Αλήθεια υπάρχει άραγε άθλημα που να μην έχουν τερματίσει οι Ισπανοί;

Αλήθεια υπάρχει άραγε άθλημα που να μην έχουν τερματίσει οι Ισπανοί;

Ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τένις, πόλο. Αυτά είναι μερικά από τα αθλήματα στα οποία οι Ισπανοί όχι απλά συμμετέχουν, αλλά κυριαρχούν κάνοντας πολλές φορές τους υπόλοιπους να αναρωτιούνται πως το κάνουν...

Πριν την έναρξη του Ευρωμπάσκετ κανείς δεν θα πόνταρε στην Ισπανία. Κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει πως αυτό το «φτωχό» σύνολο για τα στάνταρ των Ισπανών θα έφτανε μέχρι το τέλος του δρόμου.

Και όμως η ΟΜΑΔΑ του Σέρτζιο Σκαριόλο απέδειξε για ακόμη μια φορά πως η φανέλα είναι πολύ… βαριά. Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στο Βερολίνο η Ισπανία κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Γερμανίας με 96-91, τσεκάροντας έτσι το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής (18/9) κόντρα στην Γαλλία, τον πέμπτο στα τελευταία επτά Ευρωμπάσκετ!

Οι Ισπανοί παίρνουν το… μάστερ όσον αφορά τη λέξη «τελικός» το φετινό καλοκαίρι μετρώντας 9 παρουσίες σε όλα τα τμήματα, την ώρα που έχουν την ευκαιρία να γράψουν ξανά το όνομά τους με χρυσά γράμματα!

Διαβάστε επίσης: Πολωνία – Γαλλία 54-95: Την ισοπέδωσε και πήγε τελικό

Ωστόσο το μπάσκετ δεν είναι το μόνο άθλημα στο οποίο κάνουν… πλάκα. Μια χώρα η οποία αν ψάξεις στον κατάλογο των ανά πληθυσμό χωρών θα την βρεις στην 30η θέση με πληθυσμό 47.432.805 εκατομμύρια.

Ένα έθνος το οποίο φημίζεται για τις διάσημες και περίεργες φιέστες του, τα σταφύλια της τύχης, αλλά και για τον εθνικό του ύμνο ο οποίος δεν έχει στίχους.

Αλλά πάνω από όλα για την ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ του στον αθλητισμό. Ο Γκάρι Λίνεκερ είχε πει ότι πάντα στο τέλος στο ποδόσφαιρο κερδίζουν οι Γερμανοί. Αυτή η φράση πρέπει να παραφραστεί γιατί ΠΑΝΤΟΥ στο τέλος κερδίζουν οι Ισπανοί.

Άραγε έχε κανείς αναρωτηθεί τι κάνουν αυτοί οι τύποι την τελευταία δεκαετία και παραπάνω στα ομαδικά σπορ; Η επιτυχία της ομάδας του Σέρτζιο Σκαριόλο στο Βερολίνο, είναι το τελευταίο παράσημο (και ακόμη υπάρχει και ο τελικός) τους σε μια ξέφρενη… πορεία στην οποία «σαρώνουν» ότι υπάρχει.

Kαι εξηγούμαστε.

-Στο ποδόσφαιρο τουλάχιστον για την χιλιετία που διανύουμε, ίσως η πιο επιτυχημένη εθνική ομάδα σε παγκόσμιο επίπεδο. Και με total football μάλιστα, όχι κλεφτοπόλεμο.

-Στο μπάσκετ Ευρωπαϊκά, Μουντομπάσκετ, δεκάδες μετάλλια, μόνιμα πρωταγωνίστρια

-Στο πόλο πριν 2 μήνες, κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα

-Στο Τένις έχει βγάλει τον πιο πετυχημένο τενίστα όλων των εποχών, τον Ναδάλ και τώρα το next big thing του παγκόσμιου τένις, που κατέκτησε Grand Slam στα 19 του, τον Αλκαράθ

Υπάρχει άραγε άθλημα που να μην το έχουν τερματίσει οι Ισπανοί;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ