Η φιλοδοξία πήρε τον Μήτογλου από τον Παναθηναϊκό

Η φιλοδοξία πήρε τον Μήτογλου από τον Παναθηναϊκό

Είναι απλό το γιατί ο Μήτογλου επέλεξε Μιλάνο.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: Η υπόθεση του Ντίνου Μήτογλου είναι πολύ πιο απλή απ’ όσο επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί τα τελευταία 24ωρα.

Το «10» βγήκε πρώτο την Παρασκευή 18 Ιουνίου κι αποκάλυψε ότι ο παίκτης έχει αποφασίσει να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό, έχοντας μάλιστα βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του σε ομάδα Ευρωλίγκας. Αυτό που γνωρίζαμε και σας μεταφέραμε δηλαδή, ήταν ότι ο Μήτογλου δεν είχε καμία διάθεση να βάλει τον εαυτό του σε διαδικασία πλειστηριασμού ωστέ να καρπωθεί το μεγαλύτερο δυνατό συμβόλαιο. Οχι οτι δεν είχε δικαίωμα να το κάνει -επαγγελματικό είναι το άθλημα- αλλά καλώς ή κακώς τα κριτήρια του ήταν διαφορετικά.

Το «10» επανήλθε πάλι πρώτο την επόμενη μέρα το πρωί, και μίλησε για την οριστική συμφωνία του Μήτογλου με την Αρμάνι Μιλάνο. Αργότερα ξεπήδησε η πρώτη επιβεβαίωση από ιταλικά δημοσιεύματα και σιγά σιγά άπαντες άρχισαν να χρίζουν φαβορί την ιταλική ομάδα. Η όποια κίνηση έγινε ή δεν έγινε χθες το βράδυ από τον Παναθηναϊκό ήταν άνευ ουσιαστικής σημασίας, αφού ο Μήτογλου είχε ήδη αποφασίσει για το επόμενο μπασκετικό του σπίτι. Και οι λόγοι που τον οδήγησαν στην συγκεκριμένη απόφαση δεν ήταν δυνατόν να αλλάξουν από μια ελαφρώς βελτιωμένη οικονομικά πρόταση.

Ο Μήτογλου επέλεξε την Αρμανί Μιλάνο γιατί είναι ένας αθλητής με φιλοδοξίες. Κι όσο κι αν σε κάποιους δεν αρέσει, την δεδομένη στιγμή ο ιταλικός σύλλογος είναι σε θέση να του τις καλύψει, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό. Η Αρμάνι Μιλάνο είναι μια άρτια δομημένη ομάδα, με ένα ήδη ανταγωνιστικό ρόστερ κι έναν κορυφαίο προπονητή. Εφτασε ένα σουτ μακριά από τον τελικό της Euroleague και κατέκτησε δύο από τους τρεις τίτλους στην Ιταλία. Εχει όλες τις προοπτικές να παραμείνει στο ίδιο επίπεδο και γιατί όχι να παρουσιαστεί βελτιωμένη την προσεχή αγωνιστική περίοδο. Επιπλέον, βοήθησε αθλητές όπως ο Πάντερ, ο Σιλντς και ο Λεντέι να ανεβάσουν σημαντικά την χρηματιστηριακή τους αξία μέσα από το πρόγραμμα της. Εδρεύει σε μια όμορφη πόλη, πληρώνει καλά και στην ώρα της και συμμετέχει σε ένα αρκετά αναβαθμισμένο τοπικό πρωτάθλημα. Αν μη τι άλλο ελκυστικός προορισμός, έτσι δεν είναι;

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός με την βαριά φανέλα και την μεγάλη ιστορία, πόσα από τα παραπάνω προσφέρει στην παρούσα φάση; Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι ήταν διατεθειμένος να προσφέρει περίπου τα ίδια χρήματα στον 25χρονο φόργουορντ, με ποιον τρόπο θα μπορούσε να τον πείσει ότι τα μπασκετικά του όνειρα θα μπορούσαν στεγαστούν με ασφάλεια στο ΟΑΚΑ; Τη στιγμή που μιλάμε οι πράσινοι δεν γνωρίζουν ποιον προπονητή θα έχουν, ενώ το μέλλον όλων των σημαντικών παικτών του -πλην Παπαγιάννη- είναι στον αέρα. Το κυριότερο είναι ότι βρίσκονται σε διαδικασία πώλησης από τον ιδιοκτήτη τους και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι. Με λίγα λόγια, αβεβαιότητα σε όλα τα επίπεδα.

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού παραδέχτηκαν μόνοι τους στην προ ημερών συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, ότι την ομάδα περιμένει μια εξίσου δύσκολη σεζόν και στόχος είναι να γίνει ένα μικρό βηματακί προς τα εμπρός. Με δεδομένο δηλαδή ότι ο Παναθηναϊκός τερμάτισε 16ος στην περσινή Ευρωλίγκα, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι οι εξαγγελίες της διοίκησής του δεν ανεβάζουν ιδιαίτερα ούτε τον πήχη, ούτε το ταβάνι του τμήματος. Μια τίμια προσπάθεια με τα όπλα που διαθέτουν υποσχέθηκαν οι άνθρωποι και καλά έκαναν.

Με βάση όλα τα παραπάνω ποιος νοήμων άνθρωπος θα ψέξει έναν αθλητή για το γεγονός ότι πήρε την απόφαση που πήρε. Και πραγματικά, τι νόημα έχουν όλα τα επικοινωνιακά τρικ ώστε να μακιγιαριστεί η απώλεια του; Απολύτως κανένα, τουλάχιστον ως προς την ουσία, γιατί η αλήθεια είναι πως εδώ αρκετό καιρό κάποιοι στον Παναθηναϊκό ασχολούνται περισσότερο με τις εντυπώσεις.

Οσο για τον Ολυμπιακό; Παρακολούθησε την υπόθεση, έδειξε στον Μήτογλου ότι είναι ευπρόσδεκτος στο ΣΕΦ, αλλά διαπίστωσε γρήγορα ότι ο Ελληνας διεθνής δεν επιθυμούσε να βάλει τον εαυτό του στην σκληρή και τοξική διαδικασία μεταπήδησης από τον έναν αιώνιο στον άλλον. Το σεβάστηκε και το θέμα έληξε εκεί. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ