Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Είπε ok λένε ο Γκαρσία για τον Φεράρι, λες και τον ρώτησε κανείς από τον ΠΑΟΚ...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΟ10.gr

Πρόεδρος γαλλικής ομοσπονδίας : «Το μόνο που κάνει η Ευρωλίγκα είναι να αντλεί χρήματα»

«Βέλη» προς την Ευρωλίγκα εξαπέλησε ο πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας μπάσκετ κάνοντας λόγο για έλλειψη σεβασμού και αλληλεγγύης.

Πρόεδρος γαλλικής ομοσπονδίας : «Το μόνο που κάνει η Ευρωλίγκα είναι να αντλεί χρήματα» | to10.gr

Την αντίθεση του σε αυτά που κάνει η Ευρωλίγκα εξέφρασε ο πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας, Ζαν Πιέρ Σουτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ισχυρός άνδρας του μπάσκετ της Γαλλίας μίλησε στο Referee Time στο YouTube και υπογράμμισε πως παρόλο που η Ευρωλίγκα είναι μια πολύ καλή διοργάνωση δεν σέβεται τίποτα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Το μόνο που κάνει η Ευρωλίγκα είναι να παίρνει. Το μόνο πράγμα. Αυτή η ιδιωτική εταιρία επιδιώκει μόνο να αντλεί χρήματα. Είναι επικίνδυνο. Δεν αντέχω τέτοιου είδους ανθρώπους και το ξέρουν.

Το πρόβλημα είναι ότι οι άνθρωποι που διοικούν την Ευρωλίγκα δεν σέβονται το διεθνές μπάσκετ, δεν σέβονται τις Ομοσπονδίες. Το πραγματικό ερώτημα είναι: Υπάρχει δυνατότητα να διατηρήσουμε το ευρωπαϊκό αθλητικό μοντέλο, ένα πυραμιδικό σύστημα όπου οι καλύτερες ομάδες σε κάθε χώρα κερδίζουν το δικαίωμα να παίζουν ευρωπαϊκούς αγώνες ή βαδίζουμε προς ένα σύστημα κλειστού πρωταθλήματος με franchise ομάδες όπως στον αμερικανικό επαγγελματικό αθλητισμό;

Σε αυτό το σύστημα, όμως, δεν υπάρχει αλληλεγγύη με το ερασιτεχνικό. Σε αυτό το σύστημα δεν υπάρχουν σχέσεις με την ερασιτεχνική έκφραση του αθλήματος, δεν υπάρχουν εθνικά πρωταθλήματα, ούτε Εθνικές Ομάδες. Και χωρίς Εθνικές Ομάδες, ποιος θα αναπτύξει και θα εκπαιδεύσει τους νέους παίκτες; Και έτσι, δεν θα υπάρχουν πλέον Ομοσπονδίες. Θα υπάρχει ένα κλειστό πρωτάθλημα, ίσως και μία δεύτερη διοργάνωση και ακαδημίες που θα ασχολούνται με τα μικρά παιδιά εάν και εφόσον μπορούν οι οικογένειές τους να αντέξουν οικονομικά αυτές τις υπηρεσίες.

Στη συνέχεια, οι παίκτες θα φεύγουν για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Και δεν θα είναι παίκτες που μεγάλωσαν και αναπτύχθηκαν στη χώρα τους “homegrown”. Το θέλουμε αυτό; Αυτή είναι η πραγματική ερώτηση. Μια μέρα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να αποφασίσει ποιο όραμα θέλει για το μέλλον του επαγγελματικού αθλητισμού.

Η ευθύνη μας ως Ομοσπονδία είναι να αναπτύξουμε παίκτες για την Εθνική ομάδα και να ζωντανεύσουμε σε ολόκληρη τη χώρα το μπάσκετ: έτσι, χρειαζόμαστε ένα πυραμιδικό σύστημα με ένα Εθνικό Πρωτάθλημα και έπειτα ένα σύστημα με διάφορα επίπεδα. Εάν αυτό το σύστημα εξαφανιστεί, τι θα κάνουμε; Η FIBA ​​και η FIBA ​​Europe προτείνουν ένα άλλο όραμα. Το BCL διοικείται κατά 50% από τη FIBA ​​και το 50% από τις Εθνικές Λίγκες. Είναι ένα έργο που δημιουργήθηκε από τα Εθνικά Πρωταθλήματα για τα Εθνικά Πρωταθλήματα. Η Ευρωλίγκα δεν το κάνει αυτό. Το BCL έχει τώρα Αμερικανούς επενδυτές που πιστεύουν σε αυτό το έργο που τώρα εμφυτεύεται σε άλλες ηπείρους, για παράδειγμα στη Νότια Αμερική. Με αυτά τα χρήματα, θα γίνουν καλύτεροι οι σύλλογοι. Ελπίζω ειλικρινά ότι η BCL να διατηρήσει αυτήν την ορμή, και να γίνει ακόμα πιο ελκυστικό.

Η Ευρωλίγκα είναι μία πολύ καλή διοργάνωση, αλλά δεν σέβονται τίποτα. Για παράδειγμα: Εμείς, έχουμε μια Ομοσπονδία και ως FIBA, εκπαιδεύουμε και αναπτύσσουμε διαιτητές για το υψηλότερο επίπεδο. Έχουμε επενδύσει σε αυτό. Στη συνέχεια, η Ευρωλίγκα έρχεται και τους προσφέρει να εργαστούν για αυτούς. Πού είναι η αποζημίωση για εμάς; Πουθενά! Το ίδιο πράγμα συμβαίνει με τους προπονητές και τους παίκτες. Δεν υπάρχει. Στο NBA υπάρχει το  buy out. Το μόνο που κάνει η Ευρωλίγκα είναι να παίρνει”.

Ας δούμε τι έγινε και τι γίνεται με τα Παράθυρα. Η Ευρωλίγκα θα φροντίσει να προγραμματίσει παιχνίδια ακόμα και την ίδια ημέρα που γίνονται οι αγώνες των Εθνικών Ομάδων. Το έκαναν σκόπιμα. Άλλαξαν το καλεντάρι τους για να δημιουργήσουν τις συνθήκες αποτυχίας στα Παράθυρα. Δεν αντέχω τέτοια άτομα»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από