Παναθηναϊκός – Εφές 77-80: Το πάλεψε, αλλά ο Μίτσιτς δεν… παλεύεται

Παναθηναϊκός – Εφές 77-80: Το πάλεψε, αλλά ο Μίτσιτς δεν… παλεύεται

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε μέχρι τέλους απέναντι στην Εφές, ο Μακ στο ντεμπούτο του σημείωσε 18 πόντους, αλλά ο Μίτσιτς ήταν... ασύλληπτος. Με 33 πόντους από τους 80 της ομάδας του, έπαιξε και για τους απόντες και οδήγησε τους Τούρκους σε νίκη με 80-77.

Μακ εναντίον Μίτσιτς σημειώσατε… διπλό. Ο Αμερικανός στο ντεμπούτο του ήταν καταπληκτικός, έδειξε πως θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό και θα τον ανεβάσει επίπεδο, αλλά ο Σέρβος είναι παίκτης από άλλον πλανήτη! Έβαλε 17 πόντους σε ένα δεκάλεπτο (το τρίτο), σημείωσε συνολικά 33 (ρεκόρ καριέρας) και πήρε απ’ το χέρι την Εφές οδηγώντας τη στη νίκη με 80-77 στο ΟΑΚΑ επί του πολύ μαχητικού Παναθηναϊκού, παρά τη μεγάλη απουσία του Νέντοβιτς.

Στο 2-4 υποχώρησε ο Παναθηναϊκός, πρώτη φορά στο θετικό πρόσημο για την Εφές που είναι πλέον στο 4-3. Μόλις 5 λάθη σε όλο το ματς για την ομάδα του Αταμάν, η οποία δεν είχε Ντάνστον και Λάρκιν, έχασε τον Μπομπουά στο πρώτο δίλεπτο αλλά άντεξε. Υπερπροσπάθεια του Παναθηναϊκού στο φινάλε για να επιστρέψει από το -10, αλλά λάθη που στοίχισαν στο τελευταίο λεπτό στην ομάδα του Βόβορα.

Το ματς

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν καταπληκτικό, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι – χέρι στο σκορ. Η Εφές προηγήθηκε με 2-4, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που έδειχνε να ελέγχει τον ρυθμό, κυρίως λόγω της άμυνάς του που έδινε ένταση και στην πράσινη επίθεση. Παπαπέτρου δημιουργικά και Παπαγιάννης εκτελεστικά οδηγούσαν τον Παναθηναϊκό, ο οποίος προηγήθηκε με πέντε (14-9) και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο συν 1 (22-21).

Με ένα 5-0 σερί στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου οι πράσινοι ξέφυγαν με έξι πόντους για πρώτη φορά (27-21), χάρη στο πρώτο καλάθι του Μακ με την πράσινη φανέλα. Ο Παναθηναϊκός έπαιζε καταπληκτική άμυνα και προηγήθηκε μέχρι και με εφτά πόντους (33-26), με την Εφές να βρίσκει απαντήσεις από τον Μπαλμπάι κυρίως επιθετικά. Ο Μακ με δεύτερο τρίποντο κράτησε τη διαφορά στα ίδια επίπεδα λίγο πριν το φινάλε (38-33), αλλά ο Μίτσιτς με δικό του τρίποντο στη λήξη του ημιχρόνου την έφερε στους 4 (40-36) με τις δύο ομάδες να μας προϊδεάζουν για ντέρμπι στο δεύτερο μέρος.

Εκεί όμως εμφανίστηκε το πραγματικό πρόσωπο του… δαίμονα, που λέγεται Μίτσιτς. Ο Σέρβος σημείωσε και τους 9 πρώτους πόντους της Εφές στο δεύτερο μέρος, διατηρώντας την ομάδα του σε απόσταση βολής (46-45) και έχοντας το πόδι πατημένο στο γκάζι δεν μπορούσε να τον σταματήσει κανείς. Ο Μίτσιτς είχε 12 πόντους σε όλο το πρώτο ημίχρονο και έβαλε 17 σε δεκάλεπτο, φέρνοντας μόνος του το ματς τούμπα. One man show από τον Σέρβο, με τρία τρίποντα στην τρίτη περίοδο και με την Εφές να ξεφεύγει με 5 (54-59) με τη λήξη της περιόδου.

Οι Τούρκοι απέκτησαν ψυχολογία νικητή και αυτοπεποίθηση από τον ηγέτη τους, που έπαιζε και για τον απόντα Λάρκιν και προηγήθηκαν δύο φορές στην τέταρτη περίοδο με δέκα πόντους, δείχνοντας πως τελειώνουν το παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσει και να επιστρέψει. Και τα βρήκε κυρίως χάρη στο τελευταίο μεταγραφικό του απόκτημα. Ο Μακ τελείωσε το ματς με 18 πόντους (2/4 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 5/6 βολές, 2 κλεψίματα), ο Μίτσιτς βγήκε με πέντε φάουλ δύο λεπτά πριν το φινάλε, αλλά η αντεπίθεση δεν ολοκληρώθηκε. Με το σκορ στο 77-79 ο Παπαγιάννης έχασε επίτηδες μια βολή στα 5.6 δευτερόλεπτα, ο Αντερσον έβαλε 1/2 για το 77-80, το τρίποντο του Παπαπέτρου από το κέντρο δεν βρήκε στόχο και η Εφές έφυγε με τη δεύτερη νίκη της επί ελληνικού εδάφους μετά από εκείνη στο ΣΕΦ.

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 40-36, 54-59, 77-80

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ