«Ζητήσαμε από τη Euroleague να υπάρξει προσαρμογή»

«Ζητήσαμε από τη Euroleague να υπάρξει προσαρμογή»

Ο διευθυντής της Ένωσης Παικτών, Μπόστιαν Νάχμπαρ μίλησε για το φαινόμενο των αναβολών.

Την ευθύνη στη Euroleague εναποθέτει για αποφάσεις για τη διαχείριση της πανδημίας ο Μπόστιαν Νάχμπαρ. Ο διευθυντής της Ένωσης παικτών της διοργάνωσης μίλησε στην εφημερίδα «L’ Equipe» και ανέφερε ότι η ELPA νιώθει προβληματισμένη για τις εξελίξεις και έχει καταθέσει προτάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου των αναβολών.

«Πρέπει να δούμε τις αποφάσεις που έχουν παρθεί όσον αφορά την Ζενίτ και την Βιλερμπάν. Πρέπει να θυμηθούμε πως η απόφαση να μην αναβάλλονται οι αγώνες, να αφήσουν τη σεζόν να προχωρήσει, την γνώριζαν οι ομάδες και την αποδέχθηκαν από την αρχή. Αλλά τώρα βλέποντας την πραγματικότητα, αντιλαμβανόμαστε πως το πρόβλημα είναι μεγάλο» είπε ο Νάχμπαρ.

Για τη στάση των παικτών σε σχέση με τις αναβολές: «Μιλάμε με τους παίκτες, έχουμε μία εικόνα από την πλευρά τους. Παρά το πρωτόκολλο, τα τεστ, τα αποτελέσματα, υπάρχει μία αβεβαιότητα ανάμεσα στους παίκτες. Μιλήσαμε και με την Euroleague απευθείας, ζητήσαμε να υπάρξει κάποια προσαρμογή, καταθέσαμε προτάσεις. Βρισκόμαστε σε μία ανεξερεύνητη περιοχή. Αν η πανδημία είχε επηρεάσει ένα ή δύο παιχνίδια ανά ομάδα τότε το υπάρχον πρωτόκολλο θα ήταν βιώσιμο. Αλλά βρισκόμαστε μόλις στην 3η αγωνιστική και η κατάσταση είναι περίπλοκη. Η άρνηση για την αναβολή των αγώνων μπορεί να δημιουργήσει ερωτήματα όσον αφορά το αν είναι δίκαιο από αθλητικής πλευράς. Πρέπει να εγγυηθούμε την καλύτερη προστασία για την υγεία των παικτών αλλά και την αξιοπιστία της διοργάνωσης. Αυτό που έχουμε δει τις τελευταίες ημέρες δεν είναι καλή δημοσιότητα για την Euroleague».

Για το ενδεχόμενο μίας «φούσκας» στα πρότυπα του ΝΒΑ: «Αν μπορούσαμε να το κάνουμε θα ήταν ενδιαφέρον. Το παράδειγμα του ΝΒΑ είναι βασισμένο σε ένα μοντέλο που μπορεί να δουλέψει με συγκεκριμένες προυποθέσεις. Αλλά η Euroleague δεν είναι ΝΒΑ. Αλλά υπάρχουν αρκετά θέματα, όπως τα ταξίδια σε άλλες χώρες όπου υπάρχουν διαφορετικοί νόμοι για τον κορωνοϊό. Δεν είναι η «μαγική» λύση. Και υπάρχουν και τα Εθνικά πρωταθλήματα που πρέπει να σκεφτούμε. Αν τους βάλουμε στην «φούσκα» πως θα συνεχίσουν να παίζουν και τα εθνικά πρωταθλήματα;»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ