Εurobasket: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Γαλλία – Ισπανία (vid)

Εurobasket: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Γαλλία – Ισπανία (vid)

Το 10.gr σας παρουσιάζει έναν οδηγό για τον τελικό του Eurobasket μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας. Το απίστευτο στατιστικό που έχουν οι Φούριας Ρόχας φέτος σε όλες τις ηλικιακές ομάδες

Ακόμα ένα Eurobasket φτάνει στο τέλος του αφού έμειναν μόνο τα ματς που θα καθορίσουν τον Πρωταθλητή Ευρώπης και τον φιναλίστ και την ομάδα που θα ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Τα φώτα στο Βερολίνο σίγουρα όμως είναι στον μεγάλο τελικό ανάμεσα σε Γαλλία και Ισπανία σε ένα repeat του τελικού του 2011 που είχε διεξαχθεί στη Λιθουανία με τους Ισπανούς με τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο να κάνει απίστευτα πράγματα ανέβηκαν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου αφού επικράτησαν των Τρικολόρ με 98-85.

Διαβάστε επίσης: Ζούμε στον κόσμο του Έρλινγκ Χάαλαντ (pics, vids)

Η Ισπανία που τρέχει με.. 100 και τα μετάλλια του 2022!

Oι Ισπανοί είναι θιασώτες του πολύ υψηλού σκόρ αφού στα νοκ άουτ καταγράφουν τον εξωπραγματικό μέσο όρο των 99.6 πράγμα το οποίο δεν έχει ξαναεμφανιστεί ποτέ στην διοργάνωση.

Επιπλέον φαίνεται πως και στην άμυνα δεν είναι τόσο συνεπής αφού έχουν παθητικό 91.66 που καμία εκ των Λιθουανία, Φινλανδία και Γερμανία δεν το εκμεταλλεύτηκε αφού οι Φούριας Ρόχας νίκησαν λόγω της επίθεσής τους.

Από την ομάδα του 2011 στο ρόστερ της υπάρχει μόνο ο Ρούντι Φερνάντεθ που τους οδηγεί σε ακόμα ένα μετάλλιο το οποίο θα είναι το δωδέκατο στην καριέρα του με την εθνική του ομάδα.

Αυτό όμως που έχουν καταφέρει η Ισπανία στο μπάσκετ είναι πέρα από κάθε λογική αφού φέτος σε όλες τις ηλικιακές ομάδες σε άνδρες και γυναίκες έχουν οκτώ (!!!) μετάλλια.

Αρχικά στους άνδρες η Κ18, Κ20 πήραν χρυσό στα Εurobasket, η Κ17 βγήκαν δεύτεροι στο Παγκόσμιο και η Κ16 δεύτερη στο Eurobasket. Ενώ οι γυναίκες κατέκτησαν το χρυσό στην Κ20 στο Ευρωπαϊκό, ασημένιο στα ευρωπαϊκά των Κ16, Κ18 ενώ η Κ17 βγήκαν δεύτερες στον κόσμο.

Η Γαλλία του Γκομπέρ θέλει να ανέβει ξανά στο βάθρο!

Η Γαλλία επιστρέφει σε τελικό μετά το 2013 όταν και νίκησαν τη Λιθουανία και ανέβηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στην κορυφή της Ευρώπης.

Οι Τρικολόρ σκοράρουν κοντά στους 92 πόντους με την άμυνα να δέχεται 75 με τον Γκομπέρ να σκεπάζει τα καλάθια.

Ο γίγαντας των Γιούτα Τζαζ έχει νούμερα double double με 13.6 πόντους μέσο όρο και 10.3 ριμπάουντ στη διοργάνωση ενώ με τα καρφώματα του έχει σώσει από αποκλεισμό δις την ομάδα του από αποκλεισμό αφού αυτός έστειλε σε παράταση τα ματς με Τουρκία στους 16 και Ιταλία στους 8.

Μαζί του έχει τους Φουρνιέ και Ερτέλ με τον δεύτερο ειδικά να κάνει εμφανίσεις που τον βάζουν στη λίστα πολλών ομάδων της Euroleague αφού είναι free agent.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ