Ο «τελικός» του Βεζένκοφ και η κόντρα με τον Γιάννη

Ο «τελικός» του Βεζένκοφ και η κόντρα με τον Γιάννη

Η διπλή πρόκληση που έχει μπροστά του ο Σάσα Βεζένκοφ εν όψει της μεγάλης «μάχης» της Βουλγαρίας με τη Γεωργία (7/9, 17:15).

Μεγάλη μέρα για τον Σάσα Βεζένκοφ η σημερινή! Η Βουλγαρία κοντράρεται με τη Γεωργία (7/9, 17:15) σε μια αναμέτρηση που η νίκη αποτελεί μονόδρομος για την ομάδα του 27χρονου φόργουορντ του Ολυμπιακού στην προσπάθεια που κάνει να βρεθεί στους «16» του φετινού Eurobasket.

Μέχρι χθες οι Βαλκάνιοι έβλεπαν το αεροπλάνο από την Τιφλίδα προς το Βερολίνο να απομακρύνεται επικίνδυνα, ωστόσο η νίκη με 92-80 επί των Γεωργιανών τους βοήθησε να παραμείνουν «ζωντανοί». Μια νίκη, που ήρθε με τον Βεζένκοφ των 28 πόντων και 14 ριμπάουντ να κουβαλάει επιθετικά για ακόμη μια φορά και να ισοπεδώνει το σύνολο του Ηλία Ζούρου.

Διαβάστε επίσης: Μαρσέλο: 12 «σημάδια» στη φανέλα του (vids)

Σήμερα λοιπόν οι Βούλγαροι θα εξαντλήσουν τις πιθανότητες ώστε να φτιάξουν βαλίτσες για τη γερμανική πόλη κόντρα στο Βέλγιο, που στηρίζεται πολύ στη μαχητικότητα του και την ομοιογένεια του. Ωστόσο, δεν διαθέτει μονάδες του βεληνεκούς του Βεζένκοφ, που απόψε καλείται να βγει για ακόμη μια φορά μπροστά σε έναν «τελικό», ενώ παράλληλα υπάρχει και η άτυπη κόντρα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο παίκτης του Ολυμπιακού μαζί με τον «Greak Freak» οδηγούν την κούρσα των κορυφαίων σκόρερ του Eurobasket 2022, με τον Έλληνα σούπερ σταρ να βρίσκεται στην πρώτη θέση, μετρώντας 93 πόντους (31 μέσο όρο άνα παιχνίδι) σε 3 συμμετοχές, ενώ από πίσω ακολουθεί ο Σάσα Βεζένκοφ με 108 πόντους (27 μέσο όρο ανά παιχνίδι) σε 4 συμμετοχές.

Φυσικά, ο ίδιος όταν ρωτήθηκε για την εν λόγω «μάχη» με τον Γιάννη, εξήγησε πως είναι κάτι το οποίο δεν τον απασχολεί ιδιαίτερα, αφού οι ομαδικοί στόχοι έχουν προτεραιότητα. «Δεν δίνω μεγάλη σημασία, είναι καλό αν έρθει αλλά με ενδιαφέρει η ομάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά και είναι λογικό. Ωστόσο, σίγουρα μια τέτοιου είδους ατομική διάκριση δεν θα τον… χάλαγε καθόλου.

Διπλή πρόκληση κατά κάποιον τρόπο λοιπόν για τον Σάσα Βεζένκοφ σήμερα, που από τη μια καλείται να πάρει από το χέρι την ομάδα του και να την οδηγήσει σε μια μεγάλη νίκη, προκειμένου να μην εγκαταλείψει πρόωρα τη διοργάνωση και από την άλλη θα προσπαθήσει να μείνει ζωντανός στην κόντρα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο για τον κορυφαίο σκόρερ του φετινού Eurobasket 2022.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ