Κάτας: «Θέλουμε να κερδίσουμε»

Κάτας: «Θέλουμε να κερδίσουμε»

Ο 'Οντεντ Κάτας μίλησε για το σημερινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Ζενίτ στη Ρωσία.

Από το μεσημέρι της Κυριακής η αποστολή του Παναθηναϊκού βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη, εκεί όπου σήμερα θα αντιμετωπίσει την Ζενίτ. Σε ένα ματς αδιάφορο για τους πράσινους, όχι όμως και για τους Ρώσους, οι οποίοι θέλουν μόνο τη νίκη για να κατακτήσουν την 8η θέση και να βρεθούν στα πλέι οφ της Euroleague.

Ο Όντεντ Κάτας μιλώντας για το ματς ανέφερε: «Γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι για την Ζενίτ. Το πιθανότερο είναι πως θα μπουν με την κατάλληλη προσέγγιση, επιθετικά. Σε κάθε περίπτωση παίζουν καλά, είναι μια καλοπροπονημένη ομάδα, με ποιότητα και τρέφουμε μεγάλο σεβασμό για την πορεία τους στην Ευρωλίγκα. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, ειδικά στην Αγία Πετρούπολη και γίνεται ακόμα πιο δύσκολο υπό αυτές τις συνθήκες».

Όσο για το αν, ξεκινώντας καλά το παιχνίδι, το «τριφύλλι» μπορεί να αγχώσει τη αντίπαλό του που παίζει τελικό πρόκρισης; «Πράγματι, αυτό μερικές φορές συμβαίνει, αλλά δεν είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να βασιστούμε. Πρέπει να είμαστε επιθετικοί και να έχουμε σταθερότητα σε ό,τι κάνουμε. Στα τελευταία 2-3 παιχνίδια έχουμε καταφέρει να διαχειριστούμε την καταπόνηση των παικτών χρησιμοποιώντας μεγάλο rotation. Ίσως κάνουμε το ίδιο και με την Ζενίτ, αλλά σε κάθε περίπτωση θέλουμε να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε», είπε ο Κάτας.

Σχετικά με τις απουσίες των Μακ και Χεζόνια και το πρόσωπο που περιμένει να παρουσιάσει η ομάδα του σημείωσε ότι: «Θα μας λείψουν δύο γκαρντ, οπότε πιθανότατα θα πάμε σε ψηλές πεντάδες, για αυτό πρέπει να χειριστούμε σωστά την πίεση που θα ασκήσουν στη μπάλα. Στην άλλη πλευρά πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το μέγεθος μας στην άμυνα με αλλαγές προκειμένου να τους περιορίσουμε και να προσπαθήσουμε να ελέγξουμε τα ριμπάουντ όσο περισσότερο μπορούμε».

Σε ερώτηση αναφορικά με την αντιμετώπιση του Κέβιν Πάνγκος τόνισε: «Δεν είναι εύκολο να τον περιορίσεις γιατί δεν παίζει μόνος του, οι παίκτες γύρω του κάνουν πολύ καλή δουλειά κάνοντας σκριν, τηρώντας καλές αποστάσεις ή τιμωρώντας την άμυνα από δικές του πάσες. Για εμένα ο Πάνγκος είναι ένας από τους 2-3 καλύτερους πόιντ γκαρντ στην Ευρωλίγκα, οπότε θα χρειαστεί ομαδική προσπάθεια, αρκετές διαφορετικές λύσεις στην πικ εν ρολ άμυνα και διαφορετικοί αμυντικοί πάνω του».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ