Σε ματς με τεράστιο «πρέπει» μοντέρνα νίκη Ευρωλίγκας

Σε ματς με τεράστιο «πρέπει» μοντέρνα νίκη Ευρωλίγκας

Ο Ολυμπιακός δεν έφερε απλά σε πέρας την πιο δύσκολη αποστολή της ως τώρα πορείας του, αλλά έπαιξε σε ρυθμούς Ευρωλίγκας…

Αν κάποιος συναντούσε… μοναχό Σαολίν, από αυτούς που βρίσκονταν χάρη στο κληροδότημα του πατριάρχη Μπόνι Ντάρμα, στο βουνό Σονγκ, 8 χιλιόμετρα μακριά από την πόλι Ντενγκ Φενγκ, στο μοναστήρι, πόσο σημαντική ήταν η νίκη του Ολυμπιακού στη Μόσχα επί της Χίμκι, θα του έλεγε «ναι» δίχως δεύτερη σκέψη. Ως εκ τούτου για τη διακύβευση της συγκεκριμένης αναμέτρησης της Ευρωλίγκας, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση.

Οι «ερυθρόλευκοι» έπρεπε να νικήσουν και το έκαναν με εμφατικό τρόπο. Έβαλαν άλλο ένα «διπλό» στο σακούλι, με τη Χίμκι να παραμένει υψηλό εμπόδιο, καθώς όσο προχωρά η διοργάνωση και δεν ανεβάζει τη στάθμη των επιτυχημένων εμφανίσεων της, τόσο οδυνηρή θα είναι η ήττα για τον… απρόσεκτο της συντροφιάς, που θα υποτιμήσει την παρέα του Σβεντ.

Αυτό που κανείς μπορεί να κρατήσει εκτός από τη νίκη είναι το αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα πέρασε από τη Ρωσία πετυχαίνοντας 100+ πόντους, παίζοντας πολύ καλή άμυνα στο δεύτερο μισό (παρά τους 88 πόντους, που δέχθηκε), με τον Τζένκινς να είναι καθοριστικός στον τρόπο που αντιμετώπισε τον Σβεντ των 22 πόντων! Μπερδευτήκατε;

Καλώς ήλθατε στο σύγχρονο μπάσκετ της Ευρωλίγκας. Εδώ όπου τα ματς δεν μπορούν να κριθούν πλέον στους -70, εδώ όπου πρέπει να μπορείς να φτάσεις στο +80 και πάλι να είναι αμφίβολο το αποτέλεσμα. Το μπάσκετ αλλάζει, οι επιθέσεις κυριαρχούν, ο ρυθμός είναι γρήγορος άρα το σκορ ανεβαίνει, ως εκ τούτου μπορεί να παραμένει δόγμα η άμυνα, αλλά πρέπει να προσαρμοστεί στα σύγχρονα δεδομένα.

Στο μπάσκετ του 2020, σε αυτό το επίπεδο, όλοι παίζουν και στις δύο πλευρές του παρκέ. Δεν μπορεί να έχεις ανέπαφες αμυντικές συναλλαγές, ούτε κούτσουρα στην επίθεση. Μπορεί να θέλεις να ρίξεις τον μέσο όρο του αντιπάλου, αλλά υπάρχουν αρκετοί Βίαλτσεβ για να βρίσκεις έναν κάθε βράδυ να σου χαλάει τα σχέδια. Άρα πρέπει να μπορείς να επαναπροσδιορίσεις την προσέγγιση, τον τρόπο με τον οποίο θα φτάσεις στη νίκη, δίχως να απομακρύνεσαι από τα δομικά σου συστατικά.

Ο Ολυμπιακός νίκησε γιατί είχε έναν συγκλονιστικό Σλούκα, που με τόσες επιθέσεις δεν έκανε λάθος. Είχε έναν φοβερό και τρομερό Βεζένκοφ, ο οποίος καθημερινά δείχνει ότι μπορεί ο Μπαρτζώκας να ακουμπήσει πάνω του. Καθένας που μπήκε είχε κάτι να προσφέρει, ακόμα κι ο Χαραλαμπόπουλος, που έπαιξε τον ρόλο του. Κυρίως, όμως, είχε διάρκεια, φρεσκάδα και προσήλωση.

Φτάνει αυτή η νίκη, για να «κλειδώσει» η 8άδα; Και αυτό το γνωρίζει ο μοναχός Σαολίν, που λέγαμε. Δεν φτάνει, αλλά φανταστείτε τι θα λέγαμε, αν ο Ολυμπιακός έφευγε με άδεια χέρια από τη Μόσχα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ