Χασάν Μάρτιν: Ο παίκτης που κρίνει το μέλλον του Ολυμπιακού

Χασάν Μάρτιν: Ο παίκτης που κρίνει το μέλλον του Ολυμπιακού

Ο Αμερικανός σέντερ θα κληθεί να αποδείξει ότι μπορεί να κάνει το step up στους Ερυθρόλευκους και να συνεχίσει την παράδοση των αθλητικών ψηλών στο Λιμάνι.

Είναι σωστό να ρίχνουμε με το… καλημέρα το βάρος σε έναν παίκτη σε περίπτωση που στο μέλλον αποτύχει η ομάδα του; Σίγουρα όχι…

Από την άλλη με τον Ολυμπιακό να έχει ολοκληρώσει το ρόστερ του για την επόμενη σεζόν, ο προβληματισμός που μπορεί να υπάρξει σχετικά με τις θέσεις στους Ερυθρόλευκους είναι στο «5». Στην περιφέρεια υπάρχουν πολλά κορμιά, στο «4» καλύφθηκε σημαντικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας με τρεις παίκτες. Στην θέση του σέντερ όμως;

Δεν είναι ποιοτικό απαραίτητα το πρόβλημα αλλά και ποσοτικό. Ο Ολυμπιακός έχει αποφασίσει να πορευτεί την επόμενη σεζόν στις θέσεις των ψηλών με πέντε παίκτες από τους οποίους οι δύο αγωνίζονται ως σέντερ.

Σε μία νευραλγική θέση, με την Ευρωλίγκα αυτό το διάστημα να πορεύεται με αθλητές που ξεπερνούν τα 210 εκατοστά, ο Ολυμπιακός πηγαίνει ενάντια στο ρεύμα της με παίκτες που ταιριάζουν απόλυτα στα «θέλω» του Μπαρτζώκα.

Εννοείται πως είναι απόλυτα σεβαστή η όποια επιλογή του τεχνικού τιμ αναφορικά με τον σχεδιασμό της αι το πώς θέλει να κινηθεί στην συγκεκριμένη θέση.

Ο Ολυμπιακός θα έχει στις τάξεις του τον Οκτάβιους Έλις και τον Χασάν Μάρτιν, με τους δύο Αμερικανούς να μοιράζονται τον χρόνο στο παρκέ, με τον πρώτο να είναι στα 2,08μ και τον δεύτερο να κοιτάει τον κόσμο από τα 201 εκατοστά, προερχόμενος από την Μπουντούτσνοστ.

Το τι μπορεί να προσφέρει ο Οκτάβιους Έλις το είδαμε την σεζόν που πέρασε, με τον Αμερικανό πρώην παίκτη του Προμηθέα να έρχεται στον Πειραιά ως το συμπλήρωμα του Νίκολα Μιλουτίνοφ και όσο περνούσε ο καιρός να είναι ουσιαστικός και έτοιμος για το ξεπέταγμά του; Μπορεί να ανέβει επίπεδο και να είναι ο βασικός σέντερ των Πειραιωτών; Κανείς δεν γνωρίζει…

Μοιραία λοιπόν όλο το βάρος αυτής της επιλογής πέφτει στον Χασάν Μάρτιν. Ο Αμερικανός ήταν εξαιρετικός στην Μπουντούτσνοστ επιθετικά καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομάδας είχε: «στο Eurocup σε 9 αγώνες είχε μέσο όρο 13.6 πόντους (56% βολές, 67.5% δίποντα), 8 ριμπάουντ, 1.8 κλεψίματα και 1.7 κοψίματα. Στην ΑΒΑ League σε 20 αγώνες είχε μέσο όρο 10.5 πόντους (55.7 βολές, 67.2 δίποντα) και 5.6 ριμπάουντ».

Σε αυτά τα εννιά ματς που αγωνίστηκε πάντως στο Eurocup, o Mάρτιν είχε 2,6 φάουλ κατά μέσο όρο, με το ντεμπούτο απέναντι στην Μάλαγα να είναι το μοναδικό που αποβλήθηκε με 5. Προτρέχουμε όμως η Ευρωλίγκα είναι ένας Μαραθώνιος, τα ματς της είναι απαιτητικά και εάν είναι επιρρεπής σε αυτό το κομμάτι ο Ολυμπιακός θα έχει σοβαρό πρόβλημα.

Ειδικά από την στιγμή που είναι undersized center και θα κληθεί πολλές φορές να τεθεί αντιμέτωπος με αθλητές όπως ο Ταβάρες, ο Μιλουτίνοφ, ο Βέσελι.

Ο Μάρτιν ουσιαστικά αποτελεί τον παράγοντα «Χ» για το μέλλον των Ερυθρόλευκων για την χρονιά που έρχεται. Εάν μπορέσει να ακολουθήσει στον ρυθμό της, βγάλει στο παρκέ όσα αναζητάει από αυτόν ο Μπαρτζώκας και συνεχίσει την παράδοση των αθλητικών ψηλών οι οποίοι γιγαντώνουν το όνομά τους μέσω του Ολυμπιακού και του τρόπου που αγωνίζεται η ομάδα του Πειραιά, τότε όλοι θα είναι ευτυχισμένοι.

Από την άλλη, σε περίπτωση που είτε δεν βγει και καθυστερήσει να μπει στο κλίμα ενός τόσο ανταγωνιστικού πρωταθλήματος (μην ξεχνάμε ότι είναι… newfish) είτε ακόμα προκύψει ένα τραυματισμός, τότε οι Πειραιώτες ποσοτικά θα έχουν τεράστιο πρόβλημα.

Ο προπονητής θα κληθεί να προχωρήσει σε αλχημείες όπως η σταθεροποίηση του Ζαν Σαρλ στη θέση του σέντερ, η ακόμα και η αναβάθμιση του Χρηστίδη για να μπορέσει να βοηθήσει σε αυτό το έργο.

Έχουμε ακόμα Ιούλη και υπάρχει αρκετός δρόμος μπροστα, ενώ μην ξεχνάμε πως παρότι έχει τονιστεί από την ομάδα πως ολοκληρώθηκε το ρόστερ, πάντα υπάρχει ανοιχτό σενάριο για την προσθήκη αθλητή, κάποια στιγμή στα μέσα της σεζόν.

Το βάρος θα είναι τεράστιο στις πλάτες του Μάρτιν, που θα κληθεί με το… καλημέρα να ριχτεί στα βαθιά και να αφήσει στην άκρη το Eurocup και να… κολυμπήσει με αντιπάλους όπως η Ζαλγκίρις εντός (Λοβέρν), ο Παναθηναϊκός εκτός (Παπαγιάννης), η Αρμάνι εντός (Χάινς-Ταρζέφσκι), η Μπάγερν Μονάχου εκτός και η Εφές εντός (Ντάνστον και Πλάις).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ