Ρεάλ-Εφές: «Σκούπα» ή παράταση; (vids)

Ρεάλ-Εφές: «Σκούπα» ή παράταση; (vids)

Η Ρεάλ υποδέχεται την Εφές στο τρίτο παιχνίδι της σειράς των πλέι οφ της Euroleague, με τους Τούρκους να προηγούνται με 2-0 και να θέλουν μια νίκη για το Final 4.

Μια νίκη μακριά από την πρόκρισή της στο Final 4 της Euroleague βρίσκεται η Αναντολού Εφές, μετά τις δύο νίκες που πέτυχε στην έδρα της απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, στα δύο πρώτα ματς των πλέι οφ της φετινής διοργάνωσης.

Το τρίτο παιχνίδι της σειράς διεξάγεται απόψε στις 20:00 στην Μαδρίτη, με τους γηπεδούχους να βρίσκονται πλέον με την πλάτη στον τοίχο, ενώ οι φιλοξενούμενοι ετοιμάζονται να βγάλουν τη… σκούπα.

Οι Τούρκοι ήταν σαρωτικοί και στα δύο παιχνίδια, με τους Ισπανούς να αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο έγινε… έρμαιο στις ορέξεις των παικτών του Εργκίν Αταμάν, με την Εφές να κερδίζει το πρώτο παιχνίδι με 90-63 και το δεύτερο με 91-68.

Πρωταγωνιστής για την Εφές στον πρώτο αγώνα ήταν ο Μπομπουά με 19 πόντους, ενώ διψήφιο αριθμό πόντων είχαν επίσης οι Σανλί (16π.), Λάρκιν (14π.), Ντάνστον (11π.) και Σίμον (10π.). Από την Ρεάλ οι μοναδικοί που είχαν διψήφιο αριθμό ήταν οι Τόμπκινς (13π.) και Ταβάρες (10π.).

Στον δεύτερο αγώνα, πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν ήταν ο Βασίλιε Μίτσιτς με 23 πόντους, ενώ από κοντά ακολούθησε ο Σέιν Λάρκιν με 21 πόντους. Από τους ηττημένους, όπως και στο πρώτο παιχνίδι, κορυφαίος ήταν ο Τρέι Τόμπκινς, που τελείωσε το ματς με 17 πόντους.

Οι Τούρκοι χτύπησαν τις αδυναμίες της Ρεάλ Μαδρίτης, έφτασαν με σχετική ευκολία στο 2-0 και πλέον χρειάζονται μία νίκη για να «σφραγίσουν» το εισιτήριό τους για το Final 4 της Euroleague.

Από την άλλη πλευρά, οι Ισπανοί θέλουν πάση θυσία τη νίκη στο αποψινό ματς για να παραμείνουν ζωντανοί στη μάχη της πρόκρισης. Εχουν τα επόμενα δύο παιχνίδια στην έδρα τους και θέλουν να ισοφαρίσουν σε 2-2, προκειμένου να στείλουν τη σειρά σε πέμπτο ματς, που θα γίνει στην Τουρκία.

Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο θέλει να καταφέρει αυτό που δεν έχει κάνει καμία άλλη στο παρελθόν: Να επιστρέψει από το 0-2 και να πάρει την πρόκριση. Από το 2008-09 που υπάρχει το σύστημα best of five στα playoffs, καμιά ομάδα δεν κατάφερε να προκριθεί όταν βρέθηκε πίσω με 2-0.

Το έργο της μάλιστα στο αποψινό παιχνίδι θα είναι ακόμα πιο δύσκολο, εάν δεν αγωνιστεί ο Εντι Ταβάρες, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα στους προσαγωγούς και είναι εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3. Ο θηριώδης σέντερ κάνει αγώνα δρόμου και η συμμετοχή του θα αποφασιστεί λίγα λεπτά πριν την έναρξη του παιχνιδιού με την τούρκικη ομάδα. Ο Ταβάρες φέτος έχει 11.5 πόντους, 8.1 ριμπάουντ, 1.1 ασίστ και 1.7 μπλοκ στην EuroLeague, με τον έμπειρο σέντερ να είναι ένα από τα όπλα του Πάμπλο Λάσο.

Ο Εργκίν Αταμάν δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, με τον Τούρκο προπονητή να έχει στη διάθεσή του όλα του τα όπλα. Μάλιστα, στα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς, είδε τους Λάρκιν, Μπομπουά, Μίτσιτς, Σανλί και Ντάνστον να αποδίδουν εξαιρετικά, να κυριαρχούν στο παρκέ και να βοηθήσουν τα μέγιστα στις εύκολες νίκες που πέτυχε η Εφές απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ