Ισραήλ – Φινλανδία 89-87: Αδιανόητη «μάχη» Μάρκανεν-Άβντιγια που κρίθηκε στην παράταση

Ισραήλ – Φινλανδία 89-87: Αδιανόητη «μάχη» Μάρκανεν-Άβντιγια που κρίθηκε στην παράταση

Η αναμέτρηση του Ισραήλ απέναντι στη Φινλανδία εξελίχθηκε σε τρομερή μάχη ανάμεσα στους Ντένι Άβντιγια και Λάουρι Μαρκάνεν, με τους τυπικά γηπεδούχους να επικρατούν με σκορ 89-87 στην παράταση.

Σε μια αδιανόητη μονομαχία ανάμεσα στους Ντένι Άβντιγια και Λάουρι Μαρκάνεν εξελίχθηκε η αναμέτρηση του Ισραήλ με τη Φινλανδία, στο πλαίσιο της πρεμιέρας του 4ου ομίλου του Eurobasket 2022, όπου τελικά βρήκε νικητές τους τυπικά γηπεδούχους στην παράταση με σκορ 89-87.

Η αναμέτρηση άρχισε με τους Φινλανδούς να είναι καλύτεροι, όμως το Ισραήλ ισορρόπησε στη δεύτερη περίοδο, με την τρίτη και την τέταρτη περίοδο να είναι ντέρμπι, ώσπου τελικά οδηγηθήκαμε στην παράταση. Εκεί η μάχη του Μαρκάνεν με τον Άβντιγια κορυφώθηκε, βρήκε όμως νικητή τον τελευταίο.

Το Ισραήλ νίκησε, όμως στον μεταξύ τους… αγώνα ο Μάρκανεν επικράτησε, σημειώνοντας 33 πόντους και 12 ριμπάουντ, έναντι 23 πόντων και 15 ριμπάουντ τού αντιπάλου του, με τους δύο να δίνουν μια τρομερή παράσταση που κράτησε έως το φινάλε και αποζημίωσε όποιον κάθισε να δει το ματς.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Φινλανδία να πατά πολύ καλύτερα στο παρκέ επιβάλλοντας ολοκληρωτικά τον ρυθμό και μην επιτρέποντας στο Ισραήλ, λόγω της καλής της άμυνας, να δημιουργήσει ευκαιρίες για εύκολα καλάθια. Έτσι οι «ψαράδες» κατάφεραν να χτίσουν σιγά-σιγά μια διψήφια διαφορά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λάουρι Μαρκάνεν που έφθειρε τους ψηλούς της αντίπαλης ομάδας πηγαίνοντας αρκετά στην γραμμή των βολών.

Στη δεύτερη περίοδο τα πράγματα άλλαξαν καθώς το Ισραήλ κατάφερε να ξεκολλήσει χάρη στους Γκινάτ και Κόεν που έβαλαν μερικά μεγάλα σουτ και τη συνολική του άμυνα. Η διαφορά άρχισε να πέφτει και ο Ντένι Άβντιγια πήρε το… όπλο του για να σιγουρευτεί πως εκείνος και οι συμπαίκτες του θα πλησιάσουν κι άλλο. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το σκορ να είναι στην ισοπαλία (40-40) και όλα να μένουν ανοιχτά.

Στο δεύτερο μέρος, το παιχνίδι ήταν κανονικό ντέρμπι. Καμία ομάδα δεν μπορούσε να πάρει μια καλή διαφορά, ενώ το προβάδισμα άλλαξε αρκετές φορές χέρια. Ο Μάντσεν και ο καταπληκτικός Μαρκάνεν κρατούσαν τους Φινλανδούς στο ματς, ενώ για το Ισραήλ ο Γκινάτ ήταν πάρα πολύ καλός, όχι όμως τόσο καλός όσο ο Άβντιγια που έκανε τρομερή εμφάνιση. Η αναμέτρηση ήταν κλειστή μέχρι το φινάλε της τέταρτης περιόδου. Ο Μαρκάνεν με 2/2 βολές έκανε το 79-76 για την ομάδα του, με τον Άβντιγια να σκοράρει ένα τρομερό τρίποντο και να στέλνει το ματς στην παράταση κάνοντας το 79-79.

Στο έξτρα πεντάλεπτο οι δύο ομάδες χρειάστηκαν δύο λεπτά για να σκοράρουν, με το Ισραήλ να είναι εκείνο που μπόρεσε να πάρει μια μικρή διαφορά και να τη διατηρήσει μέχρι το τέλος, καταφέρνοντας έτσι να πάρει τη νίκη και να ξεκινήσει με το… δεξί στη διοργάνωση.

Τα δεκάλεπτα: 16-27, 40-40, 61-58, 79-79, 89-87(παρ.)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ