Ζαλγκίρις : Σε μία νέα εποχή μετά τον Σάρας…

Ζαλγκίρις : Σε μία νέα εποχή μετά τον Σάρας…

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με την Ζαλγκίρις (01/10, 21:00) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για την πρώτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας και to10.gr σας παρουσιάζει την αντίπαλο των Πειραιωτών.

Μετά από πέντε χρόνια ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έφυγε από την Ζαλγκίρις για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα. Πέντε χρόνια που έφεραν τους Λιθουανούς στον δρόμο των επιτυχιών σε πρωτάθλημα και Ευρώπη με την υπογραφή του άλλοτε άσου των γηπέδων από τον πάγκο. Στο διάστημα αυτό η ομάδα του Κάουνας «τρύπησε» το ταβάνι της και έφτασε μέχρι και στο Final 4.

Ωστόσο, με την απουσία του οι «πράσινοι» έχουν μπει σε μία νέα μεταβατική περίοδο που αναμφίβολα θα είναι και διαφορετική.

Με προπονητή πλέον τον έμπειρο τεχνικό από την G League, Μάρτιν Σίλερ ο οποίος μετά το πέρασμα του ως βοηθός προπονητή από την Λούντβιγκσμπουργκ από το 2015 έως το 2017 επιστρέφει ξανά στην Ευρώπη. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει φανερές οι αλλαγές του καθώς ακόμα είναι νωρίς, ωστόσο αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι το γεγονός πως προσπαθεί να κάνει την Ζαλγκίρις Κάουνας πιο επιθετική, να σκοράρει ακόμα με περισσότερους τρόπους και να έχουν τη δυνατότητα οι παίκτες να βρουν όσο γίνεται πιο πολλά ελεύθερα σουτ από τα 6.75 μέτρα.

Αλλά ας δούμε μερικά στοιχεία από το φετινό ρόστερ:

«Αστέρι» της ομάδας: Χωρίς δεύτερη σκέψη ο Τόμας Γουόκαπ, παρόλο που η Ζαλγκίρις δεν είναι μια ομάδα που λειτουργεί ατομικά, αλλά σαν σύνολο. Ο Αμερικανός γκαρντ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ακούστηκε για πολλές ομάδες, ανάμεσα τους ο Ολυμπιακός και η Φενέρμπαχτσε. Τελικώς έμεινε στο Κάουνας και σίγουρα… ανακούφησε τους ιθύνοντες της ομάδας που θα έπρεπε να βγουν στην «αγορά» για βασικό γκαρντ. Ο Γουόκαπ αποτελεί δημιουργικά τον νο1 παίκτη της Ζαλγκίρις, είναι αυτός που έχει πάρει το χρίσμα στα γκαρντ και είναι ο κινητήριος μοχλός στο σύνολο του Μάρτιν Σίλερ. Αμέσως μετά θα λέγαμε πως είναι ο Μάριους Γκριγκόνις που επίσης έχει επωμιστεί αρκετές ευθύνες στο παρκέ.

Μεταγραφή-έκπληξη: Μετά τη φυγή του Τζοκ Λαντέιλ η Ζαλγκίρις βγήκε στην αγορά για την απόκτηση ψηλού, ενώ ήδη είχε ανακοινώσει τον Όγκουστιν Ρούμπιτ. Και έτσι δεν άφησε την ευκαιρία χαμένη να πάρει τον Τζοφρί Λοβέρν, ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος από την Φενέρμπαχτσε και στα πρώτα παιχνίδια των Λιθουανών κάνει τη διαφορά.

Στόχος: Σε μία νέα αποχή η Ζαλγκίρις δεν ξεκινάει από το ίδιο «σκαλοπάτι» με παλαιότερα τόσο επειδή έχουν ενισχυθεί ακόμα περισσότερο οι ανταγωνιστές της όσο και για το γεγονός ότι έχασε τον προπονητή της και αρκετούς παίκτες που ήταν σημαντικοί στο ροτέισον (βλ. Κέι Σι Ρίβερς, Ζακ ΛεΝτέι, Τζοκ Λαντέιλ, Εντγκάρας Ουλανόβας). Φέτος που θα στοχεύσει; Αρχικά να έχει μία αξιοπρεπής πορεία και ανάλογα με τα αποτελέσματα θα «κυνηγήσει» μια θέση στην πρώτη οχτάδα.

Αφίξεις παικτών: Στιβ Βαστούρια (μετά τον δανεισμό του στη Ράστα Βέχτα), Όγκουστιν Ρούμπιτ, Τζοφρί Λοβέρν, Πατρίσιο Γκαρίνο, Μάρεκ Μπλάσεβιτς

Αποχωρήσεις: Τζοκ Λαντέιλ, Ζακ ΛεΝτέι, Γκάιτις Μασιούλις, Εντγκάρας Ουλανόβας, Κέι Σι Ρίβερς, Κερ Κράισα, Λαουράινας Μπαιρούτις, Άρνας Βελίντσκα

Όλο το ρόστερ: Λούκας Λεκαβίτσιους, Τόμας Γουόκαπ, Πατρίσιο Γκαρίνο, Αρτούρας Μιλάκνις, Μάριους Γκριγκόνις, Παούλιους Γιανκούνας, Όγκουστιν Ρούμπιτ, Τζοφρί Λοβέρν, Νάιτζελ Χέιζ, Μάρεκ Μπλάσεβιτς, Μαρτίνας Γκέμπεν, Στιβ Βαστούρια, Ρόκας Γιακουμπάιτις, Καρόλις Λουκοσιούνας

Όπως δήλωσε και ο προπονητής της ομάδας του Κάουνας αυτό που θα προσπαθήσουν οι παίκτες του αύριο είναι να περιορίσουν τον Κώστα Σλούκα. Ο Έλληνας γκαρντ μετά την επιστροφή του στον Ολυμπιακό έχει πάρει πάρει την ευθύνη της δημιουργίας για τους συμπαίκτες του, αλλά και του σκοραρίσματος. Το αν θα καταφέρει η Ζαλγκίρις να σταματήσει την δράση του πρώην γκαρντ της Φενέρμπαχτσε θα φανεί στο παρκέ. Ωστόσο, αναμένεται ο Σίλερ να χρησιμοποιήσει για την αντιμετώπιση κυρίως τον Τόμας Γουόκαπ.

Η πρωταθλήτρια Λιθουανίας έρχεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας χωρίς απώλειες αγωνιστικές, αλλά με βαθμολογικές. Την προηγούμενη αγωνιστική η Ζαλγκίρις δέχτηκε εντός έδρας ήττα από την Λιετκαμπέλις (61-72), στο πρωτάθλημα σε ένα παιχνίδι που (λογικά) περίμενε να κερδίσει εύκολα και θα είναι ενδιαφέρουσα η αντίδραση της μετά από το πρώτο «σοκ» της σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ