Ολυμπιακός : Ο… serial killer Σλούκας και το κομβικό ματς στο Μιλάνο

Ολυμπιακός : Ο… serial killer Σλούκας και το κομβικό ματς στο Μιλάνο

Ο Σλούκας έχει πάρει το… όπλο του και αποδεικνύει ότι είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού. Το ίδιο θέλει να κάνει και στο αποψινό ματς με την Αρμάνι στο Μιλάνο, με τον Μπαρτζώκα να ποντάρει πολλά στον διεθνή γκαρντ, που δείχνει… ασταμάτητος το τελευταίο διάστημα.

Σε μία από τις δυσκολότερες έδρες της Euroleague δοκιμάζεται απόψε ο Ολυμπιακός, με τους Πειραιώτες να αντιμετωπίζουν την Αρμάνι στο Μιλάνο, για την 22η στροφή της διοργάνωσης. Ενα παιχνίδι στο οποίο οι Ερυθρόλευκοι θα προσπαθήσουν να… ρεφάρουν την ήττα από την Ζαλγκίρις και να παραμείνουν στο κόλπο για την 8άδα, που οδηγεί στα πλέι οφ.

Τον μεγάλο στόχο του φετινού Ολυμπιακού, ο οποίος πριν την έναρξη της 22ης αγωνιστικής είναι στην 10η θέση της βαθμολογίας. Η ομάδα του μεγάλου λιμανιού έχει ρεκόρ 11-10 και ισοβαθμεί με τις Αναντολού Εφές, Βαλένθια και Φενερμπαχτσέ, με τις δύο πρώτες όμως να υπερτερούν σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους Πειραιώτες. Το παιχνίδι με την Αρμάνι έχει χαρακτήρα τελικού για τον Ολυμπιακό, που ψάχνει μια μεγάλη νίκη, που θα τον βάλει ξανά σε τροχιά 8άδας και θα του δώσει ώθηση ενόψει των δύσκολων αγώνων που ακολουθούν.

Στον αγώνα με την Αρμάνι ο Γιώργος Μπαρτζώκας περιμένει πολλά από τον Κώστα Σλούκα. Τον ηγέτη του Ολυμπιακού και έναν από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες στην Ευρώπη. Ο διεθνής άσος βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση. Γεμίζει με πόντους τα αντίπαλα καλάθια και κάνει χαρούμενους τους συμπαίκτες του με τις ασίστ του. Ο Σλούκας προέρχεται από μεγάλα παιχνίδια, έχοντας πετύχει 20+ πόντους στα 4 από τα τελευταία 6 παιχνίδια του Ολυμπιακού.

Με την Χίμκι στην Μόσχα, στο τελευταίο παιχνίδι του 2020 είχε 25 πόντους και 5 ασίστ. Στο επόμενο με την Μπάγερν στο ΣΕΦ είχε 24 πόντους, 7 ασίστ και 3 κλεψίματα. Με την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ είχε 21 πόντους και 11 ασίστ. Στο ματς με την Βιλερμπάν στο Αστρομπάλ είχε 23 πόντους και 6 ασίστ. Την περασμένη εβδομάδα με την Ζαλγκίρις στο Κάουνας είχε 16 πόντους και 6 ασίστ, αλλά τον «πλήγωσαν» τα 6 λάθη. Ενα από αυτά τα λάθη αποδείχθηκε καθοριστικό για την εξέλιξη της αναμέτρησης, αφού έγινε στην τελευταία κατοχή και έδωσε τη νίκη στους Λιθουανούς. Μόνο στο εντός έδρας παιχνίδι με την Βιλερμπάν δεν έπιασε καλή απόδοση. Ενα ματς στο οποίο μπορεί να είχε μόλις 2 πόντους, αλλά μοίρασε 7 ασίστ.

Ο έμπειρος γκαρντ φέτος δεν έχει χάσει ούτε ένα παιχνίδι. Εχει αγωνιστεί και στα 21 ματς, έχοντας μέσο όρο 12.1 πόντους, με 42.7% στα δίποντα, 42.7% στα τρίποντα, 91.5% στις βολές, 2 ριμπάουντ, 6.1 ασίστ και 14.6 στο σύστημα αξιολόγησης. Ο Σλούκας βρίσκεται σε τρομερή φόρμα. Είναι σε beast mode από τα τέλη Δεκεμβρίου και αυτό αποδεικνύεται από τους πόντους που έχει μαζέψει στο σύστημα αξιολόγησης στα τελευταία παιχνίδια.

Με την Χίμκι είχε 29, όπως και με την Μπάγερν, ενώ με την Μακάμπι είχε 24 και με την Βιλερμπάν στη Γαλλία 27. Είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού και ο Γιώργος Μπαρτζώκας περιμένει από τον διεθνή άσο να βγει μπροστά στον αποψινό αγώνα με την Αρμάνι. Σε ένα παιχνίδι που θα έχει απέναντί του έναν από τους καλύτερους γκαρντ της Ευρώπης, τον Σέρχι Ροντρίγκες. Ο Σλούκας έχει βρει τον ρόλο του στον Ολυμπιακό. Εγινε αυτό που τον προορίζει ο Μπαρτζώκας. Ο ηγέτης της ομάδας, αυτός που θα αντικαταστήσει τον Σπανούλη.

Πρέπει να το δείξει και απόψε στο Μιλάνο και να δώσει στους Πειραιώτες την ώθηση που χρειάζονται για να φύγουν νικητές από την πόλη της μόδας. Ενα ματς κομβικό για την πορεία του Ολυμπιακού στη φετινή διοργάνωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ