Παναθηναϊκός – Χίμκι 94-78: Νέντο κερνούσε, Μήτογλου έπινε

Παναθηναϊκός – Χίμκι 94-78: Νέντο κερνούσε, Μήτογλου έπινε

Παπαπέτρου και Παπαγιάννης απουσίαζαν, αλλά Μήτογλου (29 π.) και Νέντοβιτς (21 π.) έκαναν... όργια, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει σκορ απ' όλους τους παίκτες που πάτησαν παρκέ και να επικρατεί άνετα με 94-78 της Χίμκι στο ΟΑΚΑ. Πρώτη ευρωπαϊκή νίκη για τον Κάτας.

Παπαπέτρου και Παπαγιάννης απουσίαζαν, αλλά Μήτογλου (29 π.) και Νέντοβιτς (21 π.) έκαναν… όργια, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει σκορ απ’ όλους τους παίκτες που πάτησαν παρκέ και να επικρατεί άνετα με 94-78 της Χίμκι στο ΟΑΚΑ. Πρώτη ευρωπαϊκή νίκη για τον Κάτας.

Σκόρπισε χαμόγελα με την παρουσία ο αναγεννημένος Όγκαστ, 7 πόντους με ένα τρίποντο από τον Καλαϊτζάκη, δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό ο Φόστερ που μοιάζει πια με ξένο σώμα. Στο 7-13 ο Παναθηναϊκός, 13η σερί ήττα για τη Χίμκι που είναι στο 2-19.

Αντίσταση μόνο για δέκα λεπτά

Ο Παναθηναϊκός είχε καλές ιδέες και αρκετή ισορροπία στην επίθεση, αλλά η άμυνα για ένα δεκάλεπτο δεν λειτουργούσε όπως έπρεπε. Το αρχικό 7-2 των πράσινων έγινε γρήγορα 10-10, με τη Χίμκι να τρέχει το γήπεδο και να εκμεταλλεύεται τις αργές επιστροφές των παικτών του Παναθηναϊκού. Οι Ρώσοι προηγήθηκαν μάλιστα με 10-13 και από εκεί και πέρα οι δύο ομάδες έκαναν μίνι σερί. Οι πράσινοι με ένα 5-0 προηγήθηκαν με 20-15, απάντησε η Χίμκι με 4-0 σερί για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο στο 23-20.

Ξύπνησε ο Νέντοβιτς, έκανε πάρτι ο Μήτογλου

Με τον Νεμάνια Νέντοβιτς να βρίσκει το… χέρι του και τον Ντίνο Μήτογλου να είναι εκπληκτικός, ο Παναθηναϊκός πάτησε το πόδι στο γκάζι στο δεύτερο δεκάλεπτο και μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα (25-26 στο 13′) άρχισε να χτίζει διαφορά. Με ένα σερί 6-0 προηγήθηκε με πέντε πόντους (31-26), ο Μήτογλου έκανε ό,τι ήθελε στην άμυνα των Ρώσων φτάνοντας τους 16, ο Νέντοβιτς που είχε έναν πόντο στο πρώτο δεκάλεπτο έφτασε τους 11 και οι πράσινοι πήγαν στα αποδυτήρια με συν 13 (46-33).

Στον ίδιο ρυθμό

Νέντοβιτς και Μήτογλου συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, ο Όντεντ Κάτας βλέποντας πως η Χίμκι δεν βρίσκει τρόπους αντίδρασης, μιας και δεν είχε πολλές λύσεις λόγω των απουδιών, άρχισε να δοκιμάζει σχήματα και ο Παναθηναϊκός συνέχισε την κυιαρχία του. Ο Σέρβος είχε 8 πόντους και 2 ασίστ στην τρίτη περίοδο, ο Παναθηναϊκός κυριαρχούσε και στα ριμπάουντ έχοντας στο φινάλε του δεκαλέπτου 31 έναντι 18, βρέθηκε μπροστά ακόμα και με 21 πόντους (65-44) και έκλεισε την τρίτη περίοδο στο συν 19 (70-51).

Τυπική διαδικασία

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν τυπική διαδικασία. Οι Ρώσοι προσπάθησαν να μαζέψουν τη διαφορά, την έφεραν μέχρι και τους 13 (81-68), αλλά κάθε φορά που μείωναν ο Μήτογλου ήταν εκεί για να αποκαθιστά την τάξη. Ο Έλληνας ψηλός ολοκλήρωσε το ματς με 29 πόντους (10/14 δίποντα, 9/9 βολές), 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ, ενώ ο Νέντοβιτς είχε 21 πόντους και ακολούθησε ο Ουάιτ με 9. Οι πράσινοι μπορεί να μην είχαν τρίτο παίκτη με διψήφιο αριθμό πόντων, είδαν όμως και τους δέκα που πάτησαν παρκέ (δεν αγωνίστηκαν Φόστερ και Βουγιούκας) να βρίσκουν σκορ και πέτυχαν μια άνετη νίκη, που είναι η πρώτη ευρωπαϊκή του Όντεντ Κάτας στον πράσινο πάγκο.

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 46-33, 70-51, 94-78

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ