Απίθανος Αντετοκούνμπο: «Θα προσαρμοστούν 11 παίκτες σε εμένα; Και ο Σλούκας, ο Παπαπέτρου;»

Απίθανος Αντετοκούνμπο: «Θα προσαρμοστούν 11 παίκτες σε εμένα; Και ο Σλούκας, ο Παπαπέτρου;»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για την Εθνική ομάδα, στάθηκε στους ρεαλιστικούς στόχους της γαλανόλευκης, ενώ τόνισε πως δεν έχει νόημα να γίνονται συζητήσεις για μετάλλιο αυτή τη στιγμή.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε δηλώσεις κατά τη διάρκεια της media day της Εθνικής μας ομάδας για το ερχόμενο Eurobasket και τόνισε πως χρειάζεται ταπεινότητα και ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει νόημα να γίνονται συζητήσεις για μετάλλιο.

Ακόμα, ο Greek Freak στάθηκε τόσο στους ρεαλιστικούς στόχους που πρέπει να θέσει η ομάδα, όσο και για την συνύπαρξή του με τα αδέρφια του στη «γαλανόλευκη».

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Για το αν η Εθνική είναι φαβορί:

«Δεν έχει σχέση τι περιμένει ο κόσμος, είναι τi περιμένει η ομάδα. Εμείς παίζουμε το μπάσκετ. Σε όλες όσες διοργανώσεις έχω πάει με την Ελλάδα δεν πήγαμε ούτε στα προημιτελικά. Πρέπει να δεθούμε να γίνουμε καλύτεροι. Δεν είμαστε έτοιμοι ούτε για μετάλλια ούτε κύπελλα. Πρέπει να δημιουργήσουμε χημεία και το κατάλληλο κλίμα. Με το καλό να πάμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Έχω ρεαλιστικούς στόχους, προπιεί να γίνω καλύτερος. Όλοι στο χωριό τους είναι οι καλύτεροι, όπως εγώ στο Μιλγουόκι το… χωριό μου. Πρέπει να παίζουμε σαν ομάδα».

Για το πως είναι να παίζει με τα αδέρφια του:

«Τρομερό συναίσθημα να αγωνίζομαι με τα αδέρφια μου στην Εθνική. Όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Το λέγαμε μια μέρα να το πετύχουμε αυτό. Να μαρκάρουμε ο ένας τον άλλο, είμαστε περήφανοι. Όταν μπαίνουν στο γήπεδο είναι συμπαίκτες μου, όχι τα αδέρφια μου».

Για αν πάει η Ελλάδα για μετάλλιο φέτος:

«Και γιατί δεν ήταν τις προηγούμενες φορές πιθανό το μετάλλιο και είναι τώρα; Δεν μπορεί να σκαφτόμαστε μετάλλιο, πάντα αυτό κάνουμε και τρώμε τα μούτρα μας. Πρέπει να το πετύχουμε κάτι πριν αποχωρήσουν οι Καλάθης, Σλούκας, Παπανικολάου. Δεν κέρδισα πρωτάθλημα γιατί σκεφτόμουν τον τίτλο στο NBA. Βήμα βήμα, να γίνουμε καλύτεροι πρέπει».

Για το πλάνο του παιχνιδιού:

«Τρομερή δουλειά στην προπόνηση κάνει ο προπονητής μας. Δεν είμαι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Μπορεί η ομάδα να με βοηθήσει να παίζω όπως στους Μπακς, αλλά έτσι θα πρέπει να γίνει και το ίδιο πχ για τον Σλούκα στον Ολυμπιακό ή τον Παπαπέτρου στον Παναθηναϊκό».

Για τον ρόλο του στην «γαλανόλευκη»:

«Έχουμε τρεις εβδομάδες να δεθούμε. Θα προσαρμοστώ εγώ στην Εθνική και όχι αυτή σε εμένα. Θα κάνω ότι μου ζητηθεί, ακόμα και… 6-7 θα παίξω. Από την προπόνηση που κάναμε χθες, δεν νομίζω ότι είμαστε ομάδα για μετάλλιο. Έχουμε όμως την ευκαιρία, αν ακούσουμε τον προπονητή μας, αν δουλέψουμε σωστά, να το κάνουμε. Είναι δύσκολο αλλά πρέπει να έχω ρεαλιστικούς στόχους. Τα μυαλά μου δεν παίρνουν αέρα. Είμαι ταπεινός».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ