Euroleague: Στον Σβεντ το «Alphonso Ford Top Scorer Trophy»

Euroleague: Στον Σβεντ το «Alphonso Ford Top Scorer Trophy»

Ο Αλεξέι Σβεντ ήταν ο κορυφαίος σκόρερ της φετινής σεζόν στη Euroleague, κατακτώντας έτσι το δεύτερο «Ford Top Scorer Trophy» της καριέρας του.

Ο Αλεξέι Σβεντ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στη Euroleague για την περίοδο 2020-21, με τον Ρώσο γκαρντ να κατακτά το δεύτερο «Alphonso Ford Top Scorer Trophy» της καριέρας του μετά την πολύ καλή ατομική σεζόν που πραγματοποίησε με τη Χίμκι.

Η πρώτη φορά που αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ της Euroleague ήταν τη σεζόν 2017-18 ως παίκτης και τότε της Χίμκι. Αν και έχασε τους τέσσερις πρώτους αγώνες της Euroleague, o Σβεντ επέστρεψε «οπλισμένος», αφού στο ντεμπούτο του σημείωσε 32 πόντους στην εντός έδρας ήττα της ρωσικής ομάδας στην παράταση από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Ο Σβεντ ολοκλήρωσε τη χρονιά με 19,5 πόντους μέσο όρο, σημειώνοντας διψήφιο νούμερο πόντων σε όλους τους αγώνες που συμμετείχε πλην ενός! Στη δεύτερη θέση, άφησε για… μισό πόντο τον Μάικ Τζέιμς (19,3π. μέσο όρο), πριν ο τελευταίος αποχωρήσει… επεισοδιακά από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για να φορέσει τη φανέλα των Μπρούκλιν Νετς στο ΝΒΑ. Ο Τζέιμς είχε κερδίσει το βραβείο του πρώτου σκόρερ της Euroleague τη σεζόν 2018-19.

Στην 3η θέση τερμάτισε ο Τζόρνταν Λόιντ του Ερυθρού Αστέρα (17,3π.), στην 4η ο Βασίλιε Μίτσιτς της Αναντολού Εφές (16,4π.), ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει ο Νίκολα Μίροτιτς (16π.) της Μπαρτσελόνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ