Χίμκι: «Χείμαρρος» ο Κουρτινάιτις για τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας

Χίμκι: «Χείμαρρος» ο Κουρτινάιτις για τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας

Ο πρώην προπονητής της Χίμκι, Ρίμας Κουρτινάιτις, μίλησε για τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Μοσχοβίτες, τα οποία τους έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση

Τα περασμένα καλοκαίρια η Χίμκι «τίναξε» την μπάνκα στον αέρα, φέρνοντας παίκτες υψηλού επιπέδου, έχοντας φυσικά ως μεγάλο στόχο την διάκριση στην Ευρωλίγκα αλλά και στην VTB League. Αυτά τα «ανοίγματα» έφεραν τεράστια οικονομικά προβλήματα στην ομάδα, με την διοίκησή της να είναι ανήμπορη να τα διαχειριστεί.

Αυτές οι εξελίξεις είχαν ως αποτέλεσμα η Χίμκι να είναι σάκος του μποξ στην περσινή Ευρωλίγκα. Μάλιστα η οικονομική της θέση επιδεινώθηκε τόσο που δεν δήλωσε συμμετοχή για την VTB League της νέας σεζόν.

Ο πρώην προπονητής της, Ρίμας Κουρτινάιτις, αναφέρθηκε σε αυτά τα οικονομικά προβλήματα, λέγοντας σε συνέντευξή του:

«Στην αρχή της περασμένης σεζόν άρχισαν να εμφανίζονται οικονομικά θέματα. Από τον Οκτώβρη και μετά άρχισαν να πονούν οι πλάτες, τα πόδια και τα χέρια των παικτών. Αποδείχθηκε πως αυτό γινόταν επειδή δεν έπαιρναν τους μισθούς τους. Προσωπικά εστίαζα περισσότερο στο μπάσκετ.

Μας έλεγαν πως είναι επαγγελματίες, ότι δεν πληρώνονται και ότι δεν ήρθαν στη Ρωσία από αγάπη για τη χώρα, αλλά για να εργαστούν. Προσπάθησα να δώσω λύσεις, να ασχοληθώ και με το μπασκετικό και με το οικονομικό κομμάτι. Όμως δεν γινόταν. Ήταν δύσκολο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ