Χίμκι – Ζαλγκίρις 70-84

Χίμκι – Ζαλγκίρις 70-84

Χωρίς να «απειληθεί» από το πρώτο δεκάλεπτο και μετά η Ζαλγκίρις πανηγύρισε δεύτερο σερί διπλό στην Ευρωλίγκα, αυτή τη φορά κόντρα στην αποδεκατισμένη λόγω κορωνοϊού Χίμκι, νικώντας με 84-70.

Την… επέλαση στα εκτός έδρας παιχνίδια συνεχίζει η Ζαλγκίρις. Η ομάδα του Κάουνας μετά τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ κέρδισε και τη Χίμκι στη Μόσχα με 84-70. Οι Ρώσοι ωστόσο, αγωνίστηκαν μόνο με οκτώ παίκτες καθώς ο κορωνοϊός έχει κάνει μεγάλη «ζημιά» στο σύνολο του Ρίμας Κουρτινάιτις.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στα πρώτα λεπτά. Χίμκι και Ζαλγκίρις πήγαιναν χέρι-χέρι με τους Ρώσους να αποκτούν ένα μικρό προβάδισμα στα τέλη της πρώτης περιόδου με 20-17. Όμως, το μικρό ροτέισον λόγω των απουσιών των Τίμα, Μίκι, Βορόνοφ, Μονρό, Σβεντ, ΜακΚόλουμ και Καράσκοφ ήταν φυσικό πως θα έφερνε κούραση στους Μοσχοβίτες.

Έτσι η Ζαλγκίρις, με κύριο εκφραστή των επιθετικών προσπαθειών της τους Γκριγκόνις, Μιλάκνις αλλά και Γουόκαπ οι οποίοι και σημείωσαν τρία συνεχόμενα τρίποντα έφερε το παιχνίδι στα «μέτρα» της και προηγούνταν στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με 41-32.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν αποκλειστικά… υπόθεση των Λιθουανών. Το σύνολο του Μάρτιν Σίλερ σημείωσε συνολικά 26 πόντους και έφερε την διαφορά στους 19. Ένα μικρό «ξέσπασμα», ωστόσο της Χίμκι με τους Ζάιτσεφ, Γερέμπκο και Μπούκερ στο ξεκίνημα του τέταρτου και τελευταίου δεκαλέπτου δεν μπόρεσε να φέρει την ανατροπή (65-73, τρία λεπτά πριν το τέλος), καθώς ένα τρίποντο από τον Γκριγκόνις και δύο καλάθια από Χέιζ και Ρούμπιτ «κλείδωσαν» το παιχνίδι για τους φιλοξενούμενους

Για τη Χίμκι φοβερή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Γιόνας Γερέμπκο που ολοκλήρωσε το ματς με 23 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ Γκριγκόνις, Μιλάκνις και Χέιζ έκαναν τη διαφορά για τη Ζαλγκίρις με 21, 15 και 14 πόντους αντίστοιχα.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 32-41, 48-67, 70-84

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ