Ζαλγκίρις – Ζενίτ 75-83 : Ασταμάτητη η ομάδα του Πασκουάλ πέρασε και από το Κάουνας

Ζαλγκίρις – Ζενίτ 75-83 : Ασταμάτητη η ομάδα του Πασκουάλ πέρασε και από το Κάουνας

Η Ζενίτ συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της στη Euroleague, νίκησε και τη Ζαλγκίρις εκτός έδρας με 83-75 και παραμένει αήττητη μακριά από τη Ρωσία.

Η Ζενίτ του Τσάβι Πασκουάλ συνεχίζει την εξαιρετική της πορεία στην φετινή Ευρωλίγκα και πανηγύρισε το 5/5 εκτός έδρας κερδίζοντας και την Ζαλγκίρις με 83-75.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ προηγήθηκε μέχρι και με 25 πόντους (34-59), αλλά χαλάρωσε… επικίνδυνα και παραλίγο να το πληρώσει, αφού οι γηπεδούχοι πλησίασαν μέχρι και τους επτά, ένα λεπτό πριν το τέλος. Παρόλα αυτά οι λιθουανοί δεν κατάφεραν να γυρίσουν τούμπα το παιχνίδι και η Ζενίτ πανηγύρισε μια ακόμη πολύ σπουδαία νίκη αποδεικνύοντας πως είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα.

Πλέον η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης έχει ρεκόρ 6-2 και βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της κατάταξης, ενώ η Ζαλγκίρις μετράει 5 σερί ήττες και έχει 5-6 ρεκόρ. Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Χόλινς, που πέτυχε 20 πόντους, ενώ άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Τόμας με 16 πόντους και 7 ριμπάουντ. Για τους ηττημένους ξεχώρισαν οι Γκριγκόνις με 18 πόντους και Λοβέρν με 17 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στο ξεκίνημα του με καμία από τις δύο ομάδες να μην μπορεί να ξεφύγει στο σκορ, το οποίο ήταν ισόπαλο μετά την συμπλήρωση έξι λεπτών (11-11). Η Ζενίτ έφτασε μέχρι και το +10 με πέντε συνεχόμενες βολές του Χόλινς (13-23) με ένα επιμέρους 10-2, με τους γηπεδούχους να μειώνουν με τον Ρούμπιτ στο 15-23 του δεκαλέπτου.

Οι Λιθουανοί έβγαλαν αντίδραση και κατάφεραν να μειώσουν στους 9, με τρίποντο του Γκριγκόνις και καλάθι του Λοβέρν (24-34), ωστόσο η ρωσική ομάδα δεν επέτρεψε περαιτέρω μείωση του σκορ, το οποίο ήταν στο μεγαλύτερο μέρος του δεκαλέπτου πάνω από τους δέκα πόντους, με το φινάλε του να βρίσκει την ομάδα του Πασκουάλ στο +13 (32-45).

Η τρομερή ευστοχία των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε και στην επανάληψη και με συνοπτικές διαδικασίες με συνεχόμενα τρίποντα η διαφορά εκτοξεύτηκε πάνω από τους 20 πόντους με τον Πονίτκα να ευστοχεί από την περιφέρεια (34-57).

Κάπου εκεί γύρισε ο διακόπτης για τη Ζαλγκίρις. Οι γηπεδούχοι βελτίωσαν κάπως την περιφερειακή τους άμυνα και κατάφεραν να μαζέψουν κάπως την διαφορά στους 16 πόντους με ένα σερί 6-0 τρία λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου (47-63). Η αντεπίθεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, με τον Λοβέρν να μειώνει την διαφορά στους δέκα πόντους με καλάθι στο τρανζίσιον (58-68), ενώ λίγο αργότερα ο Γιοκουμπάιτις μείωσε σε μονοψήφια επίπεδα μετά από πάρα πολύ ώρα (62-70). Το σκηνικό δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε με την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ να παίρνει άλλη μια εκτός έδρας νίκη με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 83-75.

Τα δεκάλεπτα: 15-23, 32-45, 51-66, 75-83.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ