Βατούτιν : «Δεν θέλαμε να χάσουμε τους Βοροντσέβιτς και Σαντ Ρος»

Βατούτιν : «Δεν θέλαμε να χάσουμε τους Βοροντσέβιτς και Σαντ Ρος»

Ο ισχυρός άντρας της ΤΣΣΚΑ αναφέρθηκε στις αποχωρήσεις των δύο αθλητών του λόγω των νέων οικονομικών δεδομένων, ενώ τόνισε πως ο Χάινς πήρε την απόφαση να φύγει από την Μόσχα.

O κορωνοϊός άλλαξε τα πάντα στον παγκόσμιο αθλητισμό. Οπωσδήποτε οι ομάδες δέχτηκαν ισχυρά οικονομικά πλήγματα, όμως είναι και κάποιες άλλες που δεν πτοήθηκαν από την πανδημία, όπως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας που προχώρησε και στην ανανέωση του Μάικς Τζέιμς αλλά και τις δαπανηρές αποκτήσεις των Νίκολα Μιλουτίνοφ και Τορνίκε Σενγκέλια.

Ή μήπως όχι; Σύμφωνα με δηλώσεις του Αντρέι Βατούτιν, στην ιστοσελίδα «eurodevotion.com», οι Ρώσοι αποφάσισαν να αποχωριστούν τους Αντρέι Βοροντσέβιτς – Χάουαρντ Σαντ Ρος για οικονομικούς λόγους,  ενώ αποθέωσε τον Δημήτρη Ιτούδη αλλά και τον Μάικ Τζέιμς.

Αναλυτικά, ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ ανέφερε μεταξύ άλλων:

Για τις οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού και την αποχώρηση των Κάιλ Χάινς, Αντρέι Βοροντσέβιτς και Χάουαρντ Σαντ Ρος: «Η πανδημία μας έμαθε πολλά. Μας έμαθε κυρίως πως πολλά μπορούν να αλλάξουν σε μια στιγμή και τα πλάνα σου να καταλήξουν στο καλάθι των σκουπιδιών, λόγω οικονομικών προβλημάτων, περιορισμών και κυβερνητικών αποφάσεων. Επομένως, δεν είχε νόημα να επιστρέψουμε στα σχέδια που είχαμε. Προσαρμοστήκαμε στην νέα κατάσταση. Τώρα εκτιμούμε πολύ την ομάδα που χτίσαμε. Όμως, πάντα λέω πως το παρκέ τα δείχνει όλα. Υποφέραμε με ορισμένες σημαντικές απώλειες. Ο Κάιλ Χάινς αποφάσισε να φύγει. Αποχωριστήκαμε τον Αντρέι Βοροντσέβιτς και τον Χάουαρντ Σαντ Ρος, έναν έμπειρο βετεράνο και έναν αθλητή που απέδειξε πως ανήκει στο υψηλότερο επίπεδο. Αυτές οι δύο κινήσεις έγιναν μόνο για οικονομικούς λόγους. Ποτέ δεν θέλαμε να χάσουμε αυτούς τους δύο παίκτες».

Για περικοπές στο μπάτζετ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και το γεγονός πως οι Ρώσοι δημοσιοποιούν τον προϋπολογισμό τους: «Το βασικό είναι πως θα ήθελα να υπάρχει ίση αντιμετώπιση προς όλους. Δεν είναι εύκολο να δείχνεις με το δάχτυλο συνέχεια κάποιον, επειδή είναι πλούσιος, χωρίς να γνωρίζεις τα ποσά που ξοδεύουν οι υπόλοιπες μεγάλες ομάδες. Δεν θέλουμε να δώσουμε κάποιο παράδειγμα, απλώς ακολουθούμε τους κανόνες της VTB. Τα πάντα στο μπάτζετ μας είναι ξεκάθαρα, υπάρχει διαφάνεια. Είμαστε ακριβείς στο τι δημοσιοποιούμε προς τις αρμόδιες αρχές. Την ίδια στιγμή, καταλαβαίνουμε πως είναι αδύνατο να υπάρχει μία πραγματική οικονομική ισότητα, λόγω της διαφορετικής φορολογίας, που υφίσταται σε κάθε χώρα, καθώς και των εσόδων κάθε ομάδας ή των τρόπων που πληρώνει τους παίκτες της. Σε ό,τι αφορά τους μισθούς των παικτών, αυτοί μπορούν να δημοσιοποιηθούν. Θα χρειαζόταν μια συνεργασία με την ELPA γι’ αυτό. Σε ορισμένες χώρες αυτές οι πληροφορίες θεωρούνται εμπιστευτικές.

Διατηρήσαμε την ισορροπία στους μισθούς, αφού αποχώρησαν κάποιοι ακριβοπληρωμένοι αθλητές από την ομάδα. Δεν χάσαμε μόνο σε ποιότητα, αλλά και σε ποσότητα. Πέρυσι ήμασταν 17, φέτος 14, με δύο μέλη του ρόστερ να είναι νεαροί παίκτες. Πάντως, συμφωνώ πως δεν γινόταν να προχωρήσουμε σε περικοπές μόνο των συμβολαίων των παικτών. Μειώσαμε πολλά από τα έξοδά μας και προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να δημιουργήσουμε περισσότερα έσοδα με νέους χορηγούς. Θεωρητικά, έχουμε ένα βελτιωμένο ρόστερ, όμως διαθέτουμε πλέον λιγότερες επιλογές. Δεν έχουμε τόσο μεγάλο πάγκο και θα είναι απαραίτητο να μην αντιμετωπίσουμε πολλούς τραυματισμούς».

Για τον Δημήτρη Ιτούδη: «Το καλοκαίρι του 2018 ήταν πολύ δύσκολο. Πάντα έχουμε υψηλές προσδοκίες και η αποτυχία προσθέτει πίεση σε οποιονδήποτε. Η πιο εύκολη απόφαση θα ήταν να λειτουργήσουμε εν βρασμώ. Είναι πιο δύσκολο να πάρεις τον χρόνο σου, να ζυγίσεις τα δεδομένα και να αποφασίσεις προσεκτικά, με καθαρό μυαλό. Μιλήσαμε πολύ με τον Δημήτρη. Όπως λέω συχνά, πάντα πιστεύαμε στον προπονητή μας, αναγνωρίζοντας τις εκπληκτικές επαγγελματικές του ικανότητες. Υποσχέθηκε πως θα με έκανε περήφανο για την ομάδα και κράτησε τον λόγο του.

Είναι ένας άνθρωπος που σέβομαι πολύ, γιατί είναι ειλικρινής και ευθύς. Δεν μιλάει ποτέ πίσω από την πλάτη του. Θα σου πει πάντα ό,τι σκέφτεται ή ό,τι τον ενοχλεί. Επιπλέον, ζει 100% για την ομάδα, ασχολείται με το μπάσκετ 24 ώρες το 24ωρο, επτά μέρες την εβδομάδα. Συνεχώς σκέφτεται πώς θα γίνουμε καλύτεροι.

Είναι σκληρός ως προπονητής. Όμως, γνωρίζει καλά πώς να επικοινωνεί με τους παίκτες. Σύμφωνα με εκείνον, το σημαντικό είναι να χτιστούν ξεκάθαρες σχέσεις με όλους, χωρίς να κρύβουμε κάτι, ώστε ο καθένας να μπορεί να εκφράσει τις ιδέες του. Νομίζω πως αυτός είναι ο κατάλληλος τρόπος για να προσεγγίσουμε και την τωρινή μας ομάδα».

Για την αγκαλιά του με τον Έλληνα προπονητή μετά την κατάκτηση της Euroleague στη Βιτόρια: «Αν έπρεπε να την περιγράψω με μία λέξη θα έλεγα πως ήμουν περήφανος. Περήφανος για το αποτέλεσμα της ομάδας, που ήρθε κάτω από δύσκολες συνθήκες, για τον προπονητή που κράτησε την υπόσχεσή του και για εμένα, που ακολούθησα το σωστό μονοπάτι. Ήταν μια σημαντική νίκη και για εμένα και για όλους. Έμεινα στο γήπεδο μέχρι να φύγει και ο τελευταίος. Ένας φίλος μου, που ήταν στη Βιτόρια, που είπε μία ώρα μετά τον αγώνα: «Απόψε είσαι δύο φορές πρωταθλητής. Πρώτον γιατί κέρδισες τον τίτλο της Euroleague και δεύτερον γιατί δεν έπαθες έμφραγμα»».

Για τον Μάικ Τζέιμς: «Το καλοκαίρι του 2019 ο Μάικ βγήκε στην αγορά απρόσμενα. Λίγοι πίστευαν πως η Αρμάνι θα άφηνε τον κορυφαίο σκόρερ της προηγούμενης σεζόν. Λένε πως η κακή φήμη σε προλαβαίνει. Ακούσαμε πολλά για εκείνον, αλλά αποφασίσαμε να εμπιστευτούμε το ένστικτό μας. Μιλήσαμε με όσους τον γνώριζαν καλά και καταλάβαμε πως μπορεί να κάνει το καλύτερο δυνατό στο κατάλληλο περιβάλλον. Τώρα είναι χαρούμενος μαζί μας και εμείς μαζί του. Είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες στην Euroleague».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ