Πάρτε καλέ κύριε ένα ριμπάουντ, σας παρακαλώ…

Πάρτε καλέ κύριε ένα ριμπάουντ, σας παρακαλώ…

Ο Ολυμπιακός έκανε… «ρεκόρ», έχοντας τους δύο σέντερ του να τελειώνουν το ματς δίχως να έχουν πάρει έστω ένα αμυντικό ριμπάουντ.

Αντιγράφουμε από το Wikipedia: «Ριμπάουντ στην καλαθοσφαίριση είναι η επιτυχημένη ανάκτηση κατοχής της μπάλας μετά από ένα χαμένο σουτ ή μια ελεύθερη βολή. Το ριμπάουντ είναι μια ρουτίνα στο παιχνίδι, καθώς η κατοχή μπάλας αλλάζει πολλές φορές μετά από κάθε σουτ. Η πλειοψηφία των ριμπάουντ είναι αμυντικά, επειδή η ομάδα στην άμυνα τείνει να είναι σε καλύτερη θέση (πιο κοντά στο καλάθι) για να ανακτήσει τα χαμένα σουτ».

Τι λέτε ρε γατάκια; Έχετε δει τη φροντ λάιν του Ολυμπιακού; Στον αγώνα με τη Βαλένθια Μάρτιν και Έλις δίχως να μαζέψουν αμυντικό ριμπάουντ! Πώς είπατε; Μηδέν! «Νάδα», που λένε οι Ισπανοί. «Ζερό», που λένε κι όσοι ασχολούνται με τα της ρουλέτας.

Μπορεί να έτυχε, να ήταν ματιασμένοι. Πάμε στα συνολικά στατιστικά της Ευρωλίγκας και συναντάμε τον Χασάν Μάρτιν να μετρά 3.1 αμυντικά ριμπάουντ μέσο όρο σε 13 αγώνες και τον Οκτάβιους Έλις να έχει μόλις 1.9 αμυντικά ριμπάουντ σε 12 εμφανίσεις. Και τι να κάνεις; Να κάτσεις να μαλώσεις; Αν δεν έχεις αυτό που αγαπάς, οφείλεις να αγαπήσεις αυτό που έχεις. Πρέπει, όμως, να συμφωνήσουμε ότι ο Ολυμπιακός, με το ρόστερ που έχει συνολικά, άξιζε να διαθέτει μια πιο… γεμάτη φροντ λάιν.

Για όσους ακόμα συζητούν για το αν ο Ολυμπιακός χρειάζεται περιφερειακό παίκτη, ο Σλούκας κόντρα στην Μπαρτσελόνα (σε 33.15’’) είχε 15 πόντους και 10 ασίστ (και 3 αμυντικά ριμπάουντ), απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα είχε 12 πόντους, 7 ασίστ (κι 1 αμυντικό ριμπάουντ), ενώ με αντίπαλο τη Βαλένθια είχε 18 πόντους, 7 ασίστ (και 2 αμυντικά ριμπάουντ). Φανταστείτε να είχε η ομάδα εύκολο αμυντικό ριμπάουντ, να ανοίξει το γήπεδο, να βγάλει εύκολα καλάθια, πόσο καλύτερα νούμερα θα είχε…

Καθένας έχει το δικαίωμα της άποψης και της θεώρησης των πραγμάτων. Δεν επιχειρώ να κάνω αντικειμενική την προσωπική αντίληψη της κατάστασης, που συμβαίνει στον Ολυμπιακό, αλλά πριν ακόμα ξεκινήσει η χρονιά έλεγα πως «δίχως σέντερ δεν πας πουθενά». Αν εσείς πιστεύετε ότι αυτό το δίδυμο είναι αρκετό για να οδηγήσει την ομάδα του λιμανιού εκ του ασφαλούς στην 8άδα, εγώ λέω απλά κρίμα για την προσπάθεια των… κοντών.

Αντί επιλόγου: Έχει ο Ολυμπιακός την πολυτέλεια να διαθέτει δεύτερο ψηλό (Έλις), ο οποίος έχει μέσο όρο συμμετοχής 13.13’’; Δηλαδή, πόσο χειρότερος θα ήταν στο ίδιο διάστημα ο Χρηστίδης;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ