Παναθηναϊκός – Η ώρα της κρίσης… (vids)

Παναθηναϊκός – Η ώρα της κρίσης… (vids)

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει σε μια κρίσιμη «διαβολοβδομάδα» στη Euroleague, που περιλαμβάνει και ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και θα κρίνει το μέλλον τόσο των πρασίνων αλλά και του Πρίφτη

Ο Παναθηναϊκός ξεκινάει απόψε (20:00) από το Κάουνας μια πολύ δύσκολη εβδομάδα σε Euroleague και Basket League με τρία εκτός έδρας παιχνίδια – φωτιά που θα κρίνουν τα πάντα. Οι πράσινοι έχουν να αντιμετωπίσουν την ουραγό και με μηδέν νίκες Ζαλγκίρις σε ένα κομβικό ματς από όλες τις απόψεις, ενώ δυο μέρες μετά κοντράρονται με την Μπάγερν στο Μόναχο, πριν κλείσουν την τριάδα με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ την ερχόμενη Δευτέρα (22/11, 19:30) για την Basket League. Ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει πολύ μέτρια τη σεζόν και βρίσκεται στην 17η θέση και πρέπει να ξεκολλήσει από τον «πάτο».

Τα δυο ματς της «διαβολοβδομάδας» έχουν το «πρέπει» της νίκης, με το αποψινό ειδικά με τη Ζαλγκίρις να είναι αυτό που «καίει» το τριφύλλι. Ο λόγος είναι πως σε περίπτωση ήττας θα τον πλησιάσει ακόμη και η λιθουανική ομάδα στη μία νίκη διαφορά, ενώ η εσωστρέφεια θα είναι ακόμη μεγαλύτερη στο πράσινο στρατόπεδο. Παράλληλα, δυο μέρες μετά στο ματς στο Μόναχο, δεδομένα η Μπάγερν θα βάλει δύσκολα στον Παναθηναϊκό, αφού πρόκειται για μια ομάδα που κυνηγάει την οκτάδα και έχει στο ρόστερ της παίκτες (και προπονητή) ικανούς να το καταφέρει.

Η τριάδα κλείνει στο ΣΕΦ με τον «αιώνιο» αντίπαλο. Ένα ματς ιδιαίτερων συνθηκών όπως είναι πάντα άλλωστε, που ο Παναθηναϊκός και πάλι έχει το «πρέπει» να φύγει με το διπλό από το Φάληρο. Όμως ο Ολυμπιακός είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση, μοιάζει να είναι και καλύτερη ομάδα γενικότερα, κάτι που σημαίνει ότι είναι και το φαβορί.

Η εβδομάδα του Πρίφτη

Ο Δημήτρης Πρίφτης γνωρίζει ότι είναι σε δύσκολη θέση από την αρχή της σεζόν, αφού ο Παναθηναϊκός δεν είναι όπως ήταν πριν μια δεκαετία, προς το παρόν δεν κινδυνεύει η θέση του, αλλά δεδομένα «παίζει» το κεφάλι του στα επόμενα τρία ματς.

Αν ο Παναθηναϊκός κάνει 0/3 μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, τότε μοιάζει αδύνατον ο Έλληνας τεχνικός να συνεχίσει στον πράσινο πάγκο, αφού θα μιλάμε για πιθανή 18η θέση στη Euroleague μετά από 11 αγωνιστικές και αυτόματα εκτός στόχων, αλλά και ήττα από τον μεγάλο αντίπαλο στην Ελλάδα και μειονέκτημα έδρας στα play off της Basket League.

Αντίθετα με μια νίκη, ανάλογα και που θα έρθει, και κυρίως με πειστικές εμφανίσεις ίσως να μην είναι τόσο επισφαλής η θέση του, ενώ αν κάνει 2/3 διπλά και πάνω σε αυτό το 6ημερο τότε δεδομένα θα είναι στον πάγκο του Παναθηναϊκού και μετά τη Δευτέρα.

Το ματς-κλειδί είναι το αποψινό, αφού αν ξεκινήσει ιδανικά την πιο δύσκολη βδομάδα μέχρι στιγμής στη σεζόν τότε θα πάει με άλλο αέρα στο Μόναχο να παίξει με την Μπάγερν και φυσικά στο ΣΕΦ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Το σημαντικό όμως είναι ότι η ώρα της κρίσης για τον Παναθηναϊκό και τον Πρίφτη έφτασε και τα πάντα σχετικά με το μέλλον του τριφυλλιού θα εξαρτηθούν από τις επόμενες 6 μέρες…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ