Euroleague – Ο Χεζόνια που… δεν τήρησε τον λόγο του και οι «καυτές» Μπαρτσελόνα, Εφές (pics)

Euroleague – Ο Χεζόνια που… δεν τήρησε τον λόγο του και οι «καυτές» Μπαρτσελόνα, Εφές (pics)

Ξεκίνημα της 9ης αγωνιστικής της Euroleague χθες, με τον Μάριο Χεζόνια να... παίζει τελικά και να «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό, την ώρα που Εφές και Μπαρτσελόνα ήταν σε εκπληκτικό βράδυ. To10.gr σας παρουσιάζει τα στοιχεία που ξεχώρισαν.

Το πρώτο «πιάτο» της 9ης αγωνιστικής της Euroleague σερβιρίστηκε χθες με τον Μάριο Χεζόνια να έχει μάλλον… κοντή μνήμη και να παίζει κόντρα στον Παναθηναϊκό φεύγοντας νικητής από το ΟΑΚΑ, και τις Μπαρτσελόνα και Εφές να είναι άχαστες σημειώνοντας εύκολες νίκες.

Ο Χεζόνια που άλλα είπε και άλλα έκανε τελικά

Δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από την αποχώρηση του Μάριο Χεζόνια από τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι. Λίγο πριν φύγει, ο Κροάτης είχε δώσει μια πολύ συγκεκριμένη δέσμευση στους φιλάθλους του «Τριφυλλιού», πως δεν πρόκειται ποτέ να βρεθεί απέναντί τους.

Ο αθλητισμός όμως καλός ή κακώς είναι μπίζνες και δε γνωρίζει από… συναισθηματισμούς και ο Χεζόνια το ξέρει και ο ίδιος σαφώς. Τελικά όχι μόνο ήρθε, αλλά έπαιξε και μπορεί να μην ήταν καλός, έχοντας 9 πόντους, με χαμηλή ευστοχία και φτωχά τα υπόλοιπα στατιστικά του, όμως καθένας από τους 9 πόντους αποδείχθηκε εξόχως χρήσιμος, με την Ούνιξ Καζάν να φεύγει από την Αθήνα με νίκη, μετά και από την «τρικυμία» των γηπεδούχων στην τελευταία φάση του ματς.

Πολύ καλοί για τους Ρώσους ήταν ο Κάνααν με 15 πόντους, 5 ασίστ (ρεκόρ ως τώρα) κι ένα ριμπάουντ, ερχόμενος από τον πάγκο, ο Βοροντσέβιτς που πρόσθεσε άλλους τόσους με την εμπειρία του, αλλά και ο Μέιο. Ο πρώην NBAερ είχε 7 πόντους με 3/3 σουτ, όλους στην πρώτη περίοδο, βοηθώντας τους φιλοξενούμενους να σβήσουν το αρχικό -8 στο 9-1 και να κλείσουν την πρώτη περίοδο με το σκορ ισόπαλο 15-15.

«Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε για την Μπαρτσελόνα»

Η Μπασκόνια βρίσκεται σε τρομερά κακή κατάσταση και η Μπαρτσερλόνα το εκμεταλλεύτηκε αυτό, ισοπεδώνοντάς την. Ταπράγματα έγιναν από νωρίς ξεκάθαρα, με τους Καταλανούς να έχουν ένα σερι 18-0, κάνοντας το σκορ 28-10.

Το πόδι δεν… κατέβηκε ποτέ από το γκάζι με τον Μίροτιτς σε τέλεια βραδιά (25 πόντοι με 8/8 σουτ, εκ των οποίων 4/4 τρίποντα και 4/4 βολές, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ κι 1 κλέψιμο) και το σκορ της τρίτης περιόδου τους βρήκε στο +40, 81-41.

Στην τελευταία χαλάρωσαν, πολύ φυσιολογικά, αλλά το ματς είχε κριθεί.

Η Εφές «ανάσανε» κόντρα στην Άλμπα

Η απόβαση στο Βερολίνο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία για την Εφές. Οι περσινοί πρωταθλητές βρέθηκαν σε μαγικό βράδυ σε σουτ από κάθε σημείο. 19/31 δίποντα, 12/29 τρίποντα και 16/19 ελεύθερες βολές.

Η δεύτερη περίοδος ήταν αυτή στην οποία το ματς ξέφυγε χάρη σε ένα σερί 25-4, τον κύριο λόγο που το επιμέρους σκορ του ημιχρόνου ήταν 14-31. Ο Βασίλιε Μίσιτς με 19 πόντους, 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ και ισάριθμα κλεψίματα. Ο Σέρβος ξεπέρασε τους 2000 πόντους στη διοργάνωση, με δίποντο στις αρχές του δεκαλέπτου κι έγινε ο 45ος παίκτης που πετυχαίνει κάτι ανάλογο. Ο Πλάις λογικά θα είναι ο επόμενος φτάνοντας πλέον τους 1998.

Ο Λάρκιν από πλευράς του έγινε ο 28ος φτάνει τα 300 τρίποντα στον θεσμό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ