Άρης: Ευρωπαϊκή επιστροφή για τους κιτρινόμαυρους

Άρης: Ευρωπαϊκή επιστροφή για τους κιτρινόμαυρους

Ο Άρης δίνει σήμερα (20:00) τον πρώτο του ευρωπαϊκό αγώνα μετά από 5 χρόνια απέναντι στην Γκράν Κανάρια.

Ο Άρης επιστρέφει στα ευρωπαϊκά σαλόνια και μαζί και το «Nick Galis Hall», το οποίο ετοιμάζεται να υποδεχτεί την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη (4/10, 20:00).

Οι «κιτρινόμαυροι» αγωνίζονται για λογαριασμό του Euro Cup απέναντι σε μια από τις πρωταγωνίστριες ομάδες του ισπανικού πρωταθλήματος και μια από τις κορυφαίες της διοργάνωσης, την Γκράν Κανάρια.

Έχοντας στο πλάι του το κοινό του, ο Άρης δείχνει έτοιμος για το μεγάλο ευρωπαϊκό βήμα. Οι προσθήκες του Λευτέρη Μποχωρίδη, του Γκαλινάτ, του Καρ, του Περσίδη και πολλών άλλων, δυνάμωσαν το ρόστερ της ομάδας της Θεσσαλονίκης, η οποία εκτός από την κάτοχο του Euro Cup θα αντιμετωπίσει και την Μπούντουτσνοστ, την πρωταθλήτρια Γερμανίας, Ουλμ, την Μπουργκ, την Τουρκ Τέλεκομ (περσινή φιναλίστ του Eurocup), την Λιετκαμπέλις, την Τρέντο, τη Σλασκ και την Κλουζ Ναπόκα.

Ο Γιάννης Καστρίτης μίλησε για την σημερινή αναμέτρηση, αναφέροντας: «Είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι για εμάς, στο ξεκίνημα της σεζόν, προηγείται του ελληνικού Πρωταθλήματος. Καλούμαστε αύριο να αντιμετωπίσουμε την κάτοχο του τίτλου και μια ομάδα που διαχρονικά τις τελευταίες περιόδους έχει σταθερές και πολύ υψηλού επιπέδου παρουσίες σε οποιαδήποτε διοργάνωση συμμετέχει είτε στο Eurocup, είτε στην Ευρωλίγκα. Είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, το ξεκίνημα που έχει στην Ισπανία δεν λέει για εμάς πολλά υπό την έννοια ότι έχει αντιμετωπίσει εκτός έδρας ομάδες πολύ υψηλού επιπέδου όπως είναι η Τζιρόνα και η Μπανταλόνα. Εκεί έχει κάνει και τις δύο ήττες. Εμείς από την πλευρά μας, πρώτα πρέπει να κοιτάξουμε τον εαυτό μας, την ομάδα μας, να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι γίνεται και με μεγάλη “δίψα” και ένταση και ενέργεια να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό όπως κάνουμε -ανεξαρτήτως αντιπάλου- κάθε φορά».

Για την αντίπαλο του Άρη:  «Για την Γκραν Κανάρια δε χρειάζεται να πούμε πάρα πολλά. Η ποιότητα και η αξία της ομάδας είναι δεδομένη. Από την άλλη, ειδικά στο ξεκίνημα της χρονιάς με τα προβλήματα που είχαμε εμείς να αντιμετωπίσουμε το τελευταίο διάστημα, αυτό που θέλω να κάνουμε κι αυτό που πρέπει να κάνουμε ενόψει αυτής της αναμέτρησης είναι να κοιτάξουμε πρώτα τον Άρη, πρώτα τον εαυτό μας. Προφανώς δεν είμαστε στον βαθμό ετοιμότητας που θέλαμε αλλά αυτό δε σημαίνει κάτι. Θα παίξει σημαντικό ρόλο ο έλεγχος του ρυθμού, είναι μια ισπανική ομάδα με ό,τι αυτό συνεπάγεται και από εκεί και από κει και έπειτα, εμείς θέλουμε να οδηγήσουμε το παιχνίδι σε μια όσο το δυνατόν πιο physical μορφή και εκεί να δείξουμε το πόσο πολύ το θέλουμε, πόσο πολύ “διψάμε”, πόσο πολύ περιμένουμε την πρώτη αναμέτρηση της χρονιάς και ειδικά στο Eurocup, μετά μετά από τόσα χρόνια».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ