Ρεάλ Μαδρίτης – Η ώρα της επιστροφής (pics+vids)

Ρεάλ Μαδρίτης – Η ώρα της επιστροφής (pics+vids)

Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να επιστρέψει στο Final 4 μετά από 5 χρόνια και ο Πάμπλο Λάσο έχει την κατάλληλη μίξη νεαρών και βετεράνων, για να το καταφέρει.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έλειψε πέρυσι για πρώτη φορά από το Final 4 της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης από το 2016 και για το 2022 έχει έναν και μόνο στόχο, να επιστρέψει σε μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή της.

Το 2021 δεν μπόρεσε να υπερκεράσει το εμπόδιο της, μετέπειτα πρωταθλήτριας Ανατολού Εφές, χάνοντας από την παρέα των Λάρκιν και Μίσιτς, και πάλι όμως αν και αντιμέτωπη με τραυματισμούς, ολοκλήρωσε την κανονική σεζόν με απολογισμό 22 νίκες και 17 ήττες, δείχνοντας τα… δόντια της αρκετές φορές. Φέτος θέλει να της πάρει «το στέμμα» και είναι μια από της ομάδες που μπορεί να το καταφέρει, με τον κλασικό της τρόπο παιχνιδιού.

Πόσο άλλαξε με πέρυσι

Η «Βασίλισσα» της Ευρώπης είναι στην ευτυχή θέση να έχει διατηρήσει πολλά κομμάτια του βασικού της κορμού, δίνοντας στον Λάσο μια καλή και στέρεα βάση για να χτίσει, ενισχυμένη με καίριες προσθήκες.

Γιουλ, Φερνάντεθ, Κάρολ, Τέιλορ, Τόμπκινς, Ράντολφ, Ταβάρες, Κοζέρ, Αμπάλδε, Βούκσεβιτς (που πήρε ευκαιρίες από πέρυσι) παρέμειναν, με τον Νούνιεθ να έρχεται στην ανδρική ομάδα από τις ακαδημίες, γεννημένος το 2004, μια ακόμα απόδειξη του πόσο καλά λειτουργούν τα αναπτυξιακά προγράμματα του συλλόγου.

Ο, εμβληματικός αρχηγός, Φελίπε Ρέγιες είπε «αντίο» στο μπάσκετ, Οι Άλεξ Τάιους και Νίκολας Λαπροβίτολα έφυγαν, με τον Αργεντινό να πηγαίνει στην αιώνια αντίπαλο Μπαρτσελόνα, τον Ντεκ να φεύγει πριν το τέλος της σεζόν για τους Θάντερ, με τον Γκαρούμπα να πηγαίνει κι αυτός στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, μετά την επιλογή του από τους Ρόκετς στο νούμερα 23 του ντραφτ, αναδεικνύοντας την πολύ καλή σχέση του… «φυτωρίου» του Λάσο με το NBA.

Όπως όμως ψώνισε η Μπάρτσα από τους «Blancos» με το ίδιο νόμισμα ανταπέδωσε και η Ρεάλ. Έκανε δικό της τον Ερτέλ που είχε εξελιχθεί σε persona non grata στη Βαρκελώνη, ενώ υπέγραψε για τρία χρόνια εον Άνταμ Χάνγκα, παίκτη πολυεργαλείο, που μπορεί να «χτυπήσει» εύκολα τα mismatch επιθετικά, αλλά και να λειτουργήσει εξαιρετικά στην άμυνα με αλλαγές σε όλα τα σκριν.

Ευτυχώς ο αντικαταστάτης του Ντεκ βρέθηκε σε «χρόνο μηδέν» με τον Βενσάν Πουαριέ να έρχεται, αλλά να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής στην περσινή Euroleague, καθώς ήρθε στην Ισπανία στο τέλος της σεζόν από την Αμερική.

Δεν έμειναν όμως μόνον σε αυτόν οι Μαδριλένοι, υπογράφοντας από τη Βιλερμπάν έναν παίκτη που είχε κι εκείνος παραστάσεις από τον «μαγικό κόσμο», τον Γκερσόν Γιαμπουσέλε ο οποίος κατέκτησε και το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, βάζοντας μάλιστα μεγάλα σουτ στον τελικό κόντρα στις ΗΠΑ.

Ο Γουίλιαμς Γκος αφίχθη μετά από μια πολύ καλή σεζόν με τη φανέλα της Λοκομοτίβ Κουμπάν, με 17 πόντους, 5.2 ασίστ και 2.3 κλεψίματα στο Eurocup, σουτάροντας μάλιστα με το εκπληκτικό 50% στα τρίποντα. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού στα 26 του φαίνεται αρκετά ωριμότερος και με καλύτερη αντίληψη του παιχνιδιού, σε σχέση με τη θητεία του στους Πειραιώτες προ τριετίας.

Το ρόστερ

Προπονητής

Ο Πάμπλο Λάσο καθ΄ όλη τη διάρκεια της θητείας του στη Ρεάλ, ακόμα και μετά τις δύο κατακτήσεις της Euroleague το 2015 και το 2018, με την πρώτη να έρχεται εις βάρος του Ολυμπιακού, αφού οι Ισπανοί δεν είχαν ξεχάσει την κατοστάρα στον τελικό του Λονδίνου του 2013, έχει ακούσει ουκ ολίγα σχόλια.

Τα πάντα έχουν πει για εκείνον, ότι δεν αξίζει, ότι τον έσωσε ο Ντόντσιτς, ότι ήταν τυχερός, η πραγματικότητα όμως δεν αλλάζει. Με τα καλά και τα άσχημά του παραμένει ένας μεγάλος προπονητής και είναι τόσο εγκεφαλικός, όσο ήταν στις μέρες του σαν οργανωτής της ομάδας από τη θέση του πόιντ γκαρντ. Με τη σκληράδα στην άμυνα, τα ριμπάουντ, τα τρεξίματα και τα πολλά τρίποντα έχει καταφέρει να κάνει την ομάδα ανταγωνιστική, ακόμα κι όταν χάνει παίκτες λόγω του NBA ή των τραυματισμών.

Το αστέρι

Mπορεί τα τελευταία χρόνια να ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, όμως πλέον είναι ο φύσει και θέση ηγέτης της ομάδας, μετά και την απόσυρση του Ρέγιες. Αποφασισμένος να δείξει σε όλους πως δεν έχει τελειώσει και είναι ακόμα εδώ, έτοιμος να πάρει την μπάλα στα κρίσιμα, όταν αυτή «καίει».

Η ικανότητά του να μένει ψύχραιμος στην πίεση και να ανεβάζει την απόδοσή του, όποτε οι υπόλοιποι «κολλάνε» είναι τρομερό «όπλο στη φαρέτρα» της Ρεάλ. Όλοι θα πρέπει να είμαι έτοιμοι για τον αρχηγό και την επιστροφή του σε φουλ ρυθμούς αυτή τη σεζόν.

Που μπορεί να φτάσει

Οι μεταγραφές, η επιστροφή του Γιουλ σε καλή κατάσταση, η ύπαρξη του Λάσο, ο συνδυασμός βετεράνων και νέων, αλλά και ο κόσμος που θα αποδειχθεί κομβικός κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου συνηγορούν στο ότι έφτασε η ώρα να γυρίσει η Ρεάλ στο Final 4 της Euroleague, ως μίνιμουμ, στοχεύοντας από κει και πέρα ακόμα και στην κατάκτηση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ