Γκαρμπαχόσα: «Τεράστιο επίτευγμα του ισπανικού αθλητισμού αυτό που πετύχαμε»

Γκαρμπαχόσα: «Τεράστιο επίτευγμα του ισπανικού αθλητισμού αυτό που πετύχαμε»

Ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα μίλησε για την τεράστια επιτυχία της Εθνικής Ισπανίας να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο παρά τα πολλά προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει.

Η Ισπανία ανέβηκε ξανά στην κορυφή της Ευρώπης με τον Χόρχε Γκαρμπαχόσα να είναι εκστασιασμένος από την τεράστια επιτυχία της «Φούρια Ρόχα» στο Eurobasket.

Ο πρόεδρος της ισπανική ομοσπονδίας τόνισε σε δηλώσεις του πως ήταν ένα ξεχωριστό ταξίδι παρά τα προβλήματα, ενώ επισήμανε ότι ήταν ένα τεράστιο επίτευγμα όχι μόνο για το μπάσκετ στη χώρα, αλλά και ολόκληρο τον ισπανικό αθλητισμό.

Οι δηλώσεις του Χόρχε Γκαρμπαχόσα:

«Αν και το έχουμε ζήσει ξανά, είναι μία πολύ χαρούμενη ημέρα και ένα πολύ ξεχωριστό ταξίδι που ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια, ενώ από την 1η Αυγούστου προετοιμαστήκαμε με όλες τις δυσκολίες που προέκυψαν, όπως οι τραυματισμοί.

Υποφέραμε πολύ και προετοιμαστήκαμε για ένα τουρνουά πολύ υψηλού επιπέδου, όπου οι περισσότεροι παίκτες δεν είχαν παίξει ποτέ σε Eurobasket.

Με βάση το ρόστερ, τους τραυματισμούς και το πολύ υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης, πιστεύω ότι αυτό που καταφέραμε δεν ήταν μόνο ένα τεράστιο επίτευγμα του ισπανικού μπάσκετ, αλλά του ισπανικού αθλητισμού!».

Για τον αρχικό στόχο της «φούρια ρόχα» στο Eurobasket: «Το πλάνο μας ήταν να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί και να προκριθούμε στο παγκόσμιο Κύπελλο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μετά είπαμε στο Ευρωμπάσκετ να προκριθούμε στη νοκ άουτ φάση και μετά ό,τι προκύψει, αρκεί να είμαστε ανταγωνιστικοί. Αλλά, την ήμερα που νικήσουμε τη Λιθουανία στους ’16’ είπαμε γιατί όχι;».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ