Ο… τρίποντος Ολυμπιακός, οι καταιγιστικές Μπαρτσελόνα-Ούνιξ και το «θρίλερ» στη Γαλλία (pics)

Ο… τρίποντος Ολυμπιακός, οι καταιγιστικές Μπαρτσελόνα-Ούνιξ και το «θρίλερ» στη Γαλλία (pics)

Η 12η αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε και τα εναπομείναντα παιχνίδια εξελίχθηκαν σε «περίπατο» για Ολυμπιακό, Μπαρτσελόνα και Ούνιξ, ενώ το γαλλικό ντέρμπι κρίθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο. To10.gr σας παρουσιάζει τα στοιχεία που ξεχώρισαν.

Το 12ο «κεφάλαιο» της Euroleague ανήκει πλέον στο παρελθόν και το δεύτερο μισό του τα είχε όλα. Ολυμπιακός και Ούνιξ έκαναν «ήρεμες βόλτες», με όπλο τα τρίποντα, σε Μιλάνο και Βελιγράδι, η Μπαρτσελόνα δεν έδειξε διάθεση να… αφήσει το πόδι από το γκάζι και η Βιλερμπάν «απέδρασε» από το Μονακό με τρελό σουτ στη λήξη.

Με «καπνισμένες κάνες» ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός αναζητούσε το πρώτο του διπλό στη σεζόν και πριν από αυτό το ματς είχε τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες σε ισάριθμα ματς. Ένα σερί 22-8 τον έφερε από νωρίς μπροστά με διαφορά,όμως η Αρμάνι μπόρεσε να επιστρέψει.

Κάπου εκεί όμωςάρχισε η «τρίποντη καταιγίδα» και τα πάντα απλοποίηθηκαν. Ο Λαρεντζάκης με τον Ντόρσεϊ είχαν 9 εύστοχα πίσω από τα 6.75, από τα συνολικά 18, σε μια βραδιά που οι Πειραιώτες «έσπασαν» δύο ρεκόρ. Ο αριθμός των εύστοχων σουτ από την περιφέρεια ξεπέρασε τα 16 που είχαν το 2016 κόντρα στην Μπασκόνια και το 2020 με την Χίμκι. Επίσης οι 60 πόντοι του πρώτου ημιχρόνου είναι η νέα καλύτερη επίδοση του συλλόγου, με προηγούμενη τους 59 και μάλιστα δύο φορές, το 2013 με την Μπάγερν και το 2014 με την Μπασκόνια.

Δεν υστέρησε κανείς, όλοι προσέφεραν, ακόμα κι ο Ζαν-Σαρλ, που χρησιμοποιήθηκε μόλις 8 λεπτά, έδωσε τα πάντα στην άμυνα σε μια συνολική προσπάθεια που έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα με εμφατικό τρόπο.

Ούνιξ όπως ο Ολυμπιακός

Η Ούνιξ πήγε στο Βελιγράδι με στόχο την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της και δεν είχε πρόβλημα να το καταφέρει. Μεγάλα σερί έκαναν εύκολο το έργο της, μάλιστα σε πρώτη και τρίτη περίοδο, που κυριάρχησε, είχε ένα πανομοιότυπο σερί 8-0.

Όπως και ο Ολυμπιακός, οι Ρώσοι «έσπασαν» το δικό τους ρεκόρ στα τρίποντα, με 15 εύστοχα. Κάνααν και Χεζόνια είχαν μαζί 9/14,, ενώ οι δυο τους μαζί με τον Μπράουν πέτυχαν 53 πόντους, με τη συνολική συγκομιδή πόντων να κινείται στα όρια των 100 πόντων, για δεύτερη φορά στα τελευταία τρία ματς.

Πολλά με λίγα η Μπαρτσελόνα με τη Ζαλγκίρις

Η Μπαρτσελόνα υποδέχθηκε τη Ζαλγκίρις σε ένα ματς που εξελίχθηκε όπως αναμενόταν στη θεωρία. Από τη δεύτερη περίοδο και μετά, με το «χτίσιμο» διψήφιας διαφοράς τα πάντα έγιναν εύκολα. Ο Γιοκουμπάιτις ήταν ο πρώτος μεταξύ ίσων, με 15 πόντους και 3/3 τρίποντα, μαζί με άλλους τέσσερις διψήφιους.

Συνολικά οι Καταλανοί είχαν 19 εύστοχα σε 31 προσπάθειες, με δέκα παίκτες να πετυχαίνουν τουλάχιστον 1. Ο Γιασικεβίτσιους έδωσε μάλιστα χρόνο και στους Καϊσέδο, Βιγιάρ και Νάτζι, νε τους δύο πρώτους να σκοράρουν για πρώτη φορά στο θεσμό.

Χάουαρντ και… τέζα η Μονακό

Η Βιλερμπάν πήγε στο Μονακό για το γαλλικό ντέρμπι, το οποίο ήταν αμφίρροπο και εξόχως συναρπαστικό. Μέχρι να κριθεί, υπήρξαν 22 αλλαγές προβαδίσματος, με την τελευταία να έρχεται στην εκπνοή. Ο Γουίλιαμ Χάουαρντ έκανε επαναφορά, ο Πάρις Λι, έκανε deflection, η μπάλα ξαναπήγε στον αντίπαλό του, που σηκώθηκε κι ευστόχησε σε ένα απίστευτο σουτ με τη λήξη του χρόνου.

Ο Λι από… ωραίος έγινε μοιραίος και το λάθος, μαζί με την ατυχία στέρησαν τη νίκη στην ομάδα του και την ευκαιρία να αναδειχθεί MVP, με 20 πόντους και 5/8 τρίποντα. Ο… παρολίγον πράσινος, Άλφα Ντιαλό, είχε 15, ενώ ο πρώην, Μάικ Τζείμς είχε 18.

Για τους νικητές, ο Χάουαρντ ήταν πρώτος σκόρερ με 23 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5/5 τρίποντα, μαζί φυσικά με αυτό της νίκης, παίζοντας και για τους Οκομπό και Τζόουνς, πουκινήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα για τα δεδομένα τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ