Euroleague – O τρομερός αλλά μόνος Ντόρσεϊ, ο Κλάιμπερν από το NBA και οι άλλοι (pics)

Euroleague – O τρομερός αλλά μόνος Ντόρσεϊ, ο Κλάιμπερν από το NBA και οι άλλοι (pics)

Η πέμπτη αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε χθες, με τον Ντόρσεϊ να παλεύει να τα σώσει όλα μόνος του, αλλά να βρίσκει απέναντί του τον Κλάιμπερν και την Μπαρτσελόνα να... καθαρίζει την μπουγάδα από νωρίς. To10.gr σας παρουσιάζει τα στοιχεία που ξεχώρισαν.

Χθες διεξήχθησαν τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια στο πρόγραμμα της πέμπτης αγωνιστικής της Euroleague, με την αναμέτρηση του Ολυμπιακού στη Μόσχα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ ασφαλώς να ξεχωρίσει, αλλά υπήρχαν κι άλλα σημεία στα οποία αξίζει να σταθεί κανείς.

Ο Ντόρσεϊ προσπάθησε για όλους, έπεσε όμως πάνω στον Κλάιμπερν

Ο Ολυμπιακός άριχσε το ματς δυνατά, παίρνοντας δηψήφια διαφορά σε μόλις τρία λεπτά και κάτι. Η ΤΣΣΚΑ όμως δεν πανικοβλήθηκε και με δικό της σερί 13-0 το γύρισε. Η δεύτερηβ περίοδος αποδείχθηκε καθοριστική για τη νίκητων Ρώσων, οι οποίοι έβαλαν 28 πόντους και δέχθηκαν μόλις 13.

Σε ένα ματς που οι Βεζένκοφ και Σλούκας ήταν κακοί, οι Πρίντεζης και ΜακΚίσκ προσέφεραν λίγο και η Λαρεντζάκης και Μάρτιν δεν έκαναν σε κανένα σημείο την παρουσία τους αισθητή, η ομάδα θα έπρεπε κανονικά να υποφέρει, αλλά ο Ντόρσεϊ θύμησε… Σπανούλη.

Με 32 πόντους έκανε ρεκόρ καριέρας και 7/10 τρίποντα ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας για παίκτη του Ολυμπιακού στον θεσμό, πιάνοντας την επίδοση του Μίλαν Τόμιτς, που πέτυχε 7 τρίποντα κόντρα στην Ολίμπια Λιουμπλιάνας σε 11 προσπάθειες, στις 27 Φεβρουαρίου του 2003.

Ο Αμερικανός του Ολυμπιακού είδε μόνο τον Ζαν-Σαρλ να διασώζεται με 11 πόντους. Παρόλη την μοναξιά του λίγο έλλειψε να χαρίσει τη νίκη, αλλά no άμυνα no party κι έτσι πήγε στράφι το εκπληκτικό 20/28 δίποντα των ερυθρολεύκων.

Βέβαια δεν έπαιζε μόνος του ο Ολυμπιακός, με την ΤΣΣΚΑ να έχει 5 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Κλάιμπερν να σταματά στους 29 και να αναδεικνύεται σε MVP της αγωνιστικής.

Με Σίκμα η πρώτη εκτός έδρας νίκη της Άλμπα

Η Άλμπα Βερολίνου πήρε τη δεύτερη φετινή νίκη της στη διοργάνωση και την πρώτη εκτός έδρας, επικρατώντας άνετα του Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι.

Οι Γερμανοί έβαλαν 11 τρίποντα σε 27 προσπάθειες, με τους Σέρβους να έχουν μόλις 6/25. Μπορεί ο Λο να ήταν πρώτος σκόρερ με 17, αλλά ο Λουκ Σίκμα είχε πληρέστερη παρουσία, με 11 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα, τα έκανε όλα και ήταν ο κύριος λόγος που μπόρεσε το σύνολο του Γκονσάλες να μη χάσει τη μάχη το ριμπάουντ με διαφορά, παρότι υστερούσε στο ύψος, μαζεύοντας 33 ριμπάουντ, έναντι 36 των γηπεδούχων.

«Μπλόκο» στον Τζέιμς από την… πρώην

Η αναμέτρηση της Μπασκόνια με τη Μονακό στη Βιτόρια είχε τον Τζέιμς να επισκέπτεται γνωστά λημέρια, τα οποία ποτέ δεν απόλαυσε και είδε την ομάδα του να γνωρίζει τρίτη σερί ήττα.

Με 18 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των φιλοξενούμενων, αλλά τα τρίποντα αποτέλεσαν «πληγή» για τον ίδιο, με μόλις 1 εύστοχο σε 9 προσπάθειες.

Οι Βάσκοι έχτισαν διαφορά στην τρίτη περίοδο, την οποία έκλεισαν και με double score 22-11 και δεν κινδύνευσαν ουσιαστικά ποτέ από εκεί και πέρα. Σε αυτό βοήθησαν τόσο το εκπληκτικό ποσοστό στα δίποντα με 27/41, που «άγγιξε» το 66% (καλύτερη επίδοση των Βάσκων ως τώρα), αλλά και τα αμυντικά ριμπάουντ, 30 έναντι μόλις 19 έναντι της Μονακό, η οποία βέβαια πήρε 7 παραπάνω επιθετικά, 17 έναντι 10.

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε για την Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα κατατρόπωσε τη Ζενίτ στο Βελιγράδι, με το ματς να τελειώνει ουσιαστικά στη δέυτερη περίοδο. Ο Μίροτιτς τελείωσε με 20 πόντους σε μόλις 15 λεπτά συμμετοχής, με τους Ντέιβις και Σανλί να προσθέτουν από 11.

Η ομάδα του Πασκουάλ έκανε αρνητικό ρεκόρ σε άμυνα και επίθεση, τελειώνοντας το ματς χωρίς παίκτη με διψήφιο αριθμό πόντων και με ένα τραγικό 20% στα τρίποντα, μόλις 2/10.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ