Ζούμε στον κόσμο του Έρλινγκ Χάαλαντ (pics, vids)

Ζούμε στον κόσμο του Έρλινγκ Χάαλαντ (pics, vids)

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ δεν είναι ένας ποδοσφαιριστής του συστήματος. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ είναι το ίδιο το σύστημα. Ακόμα και στην υπερομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Κοντρόλ περίπου πέντε μέτρα έξω από την περιοχή. Επίθεση κατά μέτωπο, προσποίηση και σουτ με το «κακό» του πόδι. Η κατάληξη; Η κλασική. Στα δίχτυα.

Μια ακόμη ημέρα στη δουλειά για τον απίθανο Έριλνγκ Χάαλαντ. Ένα ακόμα ματς στο οποίο αυτός ο 22χρονος killer σκοράρει. Αυτό ξέρει, αυτό κάνει. Και το κάνει πάρα πολύ καλά.

Ο Νορβηγός σούπερ σταρ φώναξε για άλλη μια φορά «παρών» μέσα στη σεζόν. Σχεδόν έναν μήνα μετά την επίσημη έναρξη της αγωνιστικής περιόδου, ο Χάαλαντ μοιάζει να έχει ήδη προσαρμοστεί στον αγγλικό ρυθμό.

Διαβάστε επίσης: Eurobasket 2022: Και τώρα η κούπα…

Ή μάλλον, μοιάζει να αποδεικνύει ότι ποδοσφαιριστές τέτοιου επιπέδου δεν χρειάζονται απαραίτητα πολύ χρόνο για να βρουν τα πατήματα τους. Ειδικά όταν έχουν γύρω τους παίκτες σαν και αυτούς της Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Χάαλαντ έκανε ξανά το καθήκον του απέναντι στη Γουλβς, σκόραρε το 11ο του γκολ στην Premier League, το 14ο του στη σεζόν γενικότερα και συνέχισε να γράφει το όνομα του με «χρυσά» γράμματα.

«Ο Χάαλαντ πλησιάζει ακόμα περισσότερο το ρεκόρ του Άλαν Σίρερ», έγραψε με μια δόση χιούμορ κατά τη διάρκεια του αγώνα ο Γκάρι Λίνεκερ. Αυτή ωστόσο είναι η εικόνα που βγάζει ο Νορβηγός στα αγγλικά γήπεδα.

Ο Χάαλαντ μοιάζει να βρίσκεται ένα σκαλί πιο πάνω από κάθε αμυντικό που προσπαθεί να του βάλει εμπόδια. Με τα νούμερα του και τα ήδη «σπασμένα» ρεκόρ να το αποδεικνύουν.

Επτά αγωνιστικές μετά, ο Χάαλαντ έχει ήδη καταφέρει να γράψει ιστορία στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη. Πριν από δύο εβδομάδες, έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που μετά από πέντε αγώνες, σκοράρει 9 γκολ, αφήνοντας πίσω του, τους Σέρχιο Αγκουέρο και Μικ Κουίν οι οποίοι είχαν φτάσει μέχρι τα 8 γκολ.

Παράλληλα, ο 22χρονος έφτασε τα δύο χατ τρικ στην Premier League πιο γρήγορα από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή, με τον Ντεμπα Μπα να μένει στη 2η θέση, έχοντας χρειαστεί 21 παιχνίδια για να σκοράρει τρεις φορές σε δύο διαφορετικά παιχνίδια!

Κόντρα στη Γουλβς ωστόσο, ο 22χρονος killer κατάφερε να «σπάσει» μια ντουζίνα από ρεκόρ. Με το γκολ του στο «Μολινό», ο Νορβηγός έγινε μόλις ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Premier League που πετυχαίνει τουλάχιστον ένα γκολ και στα πρώτα του τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια στο πρωτάθλημα.

Τα ρεκόρ για αυτόν τον «μυθικό» παίκτη έχουν και συνέχεια. Με την γκολάρα του κόντρα στους «λύκους», ο Χάαλαντ έφτασε τα 11 γκολ στην Premier League και ισοφάρισε το καλύτερο ξεκίνημα στην Premier League, καθώς τον ίδιο αριθμό τερμάτων είχαν μετά από δέκα αγωνιστικές στην αγγλική λίγκα, οι Ντιέγκο Κόστα, Παπίς Σισέ και Μικ Κουίν. Μόνο που εκείνοι το είχαν κάνει μετά από δέκα αγωνιστικές, σε αντίθεση με τον Χάαλαντ που το έχει κάνει σε μόλις επτά, στα οποία ο 22χρονος είχε σε όλα είτε γκολ, είτε ασίστ…

Ακόμα ένα φοβερό επίτευγμα, είναι το γεγονός πως ο Χάαλαντ έχει ήδη σκοράρει με κάθε πιθανό τρόπο. Γκολ με το αριστερό πόδι, γκολ με το δεξί πόδι, γκολ με το κεφάλι, γκολ μέσα στη μεγάλη περιοχή, γκολ μέσα στη μικρή περιοχή και γκολ έξω από την περιοχή. Γκολ από παντού…

Ενώ μέσα σε όλα, αξίζει να σημειωθεί πως με το χθεσινό του γκολ, έφτασε τα 100 τέρματα από την ημέρα που αποχώρησε από τη Σάλτσμπουργκ τον Γενάρη του 2020. Και μάλιστα έγινε «100άρης», έχοντας αγωνιστεί σε 99 παιχνίδια…

Πολλοί ήταν εκείνοι που δεν πίστευαν ότι ο Χάαλαντ θα «έπιανε» από την αρχή. Πολλοί μάλιστα ήταν που έλεγαν ότι ο Χάαλαντ δεν θα «έπιανε» και καθόλου στην Premier League.

Ο Νορβηγός ωστόσο δεν είναι μια κλασική περίπτωση ποδοσφαιριστή. Και το αποδεικνύει με το καλημέρα. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ είναι εδώ και ζούμε στον κόσμο του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ