς και αυτός και ο Μπουρούσης έμειναν εκτός αποστολής για προσωπικούς λόγους, όμως η δουλειά είχε γίνει ήδη για την Ελλάδα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το στατιστικό του απέναντι στη Σερβία.

Ο Κώστας Παπανικολάου θα μπορούσε να ανακηρυχθεί και ως ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής. Με το λέι απ του σε νεκρό χρόνο η Ελλάδα πανηγύρισε τη νίκη επί της Γεωργίας και κλείδωσε τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας το 2019. Κράτησε το αήττητο για την Γαλανόλευκη, της χάρισε την πρόκριση και ήταν εκ των αθλητών που άφησε και τη ψυχή του στο παρκέ.

Στην αναμέτρηση με τη Σερβία ήταν κομματάκι άστοχος με 8 πόντους και 3/8 σουτ, έμοιαζε πάντως πως το καλύτερο το κρατούσε για τη Τιφλίδα. Εκεί και στη νίκη επί της Γεωργίας, ο Παπανικολάου πρόσθεσε 15 πόντους με 3/4 τρίποντα.Ουσιαστικός επιθετικά, «σκύλος» όπως τον γνωρίζουμε στα μετόπισθεν και ένα εργαλείο στα χέρια του Σκουρτόπουλου που έκανε τα πάντα σε αυτά τα δύο παιχνίδια.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα στατιστικά του στα δύο παιχνίδια….

Από την μεριά του ο Βαγγέλης Μάντζαρης με τέτοιους Σλούκα και Καλάθη είχε ππεριορισμένο χρόνο και ρόλο στην Ελλάδα και ελέω και ενός τραυματισμού στον αυχένα μπόρεσε να παίξει μόνο σε ένα παιχνίδι. Απέναντι στην Σερβία αγωνίστηκε μόλις 4 λεπτά και πρόλαβε να προχωρήσει μόλις σε 2 ατομικά φάουλ.

Ο KILLER ΣΑΣΑ ΚΑΙ Ο ΠΥΡΓΟΣ ΜΙΛΟΥ

Η Βουλγαρία έκανε το θαύμα της στην πρώτη αγωνιστική της δεύτερης φάσης των «παραθύρων» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, επικρατώντας της Γαλλίας με 74-68, ενώ έπαιξε στα… ίσα την Ρωσία εκτόας έδρας όπου και ηττήθηκε με 77-73. Πως τα πήγε ο Σάσα Βεζένκοφ σε αυτά τα παιχνίδια; Με μία λέξη: Εξαιρετικά.

Ο πρώην φόργουορντ της Μπαρτσελόνα και νυν αθλητής του Ολυμπιακού και του Ντέιβιντ Μπλατ ήταν εκ των κορυφαίων της ομάδας του. Λίγο άστοχος απέναντι στους Γάλλους έχοντας 9 πόντους (4/14 σουτ) με οχτώ ριμπάουντ όμως και άκρως εντυπωσιακός με τη Ρωσία πετυχαίνοντας 22 πόντους με 12 ριμπάουντ! Η εμφάνιση αυτή του έδωσε 23 βαθμούς στο ράνκινγκ του αλλά όχι τη νίκη επί των Ρώσων του Αλεξέι Σβεντ. Κρίμα, όμως απέδειξε με τον πιο τρανό τρόπο ότι δεν θα έχει σχέση με τον παίκτη που είδαμε στην Βαρκελώνη, με τον Μπλατ να μένει ευχαριστημένος από την εικόνα του σε αυτά τα δύο παιχνίδια.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα στατιστικά του στα δύο παιχνίδια….

Τελευταίος των διεθνών του Ολυμπιακού ο Νίκολα Μιλουτίνοφ. Στα λόγια τελευταίος, καθώς ήταν ο βασικός σέντερ του Τζόρτζεβιτς και μεστός στο παιχνίδι του. Με την Ελλάδα αγωνίστηκε για 28 λεπτά και είχε 7 πόντους με 6 ριμπάουντ και στην άνετη επικράτηση επί της Εσθονίας ο Μίλου πρόσθεσε άλλους 6 πόντους για την ομάδα του.

Ο Ολυμπιακός τον στηρίζει, θα είναι ο βασικός πυλώνας των Ερυθρόλευκων και άπαντες περιμένουν πως και πως την επιστροφή του στις υποχρεώσεις της ομάδας του Πειραιά.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα στατιστικά του στα δύο παιχνίδια….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ