Η πιο «γεμάτη» Εθνική των τελευταίων χρόνων

Η πιο «γεμάτη» Εθνική των τελευταίων χρόνων

Στην Κίνα η Ελλάδα με τον Γιάννη στη σύνθεση της αλλά και την πιστή «φρουρά» των «παλιών» μαζί μπορεί να φτάσει στην πολυπόθητη διάκριση.

Κλείνουμε 10 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία ουσιαστική επιτυχία της Εθνικής μας ομάδας. Από το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2009. Δέκα χρόνια όπου η επίσημη αγαπημένη έχει χάσει τον δρόμο της. Το προσπάθησε πολλές φορές αλλά δεν μπόρεσε να μείνει πιστή στην «παράδοση», μέσα στις πρώτες θέσεις, στα μετάλλια. Οι λόγοι πολλοί και διάφοροι.

Σε μια ατάκα… ιστορική ίσως και φαίνονται κάποιοι από αυτούς. «Δεν χρειαζόμαστε προπονητή» είχε δηλώσει ο… μόνιμος πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος πριν την έναρξη της προηγούμενης μεγάλης διοργάνωσης που έπαιρνε μέρος η Εθνική μας. Ένα μήνα πριν την έναρξη δεν είχε προπονητή όμως ο… εκφραστής του «Φάρου» δεν έβλεπε τον λόγο.

Με το Παγκόσμιο της Κίνας να έρχεται στο προσκήνιο το ευχάριστο πρωτίστως για την Εθνική μας είναι πως υπάρχει προπονητής.

Και ακόμη πιο σημαντικό υπάρχουν και παίκτες έτοιμοι να δώσουν τα πάντα για να επαναφέρουν μετά από χρόνια την Ελλάδα στις επιτυχίες. Μια αποστολή που ανακοινώθηκε πριν λίγο από τον Σκουρτόπουλο και είναι με διαφορά η πιο «γεμάτη» των τελευταίων χρόνων.

Βασικός λόγος, προφανώς η επιστροφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο σε αυτή. Ο MVP του ΝΒΑ έκανε πράξη την υπόσχεση του και θα δώσει το παρών στα γήπεδα της Κίνας με στόχο να επαναφέρει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στις επιτυχίες.

Ο Γιάννης θα βρει όλη την πιστή «φρουρα» των «παλιών» με πρώτο και καλύτερο τον Γιάννη Μπουρούση που συνεχίζει να δείχνει την λατρεία του για την Εθνική μας.

Στα καλύτερα του ο Σλούκας, πιο ώριμος από ποτέ ο Καλάθης, από κοντά οι παλιοσειρές Πρίντεζης, Παπανικολάου, ανανεωμένος ο Παπαγιάννης, πιο «ψημένος» ο Μήτογλου, «μέσα» και ο Ντόρσει, με καλή χρονιά ο Παπαπέτρου, με τον Θανάση Αντετοκούνμπο έτοιμο για νέες «μάχες», αλλά και τον πολύπειρο «μαχητή» Βασιλόπουλο η Εθνική δείχνει ικανή για σπουδαία πράγματα στην Κίνα. Με τον Σκουρτόπουλο να έχει δύσκολο έργο για την τελική 12αδα που θα ταξιδέψει στην Κίνα.

Η Εθνική μας θα ξεκινήσει από το τέλος του Ιουλίου την δουλειά για το Παγκόσμιο της Κίνας με τις καλύτερες των συνθηκών.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός έχει ότι καλύτερο θα μπορούσε να έχει στα χέρια του. Ο ανταγωνισμός βεβαίως στην Κίνα θα είναι μεγάλος.

Οι προσδοκίες όμως μετά από χρόνια για την Εθνική μας είναι και πάλι μεγάλες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ