Πιάστε τον άμα μπορείτε…

Πιάστε τον άμα μπορείτε…

Βλέποντας τον Γιάννη να… εφορμά πραγματικά νοιώθεις συμπάθεια σε αυτούς που καλούνται να τον σταματήσουν…

Το μόνο που λείπει κάθε φορά που παίρνει την μπάλα και… εφορμά στο αντίπαλο καλάθι είναι η σάλπιγγα του ιππικού. Γνωρίζετε όλοι φαντάζομαι τον κλασικό ήχο της σάλπιγγας που σημαίνει την έναρξη της επίθεσης.

Βλέποντας τον Γιάννη να… μιμείται την επίθεση του ιππικού ορμώντας κατά μέτωπο δεν μπορείς παρά να νοιώθεις συμπάθεια για τους αντιπάλους του. Είτε είναι τα θηρία οι Ουκρανοί, είτε ντελικάτοι ψηλοί όπως οι Ιταλοί, είτε όποιον και να βάλεις στην εξίσωση. Τον είδαμε άλλωστε τον Γιάννη και απέναντι στην Σερβία να παίρνει παραμάζωμα τον Γιόκιτς και την παρέα του. Τον βλέπουμε και τώρα στο Ευρωμπάσκετ να κάνει ασύλληπτα πράγματα.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Ο διάλογος Κορμπεράν – Μαρσέλο (vid)

Την τάπα – έπος στο ματς με την Κροατία, το σόου με τους Ιταλούς και τώρα το «θα σας νικήσω και μόνος μου αν χρειαστεί» με την Ουκρανία. Κάποια στιγμή ο Αντετοκούνμπο είναι περισσότερους πόντους από ότι όλοι οι υπόλοιποι στην Εθνική μας, εκεί στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου όταν και πλέον οι Ουκρανοί είχαν αρχίσει να καταλαβαίνουν πως το πρώτο ημίχρονο ήταν ότι καλύτερο μπορούσαν να θυμούνται από αυτό το ματς.

Οι 41 πόντοι του Γιάννη γίνονται ακόμη μεγαλύτερη υπόθεση καθώς ήρθαν σε ένα ματς που η Εθνική μας ζορίστηκε μέχρι και το τρίτο δεκάλεπτο καθώς δεν είχε το εύκολο σουτ με τους Ουκρανούς να παίζουν σχεδόν άφοβα κλειστή άμυνα προστατεύοντας την ρακέτα τους και αφήνοντας το τρίποντο.

Τρείς και τέσσερις προσπάθησαν να τον σταματήσουν αλλά όλοι μπήκαν στο καλάθι. Γιατί απλά ο Γιάννης ή θα βάλει καλάθι ή θα πάρει φάουλ. Δεν σταματιέται αλλιώς ο άνθρωπος και αυτό το βλέπουμε σε κάθε ματς στο Ευρωμπάσκετ. Δεν είναι καμία είδηση, το ζούμε χρόνια τώρα στο ΝΒΑ, όμως ως γνωστόν το ευρωπαικό μπάσκετ έχει διαφορές και είναι πιο δύσκολο με τις άμυνες που παίζονται.

Ο Γιάννης τα προηγούμενα χρόνια είχε μεγαλύτερες δυσκολίες όπως στην Κίνα. Τώρα απλά… περνάει από πάνω τους! Έχει βεβαίως η Εθνική αυτό που της έλειπε χρόνια, το εύκολο σουτ του Ντόρσει που είναι μεγάλη υπόθεση καθώς όταν όλοι πέφτουν στον Γιάννη οι επιλογές για σουτ είναι πιο αξιόπιστες.

Η Εθνική πέτυχε τον πρώτο στόχο της, να είναι πρώτη στον όμιλο, περιμένει τον αντίπαλο στους «16» έχουν στείλει το μήνυμα πως είναι αγριεμένη και έτοιμη για πολύ ψηλά. Τα νοκ άουτ πλησιάζουν και μαζί η ελπίδα πως ο Γιάννης και η παρέα του θα σπάσουν την κατάρα. Δεν υπήρξε στο παρελθόν καλύτερο τάιμινγκ από το τωρινό στο Ευρωμπάσκετ για την Εθνική.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ