Η Παρτιζάν του «Ζοτς» (ξανα)έρχεται για να μείνει

Η Παρτιζάν του «Ζοτς» (ξανα)έρχεται για να μείνει

Μια ομάδα σαν την Παρτιζάν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένας εκ των ιστορικότερων συλλόγων της Ευρώπης που έχει χάσει, ωστόσο, την αίγλη και την θέση της στα μεγάλα σαλόνια του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Αυτό το καλοκαίρι ενδέχεται να γραφτεί μια νέα αρχή, μια νέα σελίδα στην ιστορία του σερβικού συλλόγου με το έναυσμα ενός δικού του ανθρώπου, του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Είναι δεδομένο πως η επιστροφή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην πατρίδα του και την ομάδα της Παρτιζάν μετά από 28 χρόνια προκάλεσε την έκπληξη στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Ο πετυχημένος Σέρβος τεχνικός δεν θα αποφάσιζε να πει το «ναι» της επιστροφής μόνο επειδή επρόκειτο για τη μεγάλη του μπασκετική αγάπη, αλλά προσδοκεί να την κάνει ξανά υπολογίσιμη δύναμη της «Γηραιάς Ηπείρου».

Ο «Ζοτς» πάντα είχε και συνεχίζει να έχει ρεαλιστικούς και συνάμα υψηλούς στόχους στην προπονητική του σταδιοδρομία, για αυτό το λόγο ποτέ δε θα δεχόταν να αναλάβει τα ηνία ενός συνόλου χωρίς φιλοδοξίες και υψηλές μελλοντικές προοπτικές. Αυτό ισχύει για το πέρασμά του στη Ρεάλ Μαδρίτης, την άκρως επιτυχημένη πορεία του με τον Παναθηναϊκό καθώς και για την πρωταγωνιστική παρουσία της Φενέρμπαχτσε στην ελίτ της Ευρωλίγκας.

Η επιστροφή του 61χρονου τεχνικού στην Παρτιζάν ήταν μόνο η αρχή για τις φιλοδοξίες και τους στόχους της ομάδας του Βελιγραδίου. Ήταν θέμα ημερών να «σκάσει» η πρώτη μεταγραφική βόμβα η οποία ακούει στο όνομα Κέβιν Πάντερ. Ο 28χρονος σούτινγκ γκαρντ μετά το σύντομο και αποτυχημένο πέρασμά του από τον Ολυμπιακό, μόνο άνοδο καταγράφει στην καριέρα και τις μετοχές του. Υπό τις οδηγίες του Έτορε Μεσίνα, πραγματοποίησε μια σπουδαία ατομική χρονιά με τη φανέλα της Αρμάνι Μιλάνου και την εξαργύρωσε με μερικές καλές προτάσεις του φετινού καλοκαιριού από ομάδες ανωτάτου επιπέδου όπως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Εν τέλει, ο Αμερικανός επέλεξε την Παρτιζάν με την επιθυμία να έχει μέντορα τον Ομπράντοβιτς αλλά και επειδή οι οικονομικές απολαβές του θα είναι κάτι παραπάνω από «παχυλές» και οι οποίες θα τον καθιστούν πλέον ως το ακριβότερο συμβόλαιο στην ιστορία του σερβικού μπάσκετ. Η Παρτιζάν δεν θα σταματήσει εκεί. Ήδη φημολογείται πως έχει κάνει πρόταση στον Κέι Σι Ρίβερς ενώ πληροφορίες από τη βαλκανική χώρα κάνουν λόγο για προσέγγιση του Νεμάνια Μπιέλιτσα, ένας παίκτης που εκτοξεύτηκε μπασκετικά πλάι στον Ομπράντοβιτς προτού ταξιδέψει για το ΝΒΑ.

Όλες αυτές οι φήμες σηματοδοτούν και μαρτυρούν τις προθέσεις της Παρτιζάν για να ικανοποιήσουν τα απαιτητικά «θέλω» του νέου της προπονητή. Οι ιθύνοντες της ομάδας δεν συμβιβάζονται με τίποτα λιγότερο από την κατάκτηση της κορυφής στο σερβικό πρωτάθλημα και την Αδριατική Λίγκα. Παρόλα αυτά, απώτερος σκοπός δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του EuroCup, μια εξέλιξη που θα αποτελέσει τον προθάλαμο της επιστροφής στην Ευρωλίγκα και κατ’επέκταση την διεκδίκηση ενός εγγυημένου συμβολαίου για συστηματική συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.

Οι δηλώσεις του Ομπράντοβιτς κατά την παρουσίασή του ως νέος τεχνικός της Παρτιζάν, επιβεβαιώνει όλα τα παραπάνω: «από τη στιγμή που το σύστημα διεξαγωγής θα αλλάξει, θα πρέπει να έχουμε περισσότερες ομάδες από την περιφέρειά μας με εγγυημένα συμβόλαια στη EuroLeague. Αυτή είναι η επιθυμία μου. Όσο για τους στόχους μου; Είναι οι υψηλότεροι δυνατοί. Ξέρω τι περιμένει ο κόσμος από εμένα, το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να γυρίσουμε στη EuroLeague. Όχι για μία σεζόν, διότι η ομάδα ανήκει σε αυτό το επίπεδο και το αξίζει».

Αυτό είναι το όραμα όλων στις τάξεις της Παρτιζάν και κανείς δε το κρύβει. Το φανερώνουν οι δηλώσεις τους αλλά το φανερώνουν και οι πράξεις τους. Πράξεις που υποδηλώνουν ότι χτίζεται μια υπερομάδα για το EuroCup αλλά με προδιαγραφές EuroLeague. Μια ανερχόμενη ομάδα που με οδηγό τον ενδεχομένως κορυφαίο προπονητή της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας και μέσω των ακριβών πονταρισμάτων στην αγορά, στοχεύει όχι μόνο στην ηχηρή επιστροφή της στην ελίτ αλλά και στην παραμονή της εκεί.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ