Eπίσημο: Στην Μπαρτσελόνα o Ρόκας Γιοκουμπάιτις (vid)

Eπίσημο: Στην Μπαρτσελόνα o Ρόκας Γιοκουμπάιτις (vid)

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την απόκτηση του Ρόκας Γιοκουμπάιτις ο οποίος, κατά πάσα πιθανότητα, θα αγωνιστεί Καταλανούς ανεξαρτήτως της κατάληξής του στο NBA Draft

Παίκτης της Μπαρτσελόνα με κάθε επισημότητα είναι ο Ρόκας Γιοκουμπάιτις, με τους Καταλανούς να προβαίνουν στην ανακοίνωση της απόκτησης του νεαρού Λιθουανού περιφερειακού για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ο ύψους 1.93μ. 21χρονος πλέι-μέικερ θα αποτελούσε παρελθόν έτσι κι αλλιώς από την μέχρι πρότινος ομάδα του, Ζάλγκιρις Κάουνας αφού διατήρησε τη συμμετοχή του στο ερχόμενο Draft του NBA και παράλληλα είχε συμφωνήσει προφορικά με την «Μπάρτσα» για να αγωνιστεί τη νέα σεζόν ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στη διαδικασία του Draft

O ταλαντούχος πόιντ-γκαρντ είτε επιλεγεί είτε όχι (πράγμα απίθανο) από κάποια ομάδα του NBA, έχει αποφασίσει να μείνει τουλάχιστον για ακόμα μία χρονιά στην Ευρώπη και να αγωνιστεί υπό της οδηγίες του συμπατριώτη του, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Επιπλέον, αναμένεται να έχει ενεργό ρόλο στο ροτέισον των πρωταθλητών Ισπανίας αφού ο Λεάντρο Μπολμάρο αναμένεται να παίξει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου για λογαριασμό των Μινεσότα Τίμπεργουλβς.

Φέτος, μέτρησε με τη φανέλα της Ζαλγκίρις 7 πόντους με 47.8% στα δίποντα, 38.8% στο τρίποντο, 75.6% στις βολές, 1.7 ριμπάουντ, 2.5 ασίστ, 1.5 λάθη και 6.8 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης σε 20:55′ μέσο όρο και 31 παιχνίδια στην EuroLeague. Μάλιστα, βρέθηκε δεύτερος σε ψήφους για το βραβείο του «Rising Star» πίσω από τον Ουσμάν Γκαρούμπα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ