Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις: 83-68  – Πάτησε «γκάζι» και «σκόρπισε» την Ζαλγκίρις

Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις: 83-68 – Πάτησε «γκάζι» και «σκόρπισε» την Ζαλγκίρις

Ο Ολυμπιακός πήρε φόρα στη 2η περίοδο, κάλυψε το -14 και στο δεύτερο ημίχρονο «ισοπέδωσε» την Ζαλγκίρις (83-68) βάζοντας τέλος σε ένα... μαύρο σερί που είχαν δημιουργήσει οι Λιθουανοί στα τελευταία χρόνια. Στο 3-1 ο Ολυμπιακός που συνεχίζει να εντυπωσιάζει δημιουργώντας μεγάλες προσδοκίες.

Για 15 λεπτά η Ζαγκίρις επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά γιατί είναι ο κακός δαίμονας του Ολυμπιακού. Ωστόσο, όταν έπαιξε το μπάσκετ των δυνατοτήτων του, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα σάρωσε την λιθουανική ομάδα, επικρατώντας με 83-68, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι φέτος είναι φτιαγμένη για σπουδαία πράγματα.

Η ομάδα του Γιώργου Μπάρτζωκα αν και κουρασμένη από την προσπάθεια που έκανε στην Βαρκελώνη κόντρα στην Μπαρτσελόνα, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα, όταν βρέθηκε στο -14, και παίζοντας εξαιρετικό μπασκετ και στις δυο πλευρές του παρκέ, επέστρεψε με εκκωφαντικό τρόπο στα νικηφόρα αποτελέσματα.

Κορυφαίος για τους Ερυθρόλευκους, ο Κώστας Σλούκας με 17 πόντους (4/5 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 0/1 βολές) και 2 ασίστ, άναψε την σπίθα της ανατροπής ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με 13 πόντους (2.2 δίποντα, 3/4 τρίποντα) και 2 ασίστ. Καταλύτες οι Βεζένκοφ και Γουυόκαπ στο δεύτερο μέρος με 12 και 6 πόντους αντίστοιχα.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε νωθρά την αναμέτρηση, δεν είχε υπομονή στην επίθεση, ενώ δεν έπαιζε και την άμυνα που είχε συνηθίσει στα προηγούμενα παιχνίδια. Η Ζαλγκίρις βρήκε από την αρχή ρυθμό, έχοντας ως όπλο το μακρινό σουτ, είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +11 (12-23).

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, η λιθουανική ομάδα συνέχισε με το πόδι στο γκάζι. Συνέχισε την πολύ καλή της άμυνα, ενώ στην επίθεση πάντα είχε καθαρό μυαλό. Ο Μιλάκνις ήταν «καυτός» από μακριά (4/5 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο), με τον Μίντεϊ, να στέλνει την διαφορά ακόμα και στο +14 (15-29) στις αρχές του δεκαλέπτου

Κάπου εκεί ο Γιώργος Μπαρτζώκας ανακάτεψε την τράπουλα, έβαλε στο παιχνίδι του Γιαννούλη Λαρεντζάκη και ο Ελληνας γκαρντ ξεκίνησε την αντεπίθεση του Ολυμπιακού.Ο 28άχρονος άσος έδωσε πολύτιμες λύσεις στην επίθεση, ενώ από την στιγμή μου μπήκε στο ματς, οι Ερυθρόλευκοι έσφιξαν την άμυνα τους. Με την πάροδο του χρόνου, ο Ολυμπιακός κατέβασε την διαφορά, κλείνοντας το πρώτο ημίχρονο στο -3 (36-39).

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο συνέχισε στον ίδιο ρυθμό που τελείωσε το πρώτο. Με μπροστάρη τον Γουόκαπ στην άμυνα και τον Βεζένκοφ να παίρνει το… όπλο του, οι Ερυθρόλευκοι πήραν το πρώτο προβάδισμα τους (45-43). Από εκεί και πέρα οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν κοίταξαν ποτέ πίσω. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ανέβασαν περισσότερο την απόδοση τους, η Ζαλγκίρις δεν μπορούσε να ακολουθήσει στον ρυθμό τους.Το δίδυμο Βεζένκοφ-Γουόκαπ ήταν «καυτό», με τους Παπανικολάου, Ντόρσεϊ να το συμπληρώνει ιδανικά, ο Ολυμπιακός έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο στο +14 (63-49).

Η τελευταία περίοδος μετατράπηκε σε τυπική διαδικασία. Οι Ερυθρόλευκοι δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι, μην δίνοντας το δικαίωμα στην Ζαλκίρις να μπει στην διεκδίκηση του ματς. Σλούκας και Λαρεντζάκης έδωσαν πανηγυρικό τόνο στην αναμέτρηση, στέλνοντας την διαφορά στο +20 (78-58), στο 35΄.Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός χαμήλωσε ταχύτητα για το τελικό, 83-68.

Τα δεκάλεπτα: 12-23, 36-39, 63-49, 83-68

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ