Η πρώτη μεγάλη δοκιμασία

Η πρώτη μεγάλη δοκιμασία

Η πρώτη «διαβολοβδομάδα» της σεζόν στην Euroleague έφτασε, με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να έχουν από ένα ζευγάρι πολύ απαιτητικών και σημαντικών παιχνιδιών.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κοντραρίστηκαν στο ΟΑΚΑ την περασμένη Παρασκευή, με τους ερυθρόλευκους του Γιώργου Μπαρτζώκα να φεύγουν με το διπλό και να πετυχαίνουν την πρώτη τους νίκη στη φετινή διοργάνωση. Μετά την ήττα από τη Ζαλγκίρις ήθελαν αντίδραση και τη βρήκαν απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο, ο οποίος με τη σειρά του προερχόταν από ένα μεγάλο διπλό στη Ρωσία επί της Χίμκι.

Έτσι οι δυο ελληνικές ομάδες είναι ισόβαθμες στις πρώτες δυο αγωνιστικές με 1-1 και ουσιαστικά δεν είναι ούτε ευχαριστημένες, αλλά ούτε και απογοητευμένες από την έκβαση της έναρξης της σεζόν. Και οι δυο είναι ανέτοιμοι εξάλλου, κάτι που φάνηκε και στα δυο παιχνίδια τους και ιδιαίτερα στο μεταξύ τους.

Σιγά σιγά και οι δυο θα γίνονται καλύτεροι, όμως η αλήθεια είναι πως όσο περνάει ο καιρός δυσκολεύει και η Euroleague. Αρχής γενομένης από την εβδομάδα που ακολουθεί, που είναι η πρώτη «διπλή» της χρονιας. H πρώτη «διαβολοβδομάδα», με τους διπλούς αγώνες σε διάστημα 4 ημερών, αρχίζει την Τρίτη και οι δυο «αιώνιοι» καλούνται να αποδείξουν από τι μέταλλο είναι φτιαγμένοι.

Τόσο ο Ολυμπιακός αλλά και ο Παναθηναϊκός έχουν ένα ζευγάρι πολύ δύσκολων παιχνιδιών, με τους πράσινους μάλιστα να δίνουν και τα δυο τους ματς εκτός έδρας (Βιλερμπάν, Μπαρτσελόνα). Αντίθετα οι ερυθρόλευκοι παίζουν στο ΣΕΦ μεν αλλά με Μιλάνο και Μακάμπι, δυο ομάδες σαφώς ενισχυμένες και φτιαγμένες για Final Four.

Δεν θέλει άλλη εντός έδρας ήττα ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός γνώρισε μια ήττα εκτός προγράμματος την πρώτη αγωνιστική από τη Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ, την οποία ρέφαρε μεν στο ΟΑΚΑ. Όλοι γνωρίζουν όμως ότι θα μπορούσε η ομάδα του Μπαρτζώκα να είχε το 2X2 και να είχε ξεκινήσει ιδανικά τη σεζόν, όμως αυτό δεν συνέβη.

Πλέον οι ερυθρόλευκοι έχουν δυο ματς σε διάστημα 48 ωρών που αν μη τι άλλο πρέπει να πάρουν. Ο Ολυμπιακός δεν θέλει άλλη εντός έδρας ήττα μετά από αυτή από τους Λιθουανούς και με την Αρμάνι να έρχεται με άγριες διαθέσεις (14/10, 21:00) θα πρέπει να κερδίσουν.

Αυτό είναι το πρώτο ματς, με το έτερο να είναι δυο μέρες μετά με αντίπαλο τη Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Το κακό για τον Ολυμπιακό είναι ότι και οι δυο αυτές ομάδες πέρσι άλωσαν το ΣΕΦ, σε μια μεταβατική σεζόν. Κάτι που δεν πρέπει να συμβεί με τους Πειραιώτες να μην… αντέχουν και δεύτερη ήττα σε τρία εντός έδρας ματς. Και φυσικά εννοείται ότι θα μπουν σε μεγάλους μπελάδες αν κάνουν το 0/2, για αυτό και η πρώτη «διαβολοβδομάδα» της σεζόν αποτελεί μια σπουδαία δοκιμασία και ένα μεγάλο στοίχημα για τον Ολυμπιακό.

Ψάχνει ακόμη ένα μεγάλο διπλό ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται μεν από την ήττα στο ΟΑΚΑ από τον Ολυμπιακό, όμως την πρώτη αγωνιστική με μια μεστή εμφάνιση πέρασε από τη Μόσχα, επικρατώντας της Χίμκι. Κάτι αντίστοιχο στοχεύει να κάνει και σε Γαλλία και Βαρκελώνη, με τους πράσινους να αντιμετωπίζουν την Τρίτη (13/10, 21:45) τη Βιλερμπάν και την Πέμπτη (15/10, 22:00) την Μπαρτσελόνα του παλιού γνώριμου πλέον Νικ Καλάθη.

Το τριφύλλι υπό προϋποθέσεις θα είναι ευχαριστημένο με 1/2, αφού θα πρόκειται για το δεύτερο διπλό στη διοργάνωση, όμως σε περίπτωση που δεν καταφέρει να πάρει νίκη θα «κατρακυλήσει» από πολύ νωρίς στη βαθμολογία.

Οι Γάλλοι είναι κατώτεροι των περιστάσεων μέχρι στιγμής και παραμένουν χωρίς νίκη, κάτι που ίσως πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός, ενώ από την άλλη στη Βαρκελώνη θα έχει σαφώς πολύ πιο δύσκολο έργο. Η Μπάρτσα που δείχνει υπερομάδα στα χαρτιά ηττήθηκε πριν δυο μέρες από τη Ζενίτ του Τσάβι Πασκουάλ και είναι στο 1-1, ενώ με τη σειρά της θα ψάξει το 2/2 στη «διαβολοβδομάδα» για να αναρριχηθεί στη βαθμολογία. Ο Παναθηναϊκός ψάχνει λοιπόν το ένα από τα δυο διπλά για να είναι εντάξει, ενώ το 2/2 μοιάζει ονειρικό, με τους πράσινους αν το πετύχουν να «διαλύουν» τα προγνωστικά με ένα απίθανο (σχεδόν) ξεκίνημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ