Σίλερ : «Ο Ολυμπιακός ήθελε πάρα πολύ τον Μήτρου-Λονγκ»

Σίλερ : «Ο Ολυμπιακός ήθελε πάρα πολύ τον Μήτρου-Λονγκ»

Για την προσπάθεια του Ολυμπιακού να πάρει τον Μήτρου-Λονγκ πριν ενάμιση χρόνο μίλησε ο προπονητής της Ζαλγκίρις, Μάρτιν Σίλερ.

Στην αποκάλυψη πως ο Ολυμπιακός έκανε μεγάλες προσπάθειες για να αποκτήσει τον Μήτρου-Λονγκ ενάμιση χρόνο πριν, προέβη, ο Μάρτιν Σίλερ.

Ο κόουτς της Ζάλγκιρις και τότε προπονητής του 27χρονου γκαρντ στην Αναπτυξιακή ομάδα των Γιούτα Τζαζ υπογράμμισε επίσης πως ο 27χρονος γκαρντ πρέπει να έρθει στην Ελλάδα και να παίξει καθώς είναι ένας πολύ ικανός μπασκετμπολίστας, ενώ αναφέρθηκε επίσης και στον Φώτη Κατσικάρη.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Μάρτιν Σίλερ στην κάμερα της Cosmote TV:

Για τον Μήτρου Λονγκ: «Κοουτσάρισα τον Ναζ Μήτρου-Λονγκ για δύο σεζόν. Μου αρέσει πολύ σαν παίκτης και άνθρωπος. Είναι πραγματικά πολύ καλός παίκτης. Τον πιέζω εδώ και καιρό να έρθει στην Ευρώπη. Του μίλησα πριν λίγο καιρό, όσο ήταν ακόμα στην φούσκα με την Ιντιάνα και για εμένα, επειδή το γνωρίζει το λέω, είναι η ώρα να έρθει στην Ελλάδα. Ξέρω ότι ο Ολυμπιακός προσπάθησε πολύ επιθετικά να τον αποκτήσει πριν ενάμιση χρόνο. Έπαιζε για εμένα και χάρηκα που τελικά δεν ολοκληρώθηκε η μεταγραφή, αλλά ως προπονητής και ως κάποιος που θέλει το καλύτερο για έναν αθλητή, το σωστό είναι να έρθει εδώ και πρέπει να το κάνει σύντομα, γιατί θα χρειαστεί χρόνος προσαρμογής από την βόρεια Αμερική στην Ευρώπη. Θα τον βοηθήσει το να αποκτήσει το ελληνικό διαβατήριο, αλλά θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής»

Για το πως ξεκίνησε ως κόουτς: «Ξεκίνησα στην Γερμανία, οπότε οι μπασκετικές μου ρίζες είναι εκεί. Στη συνέχεια ήμουν βοηθός στην Εθνική Γερμανίας για δύο χρόνια, δούλεψα λίγο στην Αυστρία και μετά πήγα στο Σολτ Λέικ. Μετά βρέθηκε η Ζάλγκιρις. Ήταν έκπληξη το ενδιαφέρον της Ζάλγκιρις»

Για το τι τον συνδέει με την Ελλάδα: «Ο Φώτης Κατσικάρης. Δούλεψα μαζί του στην Γιούτα. Τον σέβομαι και είναι φίλος μου. Είναι υπέροχος άνθρωπος και πολύ φιλικός και πέρασα υπέροχα μαζί του. Στο ΝΒΑ το να έχεις Ευρωπαίους στον πάγκο είναι κάτι που πλέον αρέσει, για να υπάρχει μια διαφορετική οπτική. Ειδικά οι Τζαζ είναι μια πολύ διεθνής ομάδα, επομένως δεν ήταν σοκ, γιατί ο Ίγκορ Κοκόσκοφ έφυγε και ο κόουτς Κουίν Σνάιντερ έψαχνε μια διεθνή επιρροή. Οι λόγοι που έφυγε ο Φώτης ήταν η δουλειά στην Ισπανία».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ