Εγκρίθηκε η αλλαγή στο format του EuroCup

Εγκρίθηκε η αλλαγή στο format του EuroCup

Το Δ.Σ της Euroleague ενέκρινε την αλλαγή του format στο EuroCup για τη σεζόν 2026/27.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Πρόσθεσε to10.gr στην Google

Στο συμβούλιο που πραγματοποίησε το Δ.Σ της Euroleague κεντρικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε και το EuroCup, στο οποίο η Ελλάδα εκπροσωπείται από τον ΠΑΟΚ και τον Άρη.

Λόγο του πολύ υψηλού ενδιαφέροντος που υπάρχει για τη συμμετοχή στην λίγκα, το Διοικητικό Συμβούλιο ενημερώθηκε για τις αλλαγές που θα υπάρξουν στο format της διοργάνωσης για τη σεζόν 2026/27.

Διαβάστε επίσης: Όταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έλεγε πως ο Παναθηναϊκός δεν μετρά βολές (vid)

Συγκεκριμένα θα υπάρξει αύξηση των ομάδων, οι οποίες από τη νέα αγωνιστική περίοδο θα είναι 32 και θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους των οκτώ. Από αυτούς θα προκρίνονται οι 16 καλύτεροι και στη συνέχεια θα υπάρχουν προημιτελικά, ημιτελικά και τελικοί, με όλες τις σειρές να διεξάγονται σε format playoffs best-of-three.

Η τελική σύνθεση των ομίλων θα προκύπτει βάση της τελικής κατάταξης των συλλόγων από επιλεγμένα εθνικά πρωταθλήματα, που θα εξασφαλίζουν 12 εισιτήρια και θα συμπληρωθεί από περίπου 20 ομάδες που θα λάβουν μακροχρόνιες άδειες συμμετοχής διάρκειας πέντε ετών.

Το συγκεκριμένο format έχει σχεδιαστεί ώστε να αυξήσει το επίπεδο, αλλά και τις επενδύσεις προσφέροντας μια ασφάλεια στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό των ομάδων.

Οι ομάδες οι οποίες θα λάβουν το κλειστό συμβόλαιο θα γίνουν γνωστές στις επόμενες ημέρες.

Προσθήκη ως προτεινόμενη πηγή στη Google
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ