Γιοκουμπάιτις: Διατήρησε τη συμμετοχή στο Draft, εναλλακτική η Μπαρτσελόνα (vid)

Γιοκουμπάιτις: Διατήρησε τη συμμετοχή στο Draft, εναλλακτική η Μπαρτσελόνα (vid)

Ο Ρόκας Γιοκουμπάιτις διατήρησε τη συμμετοχή του στο ερχόμενο Draft του NBA, ωστόσο αν μείνει στην Ευρώπη, θα αγωνιστεί για τη Μπαρτσελόνα.

Ο Ρόκας Γιοκουμπάιτις αποτελεί ένα σημαντικό πρότζεκτ για το λιθουανικό μπάσκετ, του οποίου οι προδιαγραφές στοχεύουν στο NBA.

O 20χρονος ύψους 1.93μ. πόιντ-γκαρντ έχοντας αφήσει καλές εντυπώσεις στους ανθρώπους του κορυφαίου πρωταθλήματος του πλανήτη, αποφάσισε να διατηρήσει τη συμμετοχή του στο NBA Draft του 2021 το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών, ο Γιοκουμπάιτις πιθανόν θα επιλεγεί στο δεύτερο γύρο ενώ έχει κάποιες λίγες πιθανότητες να κάνει την έκπληξη και να τον διαλέξει μια ομάδα στις τελευταίες θέσεις του πρώτου γύρου.

Από εκεί και πέρα, ενδιαφέρον θα έχει η απόφαση που θα πάρει ο νεαρός περιφερειακός σε περίπτωση που δει το όνομά του στο φετινό Draft. Ο Γιοκουμπάιτις θα πρέπει να επιλέξει αν θα πάει κατευθείαν στο NBA ή θα αποφασίσει να μείνει μία ακόμα σεζόν στην Ευρώπη. Σε περίπτωση που γίνει το δεύτερο σενάριο, όλα δείχνουν πως θα αποτελέσει παρελθόν από τη Ζαλγκίρις για να συναντήσει τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στη Μπαρτσελόνα.

Αν υπογράψει με τους Καταλανούς, πιθανότατα θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Λεάντρο Μπολμάρο ο οποίος θα κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι για λογαριασμό των Μινεσότα Τίμπεργουλβς.

Φέτος, ο Γιοκουμπάιτις μέτρησε 7 πόντους με 47.8% στα δίποντα, 38.8% στο τρίποντο, 75.6% στις βολές, 1.7 ριμπάουντ, 2.5 ασίστ, 1.5 λάθη και 6.8 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης σε 20:55′ μέσο όρο και 31 παιχνίδια στην EuroLeague. Μάλιστα, βρέθηκε δεύτερος σε ψήφους για το βραβείο του «Rising Star» πίσω από τον Ουσμάν Γκαρούμπα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ