Οι λόγοι που αποκτήθηκε ο Τσαρλς Τζένκινς από τον Ολυμπιακό (vids)

Οι λόγοι που αποκτήθηκε ο Τσαρλς Τζένκινς από τον Ολυμπιακό (vids)

Ο Αμερικανός γκαρντ με το... καλημέρα, ακόμα και σε φιλικό προετοιμασίας, δικαιολόγησε τον Γιώργο Μπαρτζώκα για την... εμμονή της απόκτησής του από την ομάδα του Πειραιά.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού απέκτησε παίκτες που θα πλαισιώσουν κατά τα θέλω του τον καινούριο Ολυμπιακό.

Από τις κινήσεις που δεν έκαναν ιδιαίτερο… γκελ στον κόσμο των Πειραιωτών ήταν ο Τσαρλς Τζένκινς.

Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν από τους εκλεκτούς του Έλληνα προπονητή για συγκεκριμένα πράγματα που μπορεί να προσφέρει στο παρκέ. Ένας ιδανικός ρολίστας που μπορεί να γίνει το… κυμματοθραυστικό των Ερυθρόλευκων για την νέα σεζόν καθώς ξεχνάει το «εγώ» και πάντα πράττει για το «εμείς» της ομάδας του, ξεκινώντας από την πρώτη στιγμή να βοηθάει περισσότερο στην άμυνα από ότι στην επίθεση.

Έχοντας νωπή τη μνήμη τους από την σεζόν που πέρασε στον Ερυθρό Αστέρα, ήταν πολλοί που υποτίμησαν την συγκεκριμένη κίνηση, καθώς οι αριθμοί του ήταν κακοί στην ομάδα του Βελιγραδίου.

Οι αριθμοί πάρα πολλές φορές  λένε ψέματα. Και αυτό είναι κάτι γνωστό, το οποίο διαρκώς επιβεβαιώνεται στην πορεία των σπορ.

Στην περίπτωσή μας όμως και στον Ολυμπιακό, στο – έστω και ανεπίσημο – ντεμπούτο του με τους Πειραιώτες και στο φιλικό προετοιμασίας με τον Ηρακλή, ο Τζένκινς έδειξε τους λόγους που ουσιαστικά επέμενε ο Έλληνας τεχνικός στην απόκτησή του.

Ο Αμερικανός ήταν πιεστικός στην μπάλα, έκλεψε κατοχές, σούταρε από την περιφέρεια όταν του δόθηκε η ευκαιρία. Λίγες στιγμές αλλά καλές από έναν παίκτη που ήρθε στον Πειραιά για να ξεχωρίσει με το πάθους του και για να κάνει πράγματα που όπως λέμε στον αθλητισμό, οι στατιστικές κατηγορίες δεν μπορούν να τα αποτυπώσουν με αριθμούς.

Όπως τόνισε στο «10» ο βοηθός προπονητής του Γηραιού, Σταύρος Μυκονιάτης για τον Αμερικανό γκαρντ: «Ο Τζένκινς είναι ένας παίκτης που τον γνωρίζουμε όλοι και καταλαβαίνουμε απόλυτα τον λόγο που είναι εδώ. Είναι ένα αμυντικό εργαλείο που θα δώσει ενέργεια αμυντικά. Ακόμα και απέναντί μας είναι ξεκάθαρη η εικόνα του. Παίκτης που μπορεί να σπρώξει την ομάδα στην άμυνα και να δώσει ενέργεια στην επίθεσή της».

Αυτό μπορεί ακριβώς να διακρίνει στην πρώτη φάση που παρουσιάζουμε από τα στιγμιότυπα του Ολυμπιακού στο Μέτσοβο απέναντι στον Ηρακλή. Ο Τζένκινς πιέζει στην μπάλα από το κατεβασμά της από τον αντίπαλο γκαρντ, την κλέβει και ανενόχλητος βάζει δύο εύκολους πόντους για τους Ερυθρόλευκους.

 

Η δεύτερη φάση είναι και αυτή που είναι σίγουρα «λεφτά στην τράπεζα» από τον Αμερικανό. Παρότι την σεζόν που μας πέρασε στον είδαμε να φτάνει στο απογοητευτικό 7,4% από την γραμμή του τριπόντου (2/27 προσπάθειες), ο Αμερικανός γκαρντ είναι ένας αξιόλογος σποτ σουτέρ, που δεν συγχωρεί όταν θα μείνει ελεύθερος.
Μετά από μία όμορφη προσπάθεια στην επίθεση των Πειραιωτών, η έξτρα πάσα τον βρήκε ακροβολισμένο στην γωνία του τριπόντου. Χωρίς να καθυστερήσει εκτέλεσε και ευστόχησε, δίνοντας και ένα μήνυμα από τα προσεχώς με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Τζένκινς αποτελεί τον παίκτη που κάθε προπονητής θα ήθελε στο πλευρό του για πολλούς λόγους. Και για την ποιότητά του, και για το ότι είναι παίκτης που ακολουθεί κατά γράμμα τις εντολές του και το σημαντικότερο όλων είναι πως πρόκειται για έναν ρολίστα που είναι ικανός να προσφέρει περισσότερα από όσα μπορεί μία ομάδα να χάσει από την παρουσία του.

Το ματς με τον Ηρακλή σίγουρα δεν χωράει κριτική, όμως τα δείγματα γραφής ήταν τέτοια που δικαιολογούν σε τεράστιο βαθμό την αιτία που άφησε τον Ερυθρό Αστέρα για να ανταμώσει με τον προπονητή που συνεργάστηκε στην Ρωσία και στην Χίμκι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ