Eurobasket 2022: Και τώρα η κούπα…

Eurobasket 2022: Και τώρα η κούπα…

Ισπανία και Γαλλία θα κοντραριστούν απόψε (21:30) για τον μεγάλο τελικό του φετινού Eurobasket, ενώ Γερμανία και Πολωνία θα παλέψουν για το χάλκινο μετάλλιο (18:15).

Ώρα στέψης στο Βερολίνο, εκεί όπου απόψε πέφτει η αυλαία του 41ου Eurobasket, με δύο τελικούς. Αρχικά ο μικρός ανάμεσα σε Γερμανία και Πολωνία για το χάλκινο (18:15) και φυσικά ο μεγάλος, που θα κρίνει ποια εκ των Ισπανία και Γαλλία θα στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης (21:30).

Ισπανία και Γαλλία θα «κονταροχτυπηθούν» λοιπόν στην «Mercedes-Benz Arena» για την κορυφή της Ευρώπης. Οι Ισπανοί πανηγύρισαν μια μεγάλη νίκη την Παρασκευή κόντρα στη Γερμανία (96-91) και πήραν το… χρυσό εισιτήριο.

Διαβάστε επίσης: Παναθηναϊκός: Διάσειση ο Σπόραρ, θα κάνει μαγνητική

Η ομάδα του Σέρχιο Σκαριόλο στοχεύει στο τέταρτο χρυσό της μετάλλιο, ενώ αν γνωρίσει την ήττα θα κατακτήσει το ασημένιο για έβδομη φορά. Για να φτάσει στον τελικό, προκρίθηκε ως πρώτη από όμιλο με Τουρκία, Μαυροβούνιο, Βέλγιο, Γεωργία και Βουλγαρία, πριν περάσει τα εμπόδια της Λιθουανίας (102-94 στην παράταση), της Φινλανδίας (100-90) και της Γερμανίας (96-91).

Όσον αφορά τη Γαλλία, απόψε στόχος της είναι να κατακτήσει το δεύτερο χρυσό μετάλλιο της ιστορίας της σε Eurobasket μετά από αυτό στη Σλοβενία το 2013. Δεν πέρασε εύκολα στον δεύτερο όμιλο, στον οποίο βρισκόντουσαν επίσης Λιθουανία, Βοσνία, Σλοβενία και Ουγγαρία, αφού αρκέστηκε στην τρίτη θέση (ρεκόρ 3-2).

Και στα νοκ-άουτ έδειξε πως είναι… εφτάψυχη, πανηγυρίζοντας δύο προκρίσεις κόντρα σε Τουρκία (87-86) και Ιταλία (93-85), αμφότερες στην παράταση. Στα ημιτελικά το έργο της ήταν κάτι παραπάνω από έυκολο κόντρα στην Πολωνία, που τη διέλυσε με διαφορά 41 πόντων και κάπως έτσι έφτασε στον μεγάλο τελικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ