Η Euroleague ανακοίνωσε τη συμφωνία με την Ένωση Παικτών

Η Euroleague ανακοίνωσε τη συμφωνία με την Ένωση Παικτών

Η πρώτη συλλογική σύμβαση μεταξύ της Ένωσης Παικτών με την Euroleague είναι γεγονός, αφού ολοκληρώθηκε και το γραφειοκρατικό κομμάτι.

Η Euroleague είχε ανακοινώσει πριν λίγες μέρες την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των παικτών και της λίγκας, ωστόσο δεν είχε αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες, κάτι που συνέβη σήμερα με την επίσημη ανακοίνωση από την Ένωση Παικτών.

Aρχικά η λίγκα είχε κάνει γνωστό, πως η σύμβαση θα περιέχει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των παικτών. Η πρώτη ιστορική συλλογική σύμβαση θα έχει διάρκεια μέχρι την σεζόν 2023-2024.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Euroleague:

Η EuroLeague Basketball και η ELPA (Ένωση Παικτών της EuroLeague) ανακοίνωσαν το Σάββατο την ολοκλήρωση της συλλογικής συμφωνίας-ορόσημου η οποία ενισχύει τη δέσμευση μεταξύ της λίγκας, των ομάδων και των παικτών σε ένα σαφές, ενοποιημένο και ασφαλές πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ όλων των πλευρών.

Η Συμφωνία (EFA), που είναι πρωτοποριακή για το ευρωπαϊκό μπάσκετ και γενικά για τα ομαδικά αθλήματα, θα διαρκέσει έως και το τέλος της σεζόν 2023-24. Και οι δύο πλευρές αναμένουν από αυτό το ιστορικό βήμα να προωθήσει την ανάπτυξη της EuroLeague και να ενισχύσει το ρόλο των παικτών ως κύριων πρωταγωνιστών και επιχειρηματικών εταίρων στη διοργάνωση.

Οι διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία ξεκίνησαν λίγο μετά τη δημιουργία της ELPA το 2018 και είχε σκοπό να παρέχει και στις δύο πλευρές μια προβλέψιμη και σταθερή σχέση που θα προχωρήσει στο μέλλον.

Μεταξύ των πολλών αναβαθμίσεων στις συνθήκες εργασίας, οι παίκτες θα είναι σίγουροι για τις εγγυήσεις όσον αφορά την πληρωμή μισθών και τη συνεργασία σε διάφορους τομείς, όπως το καλεντάρι, τα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας, το ντόπινγκ κοντρόλ και τους κανονισμούς.

Μετά την παγκόσμια πανδημία που είχε αποτέλεσμα να μείνουν μακριά από τα γήπεδα οι φίλαθλοι και κάποια ματς να αναβληθούν, υπάρχει τώρα ένα σαφές σύστημα που θα παρέχει προστασία και για τις δύο πλευρές σε περίπτωση που επηρεαστούν οι ομάδες οικονομικά από καταστάσεις ανωτέρας βίας.

Οι μηχανισμοί επίλυσης διαφορών, τα εμπορικά δικαιώματα, τα όρια στη διάρκεια των training camp και των προπονήσεων, οι ημέρες αδείας ανά μήνα και οι βελτιώσεις ιατρικών υπηρεσιών είναι μεταξύ των χαρακτηριστικών της συμφωνίας. Επιπλέον, η Euroleague Basketball θα διεξάγει ομαδικές συναντήσεις μεταξύ των παικτών για να παρουσιάσει κανονισμούς και οδηγίες πριν από κάθε νέα σεζόν και να συζητήσει τυχόν ανοιχτά θέματα.

Τα εμπλεκόμενα μέρη έχουν συμφωνήσει σε μια σύμβαση παικτών η οποία θα χρησιμεύσει για τη ρύθμιση της σχέσης ομάδας-παικτών σε ολόκληρη τη διοργάνωση. Η EFA, η οποία είναι υποχρεωτική για όλους τους συμμετέχοντες συλλόγους και παίκτες της EuroLeague, θα λειτουργεί στο βαθμό που δεν έρχεται σε αντίθεση με τους υποχρεωτικούς νόμους και τους κανονισμούς στις χώρες των ομάδων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ