Το πανόραμα του Eurobasket: Ο… εξωγήινος Ντόντσιτς, η αποφυγή Σερβίας/Σλοβενίας και η Γερμανία που έρχεται

Το πανόραμα του Eurobasket: Ο… εξωγήινος Ντόντσιτς, η αποφυγή Σερβίας/Σλοβενίας και η Γερμανία που έρχεται

Μια ακόμα απολαυστική μέρα είχαμε στο Eurobasket. O 47αρης Ντόντσιτς που έστειλε τη Σλοβενία πάνω στους Σέρβους και η Γερμανία που έρχεται στην 8αδα για την Εθνική μας

Το θέαμα που παρακολουθούμε στο φετινό Eurobasket είναι από άλλο… πλανήτη αφού μετά τη χθεσινή παράσταση (6/9) του Γιάννη Αντετοκούνμπο που φόρτωσε το καλάθι των Ουκρανών με 41 πόντους ήρθε σήμερα (7/9) ο Λούκα Ντόντσιτς που με 47 πόντους ξεπέρασε τον θρυλικό Νίκο Γκάλη και έδωσε τη νίκη στους Σλοβένους με 88-82 επί των Γάλλων.

Οι Σλοβένοι με αυτή τη νίκη τερμάτισαν πρώτοι στον όμιλο του θανάτου που διεξήχθη στη Κολωνία και είδαμε ματσάρες με αποκορύφωμα το 109-107 της Γερμανίας κόντρα στη Λιθουανία.

Διαβάστε επίσης: Ας μιλήσουμε για τον Δημήτρη Αγραβάνη: Ο «X-Factor» της Εθνικής (vids)

Οι Σλοβένοι αυτή τη στιγμή έχουν μαζί με τον δικό μας Γιάννη τον καλύτερο παίκτη της διοργάνωσης και η 47αρα ήταν… το πρόγευμα αφού ο παίκτης του Ντάλας έδειξε πως άνετα μπορεί να βάλει 60! Ναι ολογράφως εξήντα αφού σε 20 λεπτά αγώνα είχε ήδη 27 πόντους.

Η Γερμανία επωφελήθηκε και τερμάτισε και μαθηματικά δεύτερη κερδίζοντας τις εντυπώσεις, η Γαλλία μετά την ήττα τερμάτισε τρίτη και έπεσε πάνω στην Τουρκία που περιμένει τις εξετάσεις του Λάρκιν που όπως δήλωσε ο Αταμάν αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στο δάχτυλό του.

Η Ισπανία σε ματς θρίλερ επικράτησε των Τούρκων με 72-69 και τερμάτισε πρώτη στον πρώτο όμιλο και έπεσαν πάνω στη Λιθουανία στους 16 σε ένα ματς «τελικό» μερικά Eurobasket πριν αφού πλέον οι Φούριας Ρόχας δεν έχουν το ταλέντο για να πάνε μέχρι το τέλος του δρόμου.

Οι Λιθουανοί παράλληλα με έναν εξαιρετικό Γκριγκόνις νίκησαν στον τελικό πρόκρισης τη Βοσνία 87-70 και πλέον ψάχνουν τη νίκη που θα αλλάξει την ψυχολογία τους αφού είναι σαν ρόστερ ομάδα για μετάλλιο.

Στο πιο μη- εμπορικό ματς η Βουλγαρία του ακόμα μια φορά εξαιρετικού Βεζένκοφ που πέτυχε 26 δεν κατάφερε να προκριθεί αφού υπέστη ήττα -σοκ από το Βέλγιο που τερμάτισε στην 4η θέση του πρώτου ομίλου με 80-89 και θα παίξει με τη Σλοβενία του Λούκα Ντόνσιτς.

Στα νοκ άουτ σαν τρίτο στον πρώτο όμιλο θα είναι το Μαυροβούνιο που κέρδισα την οικοδέσποινα Γεωργία με 81-73 και θα παίξει με τους Γερμανούς στο Βερολίνο την 8αδα και με νίκη μπορεί να το βρει η Ελλάδα στο δρόμο της.

Τέλος η Γερμανία επικράτησε άνετα της Ουγγαρίας με 106-71 και πλέον ετοιμάζεται για την μάχη με το Μαυροβούνιο με φόντο… την Ελλάδα.

Και τώρα το ταμπλό!

Με τη νίκη των Σλοβένων η Ελλάδα απέφυγε τον Ντόνσιτς και την παρέα του όπως και τη Γαλλία και τους Σέρβους. Έτσι μπορεί στην τετράδα η Ελλάδα να παίζει για το μετάλλιο με έναν εκ των Ισπανίας και Λιθουανίας. Στο άλλο μέρος του ταμπλό όλα τα φαβορί έχουν πέσει μαζί.

Αρχικά είναι σίγουρο σχεδόν ένα ματς Σερβίας- Γαλλίας/Τουρκίας ενώ οι Σλοβένοι θα περιμένουν τον νικητή του ζευγαριού για τον μεγάλο τελικό.

Τα σημερινά αποτελέσματα:

Τουρκία – Ισπανία 69-72

Λιθουανία – Βοσνία 87-70

Βουλγαρία – Βέλγιο 80-89

Σλοβενία – Γαλλία 88-82

Γεωργία – Μαυροβούνιο 73-81

Ουγγαρία – Γερμανία 71-106

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ