Σάσα Βεζένκοφ : Η πρώτη μεταγραφή του Ολυμπιακού

Σάσα Βεζένκοφ : Η πρώτη μεταγραφή του Ολυμπιακού

Καλές οι μεταγραφές, αλλά το πιο σημαντικό για τον Ολυμπιακό είναι να παραμείνει στο ρόστερ ο Σάσα Βεζένκοφ. Πόσο είναι το buy out που υπάρχει στο συμβόλαιό του.

Επί τάπητος έχει τεθεί ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Ολυμπιακού για τη νέα αγωνιστική σεζόν, με τους Ερυθρόλευκους να βρίσκονται σε συζητήσεις με τους Τζοκ Λαντέιλ και Τζόρνταν Λόιντ.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θέλει να φέρει στο μεγάλο λιμάνι παίκτες πρώτης γραμμής, που θα έχουν εμπειρία από την Euroleague και θα ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

Ο έμπειρος προπονητής γνωρίζει πολύ καλά τι χρειάζεται ο Ολυμπιακός, προκειμένου να γίνει ανταγωνιστικός απέναντι στα μεγαθήρια της Ευρώπης και να διεκδικήσει με αξιώσεις μια θέση στην πρώτη 8άδα στην Euroleague και κατ’ επέκταση την πρόκριση στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού τρέχουν τον μεταγραφικό σχεδιασμό, αλλά παράλληλα ασχολούνται και με τους παίκτες που βρίσκονται στο ρόστερ της ομάδας. Πριν από λίγες ημέρες διαβάσατε στο «10.gr» τις προθέσεις των Ερυθρόλευκων για τους Κουφό, Χαραλαμπόπουλο και Νικολαΐδη.

Θα πρέπει επίσης να αποφασιστεί τι θα γίνει με τους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη, που μένουν ελεύθεροι το επόμενο διάστημα. Το πιο σημαντικό θέμα, όμως, είναι αυτό του Βεζένκοφ.

Ο Βούλγαρος το καλοκαίρι του 2020 υπέγραψε νέο συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2022, αλλά στη συμφωνία των δύο πλευρών υπάρχει buy out ύψους 500.000 ευρώ. Ο Ολυμπιακός κινδυνεύει να χάσει τον καλύτερό του παίκτη για… ψίχουλα, με τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης να ερίζουν για την απόκτησή του. Στο μεγάλο λιμάνι δεν θέλουν να σκέφτονται ούτε για… αστείο ότι θα φύγει ο Βεζένκοφ, ο οποίος πραγματοποίησε τρομερή σεζόν και ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας.

Ο 26χρονος αγωνίστηκε σε 31 παιχνίδια στην Euroleague και είχε μέσο όρο 11.5 πόντους, με 50.0% στα δίποντα, 43.0% στα τρίποντα και 88.7% στις βολές. Είχε επίσης 5.4 ριμπάουντ και 14.8 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης. Εντυπωσιακά νούμερα, που αποτυπώνουν πλήρως την σπουδαία σεζόν που έκανε ο Βούλγαρος φόργουορντ του Ολυμπιακού, ο οποίος είχε για πρώτη φορά στην καριέρα του διψήφιο αριθμό στον μέσο όρο του στους πόντους. Ποτέ άλλοτε δεν είχε τόσο καλά νούμερα.

Την τριετία που αγωνίστηκε στην Μπαρτσελόνα είχε 2.7, 7.5 και 3.5 πόντους μέσο όρο, ενώ τα δύο πρώτα χρόνια στον Ολυμπιακό είχε 3.8 και 7.1 πόντους αντίστοιχα. Ο Βεζένκοφ δούλεψε πολύ το περασμένο καλοκαίρι και οι κόποι του ανταμείφθηκαν, με τον 26χρονο να γίνεται πρωταγωνιστής.

Ο Βούλγαρος έφτιαξε το κορμί του, βελτίωσε τις κινήσεις του μέσα στο καλάθι, έγινε πιο γρήγορος και ανέβασε τα ποσοστά του στα σουτ από μέση και μακρινή απόσταση. Φέτος, μάλιστα τον είδαμε να ανταποκρίνεται με την ίδια άνεση τόσο στο «4» όσο και στο «3», με το Βεζένκοφ να προσφέρει πολύτιμες λύσεις στον Γιώργο Μπαρτζώκα, μετά τον τραυματισμό του Παπανικολάου.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού ποντάρει πολλά στον 26χρονο φόργουορντ ενόψει της νέας σεζόν και στο μεγάλο λιμάνι άπαντες επιθυμούν την παραμονή του. Ο ίδιος από την πλευρά του είναι πολύ ευχαριστημένος από τον ρόλο του και έχει εξαιρετικές σχέσεις με τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Οσο υπάρχει, όμως, το buy out στο συμβόλαιό του, υπάρχει και ο κίνδυνος να τον… κλέψει κάποια άλλη ομάδα, με αρκετά μεγαθήρια να καλοβλέπουν την περίπτωσή του, μετά την εξαιρετική σεζόν που πραγματοποίησε. Γι’ αυτό, το όνομά του βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις εκκρεμότητες.

Είναι δεδομένο ότι το αμέσως επόμενο διάστημα οι Ερυθρόλευκοι θα προτείνουν νέο συμβόλαιο στον Σάσα Βεζένκοφ, με αυξημένες απολαβές. Με αυτόν τον τρόπο θα τον επιβραβεύσουν, θα τον… δέσουν στο μεγάλο λιμάνι και θα βάλουν… φρένο στους υποψήφιους μνηστήρες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ