Ξενερωμένοι, αδιάφοροι, απρόθυμοι, παραδόθηκαν αμαχητί

Ξενερωμένοι, αδιάφοροι, απρόθυμοι, παραδόθηκαν αμαχητί

Υπάρχει μόνο μια λέξη να περιγράψει την εικόνα των παικτών του Παναθηναϊκού: Ξενερωμένοι. Το γιατί πρέπει να το εξηγήσουν οι ίδιοι.

Ένα από τα παραδοσιακά συνθήματα των φίλων του Παναθηναϊκού ήταν το «δεν ξενερώνουμε ποτέ», αλλά φαίνεται πως αυτό δεν περνά μέσω της φανέλας στο DNA. Ξενερωμένοι οι περισσότεροι, κυρίως όσοι δεν έχουν ζήσει γεμάτο το «Νίκος Γκάλης», έδωσαν άθλια παράσταση, παρότι στην ουσία ήταν η τελευταία, καθώς από εδώ και μπρος οι «πράσινοι» κυνηγούν Χίμαιρες.

Τα μαθηματικά λένε πως για να έχεις ελπίδες να μπεις στην 8άδα πρέπει να κάνεις 17-18 νίκες. Κι αν δούμε τη βαθμολογία, ίσως το «17» να είναι πολύ λίγο. Ως εκ τούτου, με 5-12 ως τώρα, ο Παναθηναϊκός πρέπει να κάνει 13 νίκες σε 17 ματς, κάτι που απλά δεν γίνεται. Και δεν γίνεται, όχι μόνο γιατί απέναντι υπάρχουν ομάδες όπως η Ρεάλ, η Ζενίτ (στην Αγία Πετρούπολη), η ΤΣΣΚΑ, η Φενέρμπαχτσε, η Μπαρτσελόνα κτλ., αλλά επειδή η εικόνα των «πράσινων» είναι απογοητευτική.

Ο Γιώργος Βόβορας, όταν κλήθηκε να κοουτσάρει (όντας βοηθός) τον Παναθηναϊκό, έδωσε τον καλύτερό του εαυτό. Είδε μπροστά του μια πρόκληση και μια ευκαιρία. Το δίδυμο Χαραλαμπίδη – Γιαπλέ δεν ενέπνευσε και δεν εμπνεύστηκε. Άδεια πουκάμισα στον πάγκο, απλανή βλέμματα από τους παίκτες, στο όριο της αδιαφορίας κάποιοι, άμυνα για τα πανηγύρια, ο Πάνγκος έκανε πλάκα σε όποιον βρήκε απέναντί του, ο Γκουντάιτις αξιοποίησε τα… δώρα του συμπαίκτη του και λίγο έλειψε να βρεθεί στο… ΝΒΑ.

Απ’ όλο τον «πράσινο» οργανισμό, μόνο ο Κασελάκης με τον Μποχωρίδη βρήκαν κίνητρο κι έπαιξαν μπάσκετ, ο δε Μήτογλου πήρε χρόνο και τον αξιοποίησε. Συνολικά, πάντως, οι παίκτες του «τριφυλλιού» εμφανίστηκαν κατώτεροι περιστάσεων και προσδοκιών. Όπως είναι σταθερά από την πρώτη μέρα…

Αντί επιλόγου: Παίκτες όπως ο Μακ, ο Φόστερ, ο Όγκαστ (λέμε τώρα) αποτελούν βάρος για τον Παναθηναϊκό και κόβουν χρόνο από παιδιά, που μπορεί στην πορεία να αποτελέσουν κομμάτι της επόμενης μέρας. Προφανώς και δεν μπορούν να γίνουν γενικευμένες αλλαγές (δεν συντρέχουν και λόγοι), αλλά πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα, καθώς η απομάκρυνση του Βόβορα δεν βοήθησε να αλλάξει ο τρόπος προσέγγισης των αγώνων, να πειστούν οι παίκτες να παίξουν άμυνα.

Υ.Γ.: Η εικόνα του Δημήτρη Διαμαντίδη να αποχωρεί έχει τον συμβολισμό της, δεν λύνει όμως προβλήματα. Τώρα χρειάζεται να δείξει ηγετικές τάσεις, όχι να φανερώσει την ενόχλησή του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ