Ο «καυτός» Μέικον και ο… μαγνήτης της Βιλερμπάν (pics)

Ο «καυτός» Μέικον και ο… μαγνήτης της Βιλερμπάν (pics)

Η έκτη αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε χθες με τέσσερα ματς και τον Μέικον να «καίει» την Εφές από μακριά, την ώρα που η Βιλερμπάν μάζευε τα ριμπάουντ σαν... φιστίκια. To10.gr σας παρουσιάζει τα στοιχεία που ξεχώρισαν.

Δεύτερη δόση της έκτης αγωνιστικής της Euroleague με τέσσερα παιχνίδια στο πρόγραμμα μεν, αλλά με το ενδιαφέρον να συμπυκνώνεται σε δύο εξ αυτών, μετά το τέλος του πρώτου μισού της «διαβολοβδομάδας». Ο Μέικον πήρε τ’ «όπλο» του και δεν ήταν και μόνος τη στιγμή που στο «Αστρομπάλ» η Βιλερμπάν υπέτασσε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Μέικον «πυροβολούσε» και ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε σε άλλες εποχές

Ο Ντάριλ Μέικον ήρθε στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι ως εξαιρετικός σκόρερ, όμως ως τώρα δεν είχε τη μεγάλη εμφάνιση που θα του έδινε ώθηση για τη συνέχεια. Όλα αυτά βέβαια μέχρι χθες.

Ο Αμερικανός γκαρντ θύμησε… Σέιν Λάρκιν στο ΟΑΚΑ κόνταρ στην Εφές, ισοφαρίζοντας την επίδοση του περιφερειακού της αντιπάλου του, με 9/12 τρίποντα, φτάνοντας μια ανάσα από το διψήφιο νούμερο. Εκείνος έφτιαξε σε μεγάλο ποσοστό το συνολικό του «Τριφυλλιού», που άγγιξε το 46% με τα 15 σε 33 προσπάθειες. Με 32 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ κυριάρχησε στο παρκέ και οδήγησε τους γηπεδούχους σε άνετη επικράτηση. Ο ίδιος είπε ότι ήταν μια θαυμάσια εμπειρία, ενώ τον αποθέωσε κι ο Παπαγιάννης.

Αυτή τη φορά όμως ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου δε βίωνε τις «μοναξιές» που είχαν στα υπόλοιπα παιχνίδια οι πρώτοι σκόρερ της ομάδας του Πρίφτη. Ο Νέντοβιτς δεν έχασε σουτ προσθέτοντας 17 και δείχνοντας ότι του πάνε φέτος οι Τούρκοι, κάνοντας δεύτερη καλή εμφάνιση μετά από αυτή κόντρα στη Φενέρ τη δεύτερη αγωνιστική, ο Σαντ Ρος 13 και ο Παπαγιάννης 12 μαζί με 10 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 3 τάπες, σε μια ολοκληρωμένη παρουσία, με τον Παναθηναϊκό να θυμίζει κάτι από τις ομάδες στο τέλος των 2000s’.

Μια νίκη ψυχοόγίας και ουσίας που ταυτόχρονα «βυθίζει» τους Τούρκους ακόμα περισσότερο, με 5 ήττες σε 6 αγώνες.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν απουσίες με πιο σημαντική αυτή του Μίσιτς. Σε μια Εφές όπως η φετινή, που με δυσκολία βλέπει το καλάθι, το να λείπει ένας παίκτης με μέσο όρο πάνω από 20 πόντους ανά ματς, σε συνδυασμό με την απίστευτη εμφάνιση του Μέικον κάνουν την τελική διαφορά να εξηγείται ευκολότερα.

Η Βιλερμπάν το ήθελε περισσότερο και το πήρε

Η Βιλερμπάν υποδέχθηκε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε ένα δύσκολο παιχνίδι που κρίθηκε στο τέλος. Σε κάθε ματς, ειδικά σε αυτά που είναι «κλειστά» με χαμηλό σκορ ισχύει το κλισέ «θα νικήσει αυτός που το θέλει περισσότερο» και η εξέλιξη του αγώνα το επιβεβαίωσε πλήρως.

Κανένα στατιστικό στο μπάσκετ δεν αποτυπώνει καλύτερα τη θέληση μιας ομάδας για τη νίκη, από τα ριμπάουντ. Οι γηπεδούχοι μάζεψαν ούτε ένα ούτε δύο, αλλά 50 «σκουπίδια» με τα 18 εξ αυτών να είναι επιθετικά.

Είχε 8 δεύτερες επιθέσεις περισσότερες από τους Ρώσους, που μάζεψαν 10 επιθετικά και 23 αμυντικά. Λίγο έλλειψε βέβαια να πάρουν το ματς, αλλά ο Κλαίμπερν αστόχησε στο τελευταίο σουτ, χάνοντας χρόνο να ανέβει το γήπεδο, αφού η μπάλα είχε βρεθεί στη δική του βασική γραμμή και έτσι οι Γάλλοι πήραν το «θρίλερ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ