Μαρσέλο: 12 «σημάδια» στη φανέλα του (vids)

Μαρσέλο: 12 «σημάδια» στη φανέλα του (vids)

Ο Θρύλος υποδέχθηκε τον σπουδαίο Μαρσέλο και to10.gr συμπληρώνει το παζλ της καριέρας του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ.

«Σεισμό» στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο προκάλεσε ο Ολυμπιακός με την απόκτηση του σπουδαίου Μαρσέλο, με τα Μέσα σε ολόκληρο τον πλανήτη να γράφουν για την μεταγραφή του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ στον σύλλογο του μεγάλου λιμανιού.

Μια από τις σπουδαιότερες μεταγραφές του φετινού καλοκαιριού, με τον Ολυμπιακό να προσθέτει στο ρόστερ του έναν θρύλο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, που έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του αθλήματος. O Μαρσέλο που από την Τρίτη ξεκίνησε δουλειά στο Ρέντη για να ειναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα έτοιμος και να φορέσει τα ερυθρόλευκα στους δύσκολους αγώνες που έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός.

Ενας ηγέτης, εντός αλλά και εκτός αγωνιστικού χώρου, που ήρθε για να… εκτοξεύσει τον Ολυμπιακό και να βοηθήσει τους Ερυθρόλευκους να πετύχουν τους εγχώριους, αλλά και ευρωπαϊκούς τους στόχους.

Διαβάστε επίσης: Το πρόσωπο-κλειδί στη μεταγραφή του Μαρσέλο, οι μάνατζερ και το «αυτό δεν το χάνουμε» της συζύγου του!

Μια μεταγραφή κορυφαίου επίπεδου, που μόνο ο Ολυμπιακός μπορεί να πραγματοποιήσει στην Ελλάδα. Μόνο ο σύλλογος του Πειραιά μπορεί να αποκτήσει ποδοσφαιριστές τέτοιου επιπέδου. Ενας θρύλος στον Θρύλο του ελληνικού, αλλά και ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Μια μεταγραφή που έχει προκαλέσει παροξυσμό στον κόσμο των πρωταθλητών.

To10.gr υποδέχεται τον Μαρσέλο στην Ελλάδα με 12 tips για τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ, που αποδεικνύουν ότι πρόκειται για τη σπουδαιότερη μεταγραφή που έγινε ποτέ στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

546 συμμετοχές με τη Βασίλισσα…

  • Ο Λατινοαμερικάνος αστέρας αποχώρησε από τη Ρεάλ Μαδρίτης έχοντας αναδειχθεί σε έναν θρύλο του ισπανικού συλλόγου, με τον οποίο πραγματοποίησε 546 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και είχε 38 γκολ και 103 ασίστ σε 43.234 λεπτά.

25 τρόπαια, 5 Champions League

  • Κατέκτησε συνολικά 25 τρόπαια με τη Βασίλισσα, εκ των οποίων τα πέντε ήταν Champions League.

Ιστορικό επίτευγμα 

  • Ο Μαρσέλο έχει κατακτήσει περισσότερους τίτλους από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης.

Πρώτος ξένος αρχηγός μετά από 117 χρόνια!

  • Ηταν συνολικά ο τρίτος ξένος και πρώτος μετά από 117 χρόνια που έγινε αρχηγός της ισπανικής ομάδας. Ο πρώτος ήταν ο Αρθουρ Τζόνσον τη σεζόν 1901/1902, ο δεύτερος ήταν ο Φεντερίκο Ρεβουέλτο από τη Γουατεμάλα το 1904 και ο τρίτος ο Μαρσέλο το 2021.

102 συμμετοχές στο Champions League 

  • Με τη φανέλα της Βασίλισσας είχε αγωνιστεί σε 102 παιχνίδια Champions League, έχοντας 9 γκολ, ενώ εκτός από τα πέντε Champions League κατέκτησε επίσης 4 φορές το παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων, 6 φορές το πρωτάθλημα Ισπανίας, 3 φορές το ευρωπαϊκό Super Cup, 2 φορές το Κύπελλο Ισπανίας και 5 φορές το Ισπανικό σούπερ Καπ.

58 εμφανίσεις με τη Βραζιλία

  • Ο Μαρσέλο έχει φορέσει 58 φορές τη φανέλα της εθνικής ομάδας της Βραζιλίας και έχει σημειώσει 6 γκολ. Εχει συμμετάσχει σε 10 παιχνίδια τελικής φάσης Παγκοσμίου Κυπέλλου και σε πέντε του Κυπέλλλου Συνομοσπονδιών.

Δύο Ολυμπιακά μετάλλια

  • Εχει αγωνιστεί επίσης σε 12 παιχνίδια της ολυμπιακής ομάδας, κατακτώντας ένα χάλκινο (2008) και ένα ασημένιο μετάλλιο (2012). Στην κατοχή του έχει επίσης ένα Confederations Cup (2013).

Αρχηγός και στη Σελεσάο

  • Εχει φορέσει δύο φορές το περιβραχιόνιο του αρχηγού στη Σελεσάο. Στο παιχνίδι με την Ελβετία στο Μουντιάλ της Ρωσίας και στο ματς με τον Ισημερινό στα προκριματικά της ίδιας διοργάνωσης.

Με το αγαπημένο του «12» και στον Ολυμπιακό

  • Στον Ολυμπιακό, όπως και στη Ρεάλ Μαδρίτης, θα φοράει το «12». Είναι το αγαπημένο του νούμερο, καθώς είχε γεννηθεί στις 12/5/1988. Το «12» το φορούσε όλες τις σεζόν που ήταν στη Βασίλισσα, ενώ το ίδιο νούμερο είχε και στη Βραζιλία. Το έχει και τατού στο χέρι του.

Στα 70.000.000 €! 

  • Πριν από τέσσερα χρόνια (31/10/2018) η μετοχή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο είχε φτάσει τα 70.000.000 €! Ενα αδιανόητο ποσό, που αποτυπώνει τη σπουδαιότητά του.

25ος Βραζιλιάνος που έπιασε… λιμάνι

  • Ο Μαρσέλο είναι ο 25ος Βραζιλιάνος που θα φορέσει τα χρώματα του Ολυμπιακού στη σύγχρονη ιστορία του πειραϊκού συλλόγου, με τον άλλοτε Βραζιλιάνο σούπερ σταρ των πρωταθλητών, Τζιοβάνι, να αναφέρεται στον συμπατριώτη του και να υποκλίνεται στο μεγαλείο του 34χρονου.

Υποδοχή και αποθέωση από 25.000!

  • «Γκρέμισε» το Καραϊσκάκη ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ, με περισσότερους από 25.000 οπαδούς του Ολυμπιακού να υποδέχονται και να αποθεώνουν τον Λατινοαμερικάνο αστέρα! Μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα παρουσίαση, με τον Μαρσέλο να πιάνει… λιμάνι και να προκαλεί παροξυσμό!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ